Reklama

Reklama

Superpolda

  • Česko Superčmuchal (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Terence Hill tentokrát v roli ochránce zákona, omylem obdařeného nadpřirozenými schopnostmi... Příběh mladého amerického policisty Dava, u něhož se po náhodném radioaktivním ozáření začnou objevovat nadpřirozené schopnosti – vidí za roh, je schopen zabránit dopravním nehodám, pohybovat biliárovými koulemi, posunovat nákladními auty a skákat z horních oken mrakodrapů bez jediného zranění. Tyto netradiční vlohy ho však dostávají spíše do problémů: nikdo jej nechápe a jeho vnuknutím nevěří. Síla jej navíc opouští vždy, když vidí červenou barvu. V takových chvílích se David dostává do vskutku nezáviděníhodných situací, které obvykle přivádějí k nepříčetnosti jeho nadřízeného Willyho Dunlopa... Terence Hill se v bláznivé komedii Sergia Corbucciho představil bez své druhé polovičky, bručouna Buda Spencera. Společně si dvojici policistů zahráli v podobně laděných snímcích Dva výtečníci (1977) či Superpolicajti z Miami (1985). V Superpoldovi byl Hillovým parťákem Ernest Borgnine, známý například z westernu Divoká banda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Riker 

všechny recenze uživatele

Tak jako Bud Spencer v některých sólo projektech umí bavit bez svého parťáka, tak v tomto snímku to umí Terence Hill ještě o něco lépe. Na to o jaký se jedná film je zde nadprůměrně dobrý příběh a velmi dobré triky. Vedle Hilla září nedoceněný Ernest Borgnine jako pološílený (z Hilla, jak jinak :-)) policejní oficír. Celkově slušná zábava ke které stojí za to se čas od času vrátit. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je muj oblibenej film s Hillem, v kterem vubec nevadi, ze tu chybi Bud Spencer, coz je jedna z mala vyjimek. Jednak proto, ze tohle neni ten typ pribehu, kde by se uplatnil a taky proto, ze tu Hill dostal jineho partaka a to Ernesta Borgninea, kterej si s roli pritroublyho tlustyho poldy poradil velmi dobre a spousta vtipu je tu jen diky nemu. A i kdyz ve filmu neni moc bitek, vubec to nevadi, protoze film tahnou Hillovi superschopnosti, ktery jsou s ohledem na dobu vzniku filmu velice nadprumerne trikove udelany. Film je nejvic vtipnej zhruba prvnich 75 minut, pote uz se tvurci moc soustredili na kriminalni zapletku a tudiz ubyva foru, ale nastesti ani pribeh neni uplne nejhorsi. U tohohle filmu se vzdycky dobre pobavim. ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Terence Hill jako policista s nadpřirozenými schopnostmi u mě silně zabodoval už v dětství, kdy jsem film viděl prvně a musím říct, že ani po letech mě neomrzel. Škoda jen že ta žvýkačková bublina na konci nevypadá jako žvýkačková bublina :-D Spolu s Podivným dědictvím výborným filmem, kde Terence válí i bez Buda. Co ještě musím vyzdvihnout je hudba. Úvodní song od The oceans nemá chybu a Rocket Theme je neuvěřitelně návyková ;-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výborné vtípky, velmi dobré tempo a Terence Hill. Člověk se smyslem pro humor se musí pobavit a pro mě stále zůstává Superpolda osobní záležitostí viděnou kdysi v mládí, kdy mě bavila ještě o drobek více. Nepamatuji si na slabší moment filmu, který s 97 minutami uteče jako voda hlavně díky neustálému ději a policejním záležitostem, které postavy řeší. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Ten film je tak špatně natočen, že ani naivita komedie nezakryla nedostatky. Bytky u kterých je vidět půl metru mezera mezi pěstí a obětí vidí i dítě se zánětem spojivek. Superpolda je ozářen a má super schopnosti = výborný námět, ale bohužel nebyl moc dobře využit. Naivita ve filmu je ale tak naivní, že filmy s Bud Spencerem a T. Hillem jsou oproti tomu na úrovni Shakespearských dramat ! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy David (Terence Hill) levituje u stropu, by jeho schopnosti neměly fungovat, protože hned vedle něj na stěně visí plakát se psem na červeném pozadí. (flyer.nick)
  • V úvodních i závěrečných titulcích hraje „Super Snooper“ od The Oceans. Tato skladba zazní několikrát i během filmu. (SONY_)
  • Když se seržant (Ernest Borgnine) objeví v Davidově bytě, Dave (Terence Hill) levituje u stropu a čte si komiks se Supermanem. To by mělo být nemožné, jelikož při pohledu na červenou ztrácí své schopnosti, takže by nesměl vidět Supermanův červený plášť a dokonce ani jeho červené logo na obálce. (henrycruel)

Reklama

Reklama