Reklama

Reklama

Dva výtečníci

  • Česko Dva poldové (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v roli policistů proti své vůli. Nouze a neustálé potíže s mafiány a jinými nepoctivci přivedou Buda do řad policistů, kteří navíc mají tak krásné motorky. V podstatě podobně je na tom i Terence. Brzy však poznají, že služba u policie byla jejich největším životním omylem. Dělají tedy všechno pro to, aby se uniformy zbavili. Ale vždy u nich nakonec zvítězí smysl pro spravedlnost. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Přepadení supermarketu se může zvrhnout různými způsoby, ale aby se při něm člověk nechal nedopatřením naverbovat k policii, to už chce pořádnou dávku smůly. Bud Spencer a Terence Hill opět znovu a tentokrát netradičně v Americe. S trochou tolerance film funguje jako detektivní komedie, i když zápletka rozhodně nepřekvapí. Film patří k těm průměrnějším, ale nechtěné mlácení nebohého šéfa a scéna v baru by byly ozdobou jakéhokoliv snímku téhle dvojice. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Můj vůbec druhý nejoblíbenější film této dvojice. Již v dětství jsem jej viděl nesčetněkrát a ani po třicítce nemám problém si jej kdykoliv pustit znovu. Solidně napsaný scénář je slušně vyvážený akčními pasážemi i humornými scénkami. Teď jsem měl období, kdy jsem si pouštěl jen filmy dvojice Spencer/Hill a můžu říci, že tady (tentokrát) nemám tvůrcům co vytknout. Byla to taková příjemná tečka za posledními dvěma měsíci, které jsem s nimi strávil a nejen z nostalgie dávám plný počet hvězd (nikoliv však plný počet procentuálního hodnocení. Tady to vidím tak na 90%). Snad se ještě někdy k filmům Buda a Terenceho vrátím, ale teď si dám určitě zas na nějakou dobu pauzu. ()

Reklama

Compadre 

všechny recenze uživatele

Po "Jestli se rozzlobíme, budeme zlí", asi nejlepší komedie Buda Spencera a Terence Hilla (a to už je co říct)...tenhle film prostě miluju a cítím k němu obrovskej respekt...měl jsem ho hrozně rád už jako malej a budu ho mít rád až do smrti...o tom nepochybuju..."svět je jedna velká záchodová mísa." ...a navíc je to i pravdivý... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dosti pestrá klasika. Spousta humoru hlavně v podání Terence Hilla, ale ani Bud Spencer moc nezaostává. Snad jen ta dlouhatánská bitka na konci je už spíš trapná než zábavná. Jinak se to ale pořád dá i po letech celé sledovat s tím, že si scény s jinými jejich filmy jentak nespletete (možná až na Superpoldu s Hillem). ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Nebudu-li počítat Spencerovy a Hillovy westernové začátky, zůstanou u mě Dva poldové asi jejich nejlepším společným filmem. Mají velice pohodovou atmosféru a i přes trochu delší stopáž nenudí a jsou vtipní až do konce. Možná tím trochu utrpěl děj, jehož hlavní zápletka kolem pašeráků drog se začne projevovat až po příliš dlouhé době, aniž by na ní byl kladen větší důraz. Ale to vůbec nevadí a nikdo by snad nečekal, že tomu bude jinak. Stejně film stojí na chemii mezi Terencem a Budem a ti jsou tu v nejlepší formě. Možná rozdávají rány o něco míň než obvykle, ale o to jsou jejich rvačky propracovanější, zábavnější a v případě té poslední také delší. Ani téhle klasice se ovšem nevyhnula hrůza v podobě nového dabingu, který si bohužel našel cestu i na originální DVD. Původní verze z ČT je ale fantastická. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (14)

  • V druhej polovici filmu si Wilbur Walsh (Bud Spencer) a Matt Kirby (Terence Hill) idú vybaviť účty s najatým gangom chuligánov na štadión Orange Bowl. Tento štadión bol postavený v roku 1937, takže v období natáčania filmu oslavoval 40. výročie svojej existencie a toho času mal kapacitu pre vyše 80 000 divákov. Štadión sa objavil aj vo filme Superpolicajt (1980), v ktorom si taktiež zahral Terence Hill; a neskôr aj vo filme Ace Ventura: Zvierací detektív (1994). V roku 2005 bol poškodený hurikánom Wilma a hoci škody boli opravené, nakoniec sa o tri roky neskôr rozhodlo o jeho zbúraní, aby na jeho mieste vyrástol modernejší štadión. (AxelWers)
  • V jedné scéně přijde policejní auto Matta (Terence Hill) a Wilbura (Bud Spencer) o dveře řidiče i spolujezdce. Jedná se v tu chvíli o Plymouth Satellite. Když však v následující scéně přijíždějí s poškozeným autem ke stanici, je jím automobil Dodce Coronet. Jde o sesterské vozy, které se ovšem liší maskou, přední i zadní kapotou a drobnými detaily. (Frigi)
  • Během rvačky na bowlingu bouchá Matt Kirby (Terrence Hill) protivníky kuželkami. Je ale možné si všimnout, že kuželky nejsou z pevného materiálu a ohýbají se. (KdG)

Reklama

Reklama