Reklama

Reklama

Dva výtečníci

  • Česko Dva poldové (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v roli policistů proti své vůli. Nouze a neustálé potíže s mafiány a jinými nepoctivci přivedou Buda do řad policistů, kteří navíc mají tak krásné motorky. V podstatě podobně je na tom i Terence. Brzy však poznají, že služba u policie byla jejich největším životním omylem. Dělají tedy všechno pro to, aby se uniformy zbavili. Ale vždy u nich nakonec zvítězí smysl pro spravedlnost. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

RHK 

všechny recenze uživatele

Vděčná klasika mého mládí. Dva ranaři, Bud Spencer a Terence Hill, se stanou neradi a z nouze policisty. O něco raději mám sice jejich starší snímek Jestli se rozzlobíme, budeme zlí, ale i tady jde o slušnou zábavu. Třeba skvělá je ta scéna, kdy dělají mrzáky v baru... Ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=9arp8AqIi10 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů komediální dvojice Spencer&Hill. Spousta nezapomenutelných scén, parádní původní dabing, jednoduchá, ale neskutečně chytlavá ústřední melodie, vtipné hlášky, které, stejně jako film, fungují i při opakovaném shlédnutí, a přehršle třeskutých pumelic. "Hluchoněmá" scéna dokáže vždy znovu potrhat bránici, která od minule sotva srostla, a závěrečné bowlingové ródeo strhává lavinu smíchu, obdivu nad choreografií, i nepříjemných zasyknutí při zásazích letící kuželky. Prostě luxus. 90% ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Dva výtečníci byli jedním z prvních filmů blahé paměti, které jsme měli na VHSce... takže nebudu počítat, kolikrát jsem ho viděla, protože bych lhala... A teď vidím, že je servírují v tévé (ne, kouzelnou krabici již nevlastním, takže smůla) a hned mi najede nějaká ta fajná fackovací scéna, demolování auta, prostě.. kedykoľvek :-) ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Terence a Bud se tentokráte snaží na začátku filmu dostat nějakou práci, jenže nikdo pro ně nemá v tomto směru pochopení, tak nezbývá nic jiného, než naplánovat loupež. Ale jak už to v komediích bývá, nic není tak lehké jak se zdá a tak se Terence a Bud nešťastnou náhodou místo zločinců stanou policisty. Během jejich práce se dostanou k čínské rodince která hledá ztraceného strýčka, kterého bohužel oba výtečníci viděli před návštěvou mrtvého na policejní stanici. Ukáže se, že strýček byl zapleten do obchodu s drogami... nezbývá, než dané situaci přijít na kloub. Ve filmu nechybí řada klasických bitek bez kterých by to už ani nešlo. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, čím to je, že tenhle film působí tak "jinak". Možná jsou to dlouhé scény, což dnes ve filmech není tak časté (spíš frčí častá změna prostředí, aby se divák měl pořád na co dívat). Možná dlouhé "bojové scény", kdy do sebe protivníci buší jen rukama a to ještě tak nějak "sportovně", nezákeřně. Nebo to, že i zničení auta může být vtipné. A možná všechno dohromady. Nejvíc se mi ale líbí scénář - ten by dnešní filmař zvládl natočit i do půlhodinového snímku. Ale tím by se vytratila ta zvláštní poetika a lehkost, jakou na mě tento film působil. Závěrečná bitka a scéna "mrzák v bistru" neměly chybu. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (14)

  • V USA se film dočkal premiéry až na přelomu let 1979/1980 a byl zkrácen asi o 17 minut. (Jorge87)
  • V jedné scéně přijde policejní auto Matta (Terence Hill) a Wilbura (Bud Spencer) o dveře řidiče i spolujezdce. Jedná se v tu chvíli o Plymouth Satellite. Když však v následující scéně přijíždějí s poškozeným autem ke stanici, je jím automobil Dodce Coronet. Jde o sesterské vozy, které se ovšem liší maskou, přední i zadní kapotou a drobnými detaily. (Frigi)
  • Téměř celý film je natočen v Miami, výjimkou je scéna v bowlingové herně, která byla natáčena v Itálii. (NiaWolf)

Reklama

Reklama