Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Han22 

všechny recenze uživatele

Pokračování "Bůh odpouští, já ne" se nese víceméně ve stylu prvního dílu. Není to tak drsné, neumírá se tu jak na běžícím pásu a je tu dokonce i jedna vtipná bitka, ale jinak je to v podstatě totéž. Nasraný Hill a ještě nasranější Spencer pronásledují Eliho Wallacha, který jim ukradl prachy z konce prvního dílu a nedobrovolně se stává komplici jeho pomsty proti trojici co ho zradila. O humor se tu stará paradoxně hlavně vykutálený podvodníček Wallach. Opět platí totéž co v prvním díle - slušné, ale ale žádná hitparáda. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Díky scénáři jeden z nejlepších filmů, co spolu Terence Hill a Bud Spencer natočili. Vyvážená kombinace zábavné (a velkolepé) akce a drsných dialogů, humoru i (díky Elii Wallachovi) emotivních scén. Funguje to dneska a bude to fungovat i za deset let. A nejen díky nostalgii. Italové westerny prostě uměli. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Môj dedo vždy hovoril..." Mnohé životné múdra od svojho deda takto prerozpráva E. Wallach, ktorý je v tomto filme skutočným tromfovým esom. Často pred sebou vidíte doslova postavu Tuca z hitu Dobrý, zlý a škaredý. B. Spencer a T. Hill to je proste klasika, ktorú som ako dieťa žral, ale z dnešného pohľadu by som bral radšej ten vážnejší tón. Predsa len tie fackovačky pôsobia dnes poriadne zastaralo, zaujímavé, že vtedy to nikomu neprekážalo. Hudba C. Rustichelliho je zjavne a nespochybniteľne inšpirovaná E. Morriconem a výborne sa do filmu hodí. Videl som to ešte za komunistov s dabingom, no teraz som mal šťastie na film v pôvodnom znení na STV2. Jediný prirodzený a skutočný hlas patril asi len E. Wallachovi a ich čiernemu parťákovi, zvyšok obsadenia bol predabovaný. Najviac to postihlo práve dvojku Spencer a Hill, ktorých hlasy pôsobili dosť umelo. Film slabšie štyri hviezdy 70%. Eli Wallach 100%. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Trumfové eso je ještě snad o dvě třídy lepší než jeho předchůdce Bůh odpouští, já ne!Film je vtipný, napínavý a hudba dokonalá. Když k tomu připočtu ještě skvělé herecké výkony trojice Hill x Spencer x Wallach, tak se jedná o naprostou dokonalost. Jinak závěrečná přestřelka v casinu by měla být zapsána do historie filmografie, to je totiž opravdu něco. ()

jilda 

všechny recenze uživatele

Zdatná konkurence Leoneho westernům, výborná dvojka Spencer a Hill s Eli Walachem, Hill uměl zahrát i tvrdé chlápky, modré oči z osmahlé tváře přímo září.Škoda, že nikde nemohu sehnat titulní píseň , jen dokresluje výbornou atmosféru.Hrozně se mi také líbí dabing, Rudolf Hrušínský jako Spencer byla trefa do černého ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)
  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)

Reklama

Reklama