Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Vhodne spíš jenom pro zajimavost. V tomto filmu totiž vzniklo legendární duo Spencer a Hil. Ještě, že tak. Jinak by po tom dneska už ani pes neštekl. Jedná se o dost zastaralý a dnes již směsný western, který se bere zbytečně moc vážně a chybí mu větší nadhled.K pozdějším filmům této dvojky má na míle daleko. Hillova poloha chladného drsňáka je nudná. Člověk ho má radši jiného. Bud je zde v podstatě takový, jakého ho známe a máme všíchni rádi (i s hlasem Jana Schánilce.) Ale má poměrně málo prostoru a nedá ani jednu ránu. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedená o nejlepší western, ve kterém dvojice Spencer-Hill hrála. Ani zdaleka! Bud Spencer tu hraje dost druhořadou roli, větší prostor dostává Terrence Hill. To by nemusela být nutně chyba, kdyby hrál svou osvědčenou postavu „sypmatického mluvky, který střílí proklatě rychle“. V tomto filmu sice střílí také skvěle, ale bez nadhledu. Autoři se za každou cenu snaží vytvořit podobného hrdinu, jakým byl Eastwoodův a Leoneho „pončo“. Hill tak bez přestání kouří cigára, vrhá smrtelně vážné pohledy a mluví neuvěřitelně (míněno-nedá se tomu věřit) drsně (ne sprostě. drsně). Film je poznamenán hledáním té správné polohy obou budoucích hvězd. ()

Reklama

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Kto Spencera a Hilla vníma ako komediálnych hercov (a kto by nie?), tak pri tomto filme bude musieť na to zabudnúť. Ináč budete sklamaní a filmu dáte nízke hodnotenie, pretože komédie a bitiek, ako ich poznáte z ich neskorších filmov, si príliš neužijete. Napriek tomu, ide o jeden zo starých dobrých westernov, ktoré boli natočené v zlatom období 60. rokoch, aj keď nejde o nejaké veľdielo. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vynikající záporák v podání skvělého Franka Wolffa, drsný a nešaškující Terence Hill a neméně drsný, nikoliv však ne neporazitelný bijec, Bud Spencer. Čisté špagety a první společný film dua, které později vykročilo zcela jinou cestou. A vlastně celkem škoda, mohli se zapsat do dějin nejen filmového westernu úplně jiným písmem a kdo ví, možná i lepším. Naprostá spokojenost. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Co se týče dvojice budyhill, tak se odemě moc kritiky nedočkáte. Když pominu film Annibale, tak jejich první pořádný společný počin, byla trefa do černého. Povahy jejich postav nejsou sice ještě takové, jak jsme u nich zvyklí, ale přesto se i po těch letech jedná o skvělou podívanou s výborným doprovodem v podání skvělé hudby. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • První film, kde hráli Bud Spencer a Terence Hill spolu a pod novými jmény. Předtím se již objevili oba ve filmu Annibale (1960), ale pod původními jmény a každý v jiné scéně. (špaček421)
  • Roli Terence Hilla měl původně hrát jiný herec, ale pár dnů před natáčením si zlomil nohu. (špaček421)
  • Natáčelo se ve španělské Andalusii a v italských filmových studiích v Římě. (gogos)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama