Reklama

Reklama

Dva výtečníci

  • Česko Dva poldové (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v roli policistů proti své vůli. Nouze a neustálé potíže s mafiány a jinými nepoctivci přivedou Buda do řad policistů, kteří navíc mají tak krásné motorky. V podstatě podobně je na tom i Terence. Brzy však poznají, že služba u policie byla jejich největším životním omylem. Dělají tedy všechno pro to, aby se uniformy zbavili. Ale vždy u nich nakonec zvítězí smysl pro spravedlnost. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších Spencerovek&Hillovek, samozřejmě s se starším dabingem, kde byly parádní hlášky, oproti novější verzi. Celkově film krásně ubíhá. ,,Řekni to radši ty, máš silnější hlas!" ,,Chceš žvejkačku?" ,,Jakou máš?" ,,Formaldehydovou." • ,,Nechte ho bejt, je retardovanej!" •  ,,Už mi zbyla jenom vanilková!" • ,,Blázníš? Jsem odkojenej whiskou!" ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Moji oblíbenci opět na scéně, tentokrát v plné parádě. Po tom, co se stanou tak trochu neplánovaně policisty, přepadnou policejní stanici, se s vervou pouštějí do boje s organizovaným zločinem. Tenhle film se jim opravdu povedl, spousta humorných scén bláznivých momentů a samozřejmě i klasická závěrečná mlátička. Jako nejvtipnější scénku v tomto případě navrhuji situaci, kdy si Bud hraje na hluchoněmého. :-) ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, ale o to více zábavné a zase vítězí dobro nad zlem, i když se ti dva nejdříve potácejí na hraně dobra a zla. Matt Kirby (stále usměvavý Terence Hill) a Wilbur Walsh (povětšinou bručící Bud Spencer) se nepříznivým sledem životní cesty pokoušejí dát na cestu zločinu. Místo toho se ale stávají příslušníky americké policie v Miami na Floridě (přepadení policejní stanice je vynikající). A samozřejmě spousta pěstních rvaček, honění zločinců, balení půvabné Sussy Lee (Laura Gemser) a pomáhání bezbraným proti gangsterům. Další zábavné postavy: policejní kapitán McBride (David Huddleston), který je nadšen ze svých nováčků, mafián Fred Cline (Luciano Catenacci) se svojí pravou rukou (Riccardo Pizzuti), kteří od Kirbyho s Walshem dostanou hodněkrát pořádnou nakládačku a přesto si nedají říci, a skoroindián Geronimo (Luciano Rossi). A živelné dobro vítězí. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Nápad novy dávat každou neděli v půl desátý Hilla se Spencerem se fakt poved. Pže tak akorát vstanu, nemám co dělat, tak zapnu telku a parádně se bavim. Klucí házej jeden fórek za druhym (zvlášť když se teprv seznamovali) a pak dou v klidu dál, když se na bůhvíjak dlouhou dobu upíšou službě, který se vysmívali. Na konci sem pak veselá, pobavená a příjemně naladěná na zbytek dne. Jen tak dál. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film by mohl směle strčit do kapsy všechny ty Policejní akademie a jedny ty české poldy. Velmi směle. Hill & Spencer v nejlepší formě opět útočí na naše bránice, tentokrát v roli dvou zlodějských břídilů, kteří se dají k policii. Tehdá to musel být strašný trhák plný nabušených vozů, motorek, klasických legračních bitek atd. Dnes milá vzpomínka a pořádná dávka "klasiky". Zde vyniká především Terence Hill se svou výmluvností a filištínstvím. Bud Spencer nepředvádí nic nového a tolik nezastiňuje kamaráda Hilla svou výraznější a komičtější postavou. Film působí velmi nenuceně. Proti Superpoldům z Miami, natočeným o osm let později, rozhodně. Zkrátka a jednoduše, stará dobrá klasika, kdy ještě tihle cápkové rozdávali facky a zbytečně nežvanili a nuceně se nepokoušeli o nějakou ultravtipnou zápletku. V této jednoduchosti byla právě ta velká síla. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (14)

  • V USA se film dočkal premiéry až na přelomu let 1979/1980 a byl zkrácen asi o 17 minut. (Jorge87)
  • V jedné scéně přijde policejní auto Matta (Terence Hill) a Wilbura (Bud Spencer) o dveře řidiče i spolujezdce. Jedná se v tu chvíli o Plymouth Satellite. Když však v následující scéně přijíždějí s poškozeným autem ke stanici, je jím automobil Dodce Coronet. Jde o sesterské vozy, které se ovšem liší maskou, přední i zadní kapotou a drobnými detaily. (Frigi)
  • V priebehu úvodnej bitky v prístave je červené auto striedavo v tieni a na slnku. Navyše sa niekoľko krát zmení aj poloha kladiva na jeho kapote. V niektorých záberoch tam ani nie je. (ČSFD)

Reklama

Reklama