Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Název sice je dle šestistránkové povídky, ale pokud je to něčeho adaptace, tak spíše Slavnosti a Stínu nad Innsmouthem doplněné o fragmenty z jiných Lovecraftových děl. Gordonovi nelze upřít, že tu a tam se mu daří naladit ten správný "cthulhu feeling". Jenže v tom je ta potíž. Tu a tam, nikoliv stále. Většinu stopáže je to prostě jen nebetyčná nuda. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Gordonův nepolevující liják a člověčí osazenstvo(vj. místního obveselovače Ezequiela) přetvořil nadějně rašící výhonky jen v tlející bezedné rašeliniště. // CK Dagon nabízí Last minute : Španělsko; Imboca, ráj rybářů(vhodné i pro začátečníky), nepřeberné množství ryb i rozmanitých ploutvonožců:) NEVÁHEJTE; A VYUŽIJTE TUTO JEDINEČNOU PŘÍLEŽITOST!! ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Krapet nevím,co si mám o celém tomto filmu myslet.A nejvíc to zapříčinil asi hlavní představitel,který byl spíš parodizující postavou,než vážně míněným hrdinou.Jinak atmosféru Dagon měl,ovšem jen tak do půlky filmu,poté se začalo vše natahovat a vršit se blábol na blábol.Průměrný horror,průměrná atmosféra,průměrné efekty,spíš nuda,která ale neurazí.Lepší 2*! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Proč je v titulcích použita nadávka " do Prčic ", když amíci ani nemají ponětí, kde ty Prčice vůbec jsou ? Pochybuji, že Lovecraft tuto nadávku ve své knize použil. Ale k ději - mlha je rychlá a je blízko, to bude malér, do Prčic !! Efekty bouře a krve smísené z mořem jsou nedokonalé. Scéna se zámkem na dveřích a jeho přešroubování je přímo trapná. A takových scének je tam víc. Třeba auto, kde nejdřív vyrval hrst kabelů pak nakonec nastartovalo klíčem. Film je hrozně odfláknutej, musím si sehnat knihu. Jsou dvě možnosti, buď to v půlce vypnu a nebo se obrním a pokusím se to dokoukat. Nakonec jsem to dokoukal. Jen snad jedna scénka stojí za kouknutí a to je stahování kůže z obličeje. Ještě štěstí, že je při ruce vždy nějaká ta hořlavina. Jsou opět dvě možnosti : Buď dám jednu hvězdu nebo dvě. ´´oóó mocný Dagone !! " Ponoříme se do temných propastí a na dně té nejhlubší ve světě zázraku a slávy zůstaneme navždy " H. P. LOVECRAFT. Tento film je věnován památce na herci Francisco Rabalovi, který si zde zahrál roli Ezeguiala. Hudbu dělal Carles Cases. ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Ako Lovecraftov prívrženec tento film rešpektujem už len z toho hľadiska že filmy podľa jeho predlohy by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky sústružníka.Každý kto však čítal predlohu si tu určite nájde svoje.Jediná a to zásadná chyba filmu bola v zobrazení doby kde sa odohráva a to konkrétne súčastnosť.Fakt nechápem čo tvorcov nútilo k tomu natočiť film v súčastnosti a hlavné dejstvo zasadiť do prístavnej dediny štýlovo ladenej do začiatku 20.storočia.Keby sa celý film odohrával v tej dobe bol by oveľa príťažlivejší a mal by väčšie šance na úspech(to mestečko je k tomu ako stvorené!).Takto sa tu akokeby zbytočne byjú dve časové línie pričom jednoznačne lepšie je zobrazená ta starodávna.Ale aj tak slušný pokus. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Paul (Ezra Godden) nosí oranžovou mikinu s nápisem "Miskatonic". Jde o název fiktivní univerzity, která se objevuje v povídkách H. P. Lovecrafta. Obyvatelé Imbocy opakují při rituálu frázi: "Cthulhu fhtagn". Ta pochází z Lovecraftovy povídky "Volání Cthulhu". (DanteZ)
  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama