Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

lamps 

všechny recenze uživatele

Pro Spencera a Hilla sice trochu netradiční snímek, což mu ale na kvalitě vůbec neubírá. Naopak příběh plný zvratů je velmi zajímavý, vážné zpracování má hlavně zásluhou skvělých herců také potřebné grády a pravé westernové vyvrcholení nemá chybu. Spencer zde sice stojí dost v ústraní, ale vše zase vynahrazuje výborný záporák Frank Wolff a nespočet suchých vtípků, které trochu předznamenávají budoucí H&S komedie. Podle mě klasika, za jakou by musel westernový fanoušek v dnešní době vraždit.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky pomaly ukecany a pre mna nudny western v ktorom nahodou hraju Spencer/Hill. K ich klasickym komediam to ma daleko. Väcsinu filmu tu konaju samostatne a buddy chemia medzi nimi tu uplne absentuje. Rovnako ako humor a bitiek je minimum. Nie su ani zabavne prehnane a ani prilis napadite. Stvalo ma na nich, ze su zrychlovane. Film prekvapi zbytocnou mierou brutality. Dokonca ani hudba sa mi nepacila. Celkovo mi tu chybala ta klasicka pohodova atmosfera. Zapletka má detektivny nadych, co je pre mna v kombinacii s westernovou atmosferou smrtelna kombinacia. 4/10. ()

Reklama

Ceberus 

všechny recenze uživatele

První skutečný film dua Spencer & Hill... Možná je to tím, že jsem si jej pustil jen jako kulisu, ale připomíná mi to případ Kmotra, kdy ani ten mě nedokázal nijak zaujmout i přes vysoké místní hodnocení. Kmotr mi připadal jako tuctová gangsterka a tohle mi připadá jako tuctová westernovka - jen je třeba zdůraznit, že nejde o komedii, kterými se Spencer & Hill proslavili. Z toho důvodu mě ani neláká koukat na pokračování (Trumfové eso, Boot Hill). ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice moc na westerny, ale tohle patří mezi ty velké vyjímky. Tento film oceňuji nejen jako historický a zároveň kvalitní start Hilla a Spencera, kde se utvářeli jako správná sehraná dvojce. Navíc už zde je možno najít pár humorných scén, které si doslova říkají o další zpracování a prohloubení v dalšich filmech. :) ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Kto Spencera a Hilla vníma ako komediálnych hercov (a kto by nie?), tak pri tomto filme bude musieť na to zabudnúť. Ináč budete sklamaní a filmu dáte nízke hodnotenie, pretože komédie a bitiek, ako ich poznáte z ich neskorších filmov, si príliš neužijete. Napriek tomu, ide o jeden zo starých dobrých westernov, ktoré boli natočené v zlatom období 60. rokoch, aj keď nejde o nejaké veľdielo. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Původní název filmu zněl “The Cat, the Dog and the Fox“ (Kočka, pes a liška). (Stocki)
  • Cat Stevens (Terence Hill) ve filmu říká, že neumí plavat. Hill však ve skutečnosti plave od dětství a vlastní několik medailí z mistrovství Itálie. (Pepinec)
  • Roli Buda Spencera měl původně hrát herec Peter Martell. Ten však utrpěl úraz, a tak režisér Giuseppe Colizzi zavolal Spencerově ženě a se slovy: "Je ještě Carlo tak tlustý?" oslovil právě Buda Spencera, vlastním jménem Carla Pedersoliho. (Jizni Tlapa)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama