Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ked som bola maly, tak som nemal rad westernove filmy tejto dvojky a mal som radsej ich nonstop bitkarske filmy zo sucasnosti. Teraz mi zacinaju viacej sediet prave tie ich filmy, ktore maju aj nejaku zapletku. No a tie westernove ich maju. Sice je jednoducha, ale funkcna a hlavne ma bavila. Film ma cely cas strasne pohodovu atmosferu a nadhernu hudbu. Hill a Spencer sa zabavne cely cas podpichuju. Bitiek tu nie je vela. Okrem finale len jedna väcsia. Ale finale je grandiozne a obsahuje mnozstvo spickovo choreografovanych bitiek. Nie su to len obycajne facky ale miestami aj pôsobive akrobaticke kusky. A timing je tiez bezchybny. Vysledkom je jeden z tych lepsich filmov tejto sympatickej dvojky, ktory ani na chvilu nenudi a to, ze je tu menej bitiek mi vôbec nevadi. V tomto filme Spencer a Hill dokazuju, ze aj ked to nie su nejakí spickovi herci, tak dokazali viac ako iba predvadzat facky na milion spôsobov. 8/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle western mi prisel, ze je minenej jeste docela vazne, sice se tu najde par hlasek a vtipnejch scen, ale celkove to je variace na Sedm statecnych, coz ovsem nevadi, protoze to Enzo Barboni zvlad vicemene dobre. Spencer a Hill jsou jako vzdy bez chyby a takle spinavyho Hilla jsem jeste nevidel. Jen by to chtelo vic bitek (Ta posledni je skvela, ale nevynahradi tu absenci behem filmu.) a prestrelek, vic hudby a min vaznejch scen. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že nejlepší westerny dělali Taloši. Amíci sice mají taky semtam nějakej dobrej, ale ty nejlepší dělali vždycky Taloši. Ta atmosféra, špína, pot, únava, parno, fazole, koně, hezký ženy a silní muži, pádné pěsti, kulky, který nikdy neminou cíl, náboje levnější jak obilný zrna. A málokdy se z toho stala trapárna, vždycky to nějak uhráli, že to byl hodně dobrej film. Tady to je nejinak, Bud i Terrence jsou pěkně od rány a Terrence se chce dokonce polepšit a začít novej život. A ta nádherná hudba od Franka Micalizziho, ta jeho písnička mě uchvátila. He's the guy who's the talk of the town, with the restless gun, don't make bother don't fool him around, when you've seen him use a gun, boy, when you've seen him use a gun. ()

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Film, ktorým sa začala písať história.. Film, ktorý sa stal klasikou.. Spolu s malým unaveným joeom najlepší počin dvojice Bud Spencer a Terence Hill.. Takúto dvojicu snáď neide lepšie vymyslieť..bratia, z ktorých jeden je nekonečný provokatér a druhý stále mrzutý.. no obaja pekelne rýchli so zbraňou v ruke a silní v bitke bez nej..lMohol by som tu do rána písať tie nezabudnuteľné hlášky, komické scény, bitky, či len prosté vrčanie Buda Spencera, ktoré je samo o sebe zábavným.. Natočiť v roku 1970 westernové komédie, ktoré sú rovnako zábavné aj v dnešnej dobe, to si zaslúži mimoriadnu úctu a nič iného ako 5* odomňa ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Spencera s Hillem mám rád hodně. To jen tak na úvod. Najde se samozřejmě i slabší film týhle dvojice, ale tenhle považuju spolu s Dvojníky asi za jejich nejlepší. Spousta kvalitního humoru, mlátičky jaxepatří a hlavně že je tu Dominic Barto, i když jenom chvilku. A hudba už je jenom parádní tečka na závěr :-) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • V závěrečné bitce jde do útoku 12 jezdců, v dalším záběru jich je více a když se bijí, je jich už přibližně 50. (chleba24)
  • Natáčelo se také ve Španělsku. Celkově natáčení probíhalo od dubna do října 1970. (Varan)
  • Do českých kin se tento snímek dostal teprve v roce 1993, zatímco volné pokračování Malý unavený Joe (1972) mělo československou kinopremiéru v roce 1979. Oba filmy jsme tedy poznali v opačném pořadí. (charles3)

Reklama

Reklama