Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill tentokrát v čtyřroli. Zahrají si dva snobské milionáře, které chtějí obrat gangsteři o veškeré jmění, tak rovněž dva ochránce, Kteří se nezaleknou jen tak nějaké pohrůžky a pro ránu nejdou nikdy daleko. Obě dvojice jsou si natolik podobné, že vyděrači až příliš pozdě poznají, s kým mají co do činění. V tu chvíli už počítají ztráty a je jim jasné, že majetek milionářů se na jejich konta stěhovat nebude. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

allegria 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřila, že se při tomto filmu tak pobavím - a po tolika letech. Nesnáším totiž rvačky, nemám ráda primitivní "legraci". Ale kupodivu je to svižný děj bez nudných míst, má spád, je plný překvapení... A smála jsem se a dobře bavila, protože je v tom takových vtipných, neotřelých situací k smíchu hodně. Prostě - klasika. Nakonec jsem, z úcty k této herecké dvojici, na poslední chvíli změnila hodnocení ze zamýšlených tří na čtyři hvězdy. ()

Ondrish 

všechny recenze uživatele

Po treťom zhliadnutí musím zdvihnúť rating na 4*. Ten brazílsky riff, ktorý hrá Bud (Greg Wonder) v úvode na saxafóne spolu s celkovým feelingom filmu, sú tak pohodovo chytľavé, že sa tomu nedá odolať. A keď sa k tomu ešte pridá šikovná réžia Enza Barboniho - ktorý mimochodom nakrúcal najlepšie S+H filmy a celkom vydarený scenár, tak bez problémov môžem povedať, že je to jedna z TOP 5 spenceroviek. All thums up (ale asi treba vidieť aspoň 2-krát...čo je logické, veď sú to Dvojníci.) ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna z tych Spencer/Hilloviek, ktora ma aj zapletku. Tentokrat tu hraju dvojulohu. Napriek svojim dost obmedzenym hereckym schopnostiam dokazali obidve ulohy jasne odlisit a veril som im jak ich klasickych bitkarov, tak zbabelych bohacov, ktory sa nevedia bit. Skoda len, ze temu zameny trochu viac neprepracovali. Dalsou slabinou je maly pocet bitiek. Len dve poriadne velke bitky a ich prevedenie je priemerne jak zabavnostou tak kaskaderskymi kuskami. Uz sa na nasich hrdinoch zacal podpisovat vek a Spencer tu je az prilis vyzraty, takze casto je uplne spoteny. Kladom je nadherne prostredie Brazilie a uz tradicne vydareny ustredny hudobny motiv, ktory sa opakuje do zblaznenia a ja ho zase tyzden nedostanem z hlavy. Dost som vahal medzi troma a styrmi hviezdickami ale kvôli mensiemu poctu bitiek nakoniec davam silne tri hviezdicky. 7/10. ()

Ajka1 

všechny recenze uživatele

Zaručeně nejvtipnější a nejmilovanější počin s dvojkou S&H. K dobrému pokoukání je ovšem zapotřebí správná dabingová verze s Ladislavem Mrkvičkou a Rudolfem Jelínkem. V takovém případě jedna hláška stíhá druhou a absurdnost celého snímku je dovedena k dokonalé parodii. U rvaček, kde spíš než pěsti létají vzduchem facky s neuvěřitelným zvukovým efektem, se ještě dnes královsky a velmi hlasitě bavím! U ničeho jiného takto krásně vypnout nedokážu. Ode mne plný počet :) ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Italská komedie s oblíbenou dvojicí B. Spencer a T. Hill. V tomto příběhu jsou dva obyčejní chlapíci saxofonista Wonder a kaskadér Vance vybráni jako dokonalí dvojníci dvou zženštilých magnátů Antonia a Sebastiana Coimbrasových. Upjatým boháčům usiluje o život místní mafie a později dokonce jakási skupina válečných veteránů s vrtulníkem zvaná Psi války, a proto si z obavy o své životy najmou nebojácné dobrodruhy, aby je týden zastupovali a zlikvidovali tuto hrozbu. Pochopitelně proměna dvou neotesaných mužů od rány v milionáře v provedení světoznámého italského dua s sebou nese mnoho zábavných okamžiků, stejně tak jako jejich klasické nenapodobitelné akční scény, v nichž padají takové děsivé facky, že nešťastné oběti po nich dělají přemety. Je samozřejmé, že v komedii E. Barboniho se vyskytuje mnoho komických figurek, mám na mysli zejména dvojici zakrslých a zmatených osobních šoférů, potlučeného nájemného vraha či nepoctivého psychoterapeuta. Myslím, že Dvojníci nikterak nevybočují z podobných Spencerovsko-Hillovských filmů, mám však dojem, že díky zápletce s dvojníky je scénář poněkud složitější a zábavnější než bývá zvykem. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Během rvačky s falešnými policisty měl Eliot (Terence Hill) ukrást klíče od policejního vozu (Chevrolet Opala z roku 1980). To je vyloučeno, protože na předním sedadle vůbec nebyl a zadní sedadlo je odděleno bezpečnostní mřížkou s malými oky. (ČSFD)
  • Vrtulník žoldáků je britský typ Westland Whirlwind, licenční kopie typu Sikorsky H-19 Chickasaw. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama