Reklama

Reklama

Jdi na to

  • Itálie Nati con la camicia (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Terence HillBud Spencer se opět setkávají na Floridě, ale tentokrát se z nich stane dvojka neohrožených superšpiónů... Tulák Rosco (Terence Hill) se prohání po amerických dálnicích na kolečkových bruslích a míří, kam ho vítr zavane. Bezcílné svobody si užívá i Doug (Bud Spencer), kterého právě pustili z vězení, kde seděl kvůli menšímu nedorozumění s jedním jachtařem, co mu plašil ryby. Oba se náhodou setkají v zastrčeném motorestu uprostřed ničeho a od té chvíle to jde od deseti k pěti. Nejdřív se jim podaří omylem ukrást kamion, a aby si zachránili kůži, sednou na první let do Miami. Naneštěstí tím ale zaberou místa dvěma elitním špionům na tajné misi a do klína jim spadne kufřík s milionem dolarů. Aby dvojice z celé šlamastyky v pořádku vybruslila, rozhodnou se dál vydávat za agenty Steinberga a Masona a plány zákeřného gangstera K1 na ovládnutí světa překazit po svém – holýma rukama a s pořádnou dávkou štěstí... Ztřeštěnou italsko-americkou komedii s nerozlučnou hereckou dvojkou natočil Enzo Barboni, v titulcích uvedený pod pseudonymem E. B. Clucher. V zásadě jde o volné pokračování snímku Dva poldové (1977), namísto policistů proti své vůli se tu však Spencer a Hill úplnou náhodou stanou tajnými agenty a vyvléknout se z mise pro ně nebude vůbec snadné. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (199)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Agent 007 se kdesi zdržel, takže ho dík nepravděpodobné záměně musí zastoupit výtržníci Spencer a Hill. Zdá se, že stojí proti zločinecké organizaci, s níž si nezadá ani Spectre. Fabule je tak roztomile pitomoučce načrtnutá, až si zaslouží slitovné odpuštění. Tady se nehraje s plány v plánech, tady se jednoduchými, nesmyslnými můstky postrkuje děj od mlátičky k mlátičce přes honičku zase k mlátičce. Hill a Spencer "hrají" tresť svých letitých kreací - nemá smysl, aby se jejich postavy jmenovaly jinak než oni. Taková hloupost, až je mi skorem milejší než bondovky, které usilují o sofistikovanost. Většinou ji nezískávají, ale přichází o smysl pro humor. Ten je tady přítomen, byť povětšinou na úrovni facek. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kladu si otázku jak bych film hodnotil tenkrát a jestli by to bylo hodnocené stejně jako dnes. A hned si odpovídám, ne v době svých bujarých let pastýřských bych šel výš. Je to s podivem, ale soudruzi tehdy tyto komedie se známou dvojicí pouštěli na ČST a tak český divák mohl čmuchnout také k jinému typu komedií než byly ty naše. Pro nás tehdy malé děti to ale bylo i něco jiného. Sotva jsem bez hlubšího poznání mohl ocenit natážky na Bondovky a jiné akční a špionážní filmy,  ale obdivoval jsem ten západní svět tak jak bypadal. Vše mi připadalo úžasné a  to tedy pochopitelně tehdy proti zašlému socialistickému neudržovanému Československu bylo. Amerika měla v osmdesátkách ten správnej šmak a cejtil jsem to z toho i dnes z těch aut, náklaďáků, Boeingů 727 na letištích, z leteckých společností TWA a PAN AM ... to vše je dnes už jen minulostí... Tehdá se mi samozřejmě také nevíce  líbily ty bitky. Stále stejné jako v jiných filmech s touto dvojící, ale přesto jsem se mohl potrhat smíchy kdy nejčastěji mafiáni létali od jedné pěsti ke druhé, to jak si je Bud s Terencem podávali z ruky do ruky. Dnes tomu nelze upřít pár vtipných míst i narážek na jiné filmy, ale přeci jen je to zábava pro dospělehého diváka značně infantilní a lehce vyčpělá. Takže dnes je to jen za 3 šplíchance od kosatky. * * * ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla fakt husta komedie, u ktery jsem se dost pobavil. Mame tu i nejakou tu kriminalni cast pribehu, takze se to da trochu povazovat za parodii na Bonda a hlavni zaporak chce i originalne znicit svet. Nejlepsi jsou sceny, kdy Hill pouziva brichomluvectvi a pak scena pred zachodem, ale bavil jsem se prakticky u vsech scen. Navic ma film chytlavou hudbu a je pekne sviznej. A hvezdicka navic za Hilla a Spencera, ale to je prakticky v kazdym jejich filmu, protoze vzdy sou sympataci. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Už ten úvodní záběr Terence Hilla na kolečkových bruslích mi nějákým způsobem dodal dobrou náladu a naznačil to že tahle dvojka opět nezklame. Nu, a opravdu nezklamala. Opět to mezi nimi na plátně jiskřilo a navíc jak už zde několikrát padlo v ostatních komentářích, Jdi na to neobsahuje vtipné situace pouze v podobě bitek a honiček (i když i zde samozdřejně nemůžou chybět a kdyby tady náhodou nebyli rozhodně bych je postrádal.) Ale scénář nabízí i spoustu dalších komických nápadů. břichomluvectví Terence Hilla, nástroje od důvtipného Sama kterými jsou vybaveny, výborně napsané dialogy (Co takový malý výlet na záchod) a i ta hlavní myšlenka: Jak by vypadal svět bez čísel? je zajímavá. Jeden z posledních filmů této dvojky se povedl, ale i tak mi ještě k té páté hvězdě zatím něco chybí. Každopádně všem jejich fandům doporočuji. P.S. Hlavní písnička z filmu, je geniální. ()

Dromed 

všechny recenze uživatele

Super! Bomba! Nášlap! Filmy z HillSpencerem jsou luxus. To je všeobecně známo, ale tohle! Jeden z jejich nejlepších filmů. Nechybí zde zápletka, technologie alá James Bond, typický humor a typické bitky z tak typickým ozvučením ran a facek :-). Velicé zábavné! 5 hvězdiček nedám jen proto, že je to přeci jen oddychovka. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (12)

  • Když na lodi dáma vyzývá Terence a Buda k souboji, má na nohách kotníčkové boty na vysokém podpatku. Když se ale na mělčině brání zatýkání od policistů má na nohách sandály na podpatku. (Stocki)
  • Zhruba v 35. minúte filmu chce šéf agentov Tiger (David Huddleston), aby sa spolu so Steinbergom (Terence Hill) a Masonom (Bud Spencer) previezli vrtuľníkom ponad Miami. Steinberg sa zdráha nastúpiť do vrtuľníka, pretože neverí, že Mason je pilot. V skutočnosti je Bud Spencer certifikovaný pilot. (AxelWers)

Reklama

Reklama