Reklama

Reklama

Kosti a skalp

  • Česko Kostěný tomahawk (festivalový název) (více)
Trailer 1

Divoký západ. Městečko Bright Hope, stojící uprostřed ničeho, zatím vytrhávala z jeho ospalosti pouze loupežná přepadení. Tuto „idylu" ovšem velice rázně utnou příslušníci indiánského kmene, kteří unesou půvabnou Samanthu. Nejedná se totiž o kmen tradiční, nýbrž... kanibalský. A také notně vyhládlý. Místní muži dávají dohromady ne právě klasickou záchrannou výpravu v čele s šerifem Franklinem Huntem (Kurt Russell), která musí za každou cenu Samanthu vysvobodit dřív, než si na ní divoši začnou pochutnávat. Krutost jejich protivníků je však mnohem větší, než si kdo dokázal představit, a jejich mise je v čím dál větším ohrožení. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (733)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Výrazné upozadění hudební složky dělá z tohoto přirozeně mrazivého westernového thrilleru sugestivní adrenalinovou jízdu, na kterou se nezapomíná. Nehostinné scenerie berou dech, herci hrají doslova jako o život, syrová autenticita z toho stříká až do oblak, a komorní režie střídá žánry s takovou elegancí, až přecházejí oči. Jsem nadšen a znechucen zároveň. Film roku. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na levnou budgetovku má Bone Tomahawk tedy vskutku skvostné obsazení. Navrátivší se Kurt Russell, můj oblíbený Patrick Wilson a po dlouhé době i Matthew Fox navíc ve velkých rolích! Stejně jsem ale žádnou střílečku nečekal. Prostřední akt mi vlastně nepřišel tolik záživný a je jasné, že procházka pustinou byla levná záležitost, ale možná bych tam přecijen trošku krátil. Ovšem závěrečný akt vše vynahrazuje a jasně symbolizuje jakýsi nepřiznaný prequel k Osmi hrozným, ovšem jaká jatka si dovolil pan Zahler si prosím nedovolil ani Tarantino. Opravdu si upřímně vůbec nepamatuji, kdy jsem tolik odvrátil zrak od naturalistické a zároveň nechutné scény v jeskyni. Možná to i režisér trošku přehnal, nicméně to nic nemění na tom, že posledních cca 20-25 minut jsem ani nedutal a vychutnával. Otázka jestli to ospravedlní minimálně 40 minut vaty, ale to nechám na vás...7/10 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Žánr hororový western je rozhodně pojmem, který stojí za to, z filmařského hlediska, řádně nastudovat. Zde se režisér a scénárista S. Craig Zahler třeba vůbec s ničím nepatlal a vytvořil tak úplně nejjednodušší příběh, který snad existuje. Do Divokého západu vložil kmen indiánů kanibalů, o kterých do té doby vůbec nikdo neslyšel a k tomu připravil záchranou tlupu týpků, kteří se pokusí zachránit jednu žábu ze spárů těchto humusáků. Konec příběhu. Podstatné je ale to, co se ve filmu děje. Třeba první půlku filmu se neděje skoro nic. Jen se, nutno podotknout, že hodně pomalu a velice intenzivně, budí atmosféra Divokého západu s divokým kmenem, který hodně nelidsky piští, jak nějací vorváňi v době páření. Jakmile se ale naše partička záchranářů setká s kmenem z blízka, začíná to pravé napětí a sem tam i nějaká ta poctivá gore chuťovka, o kterých tu víc mluvit nebudu, abyste se měli na co těšit. To je totiž ten jediný bod, kvůli kterému stojí za to film vidět. Jo, a pak ještě kvůli Kurtovi, kterému postava šerifa sedla naprosto luxusně. Ale co jemu taky nesedne... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,8miliónaTržby USA Tržby Celosvetovo Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ riadna drsnárna v miestach kde sa niečo krája a hlavne dosť brutálne natočená až tuhne krv v žilách, má to výbornú dusnú atmosféru a napätie s výborným hereckým obsadením, film kde nie je žiadny výraznejší hrdina a postavy sú skôr také chladnejšie podané ale v danom snímku to sedí, delikatesa, western sa týmto posúva do trošku iných sfér, po zombíkoch ožíva vo filmoch zas kanibalizmus /80%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSOU TO TROGLODYTI. ZKAŽENÁ KREVNÍ LINIE INBREDNÍCH ZVÍŘAT, KTERÉ ZNÁSILŇUJÍ A JÍ VLASTNÍ MATKY…“ /// Westrnovým koloběhem života dojde z Bright Hope k únosu několika osob. Jelikož tato událost nemůže zůstat bez odezvy, vyrážej čtyři kovbojové, jejichž součet roků je úctyhodná číslovka 223 (jak nechápeš? ø věk 55,7. Už ses chytil mládenče?) na sebevražednou výpravu. Předně se jedná o prďácký role pro veškerý čtyřčlenný osazenstvo. Wilson potvrdil, že nasedl na dobrou vlnu a Foxovi bych přál, aby se na ni udržel. Pravdou je, že dlouho není na co koukat. Cestování za záchranou je zbytečně dlouhý a zkrátit to vo dvacet minut, řvalo by nadšením i westerny nežeroucí publikum. Půlhodinový setkání se strašidelnejma indijánama, při kterým jde do tuhýho a který znamená skřížení westernu s hororem, je fakt zábava! V rámci mouder, který vystihujou všechno - v jednoduchosti je síla, chytrost nejsou žádný čáry, láska nakonec … jak je to v těch pohádkách… (prochází žaludkem?) - jsem stejně nucenej fláknout „jen“ 3*. Ale přemejšlel jsem… em>(ty vole to nikoho nezajímá!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět Manifest Destiny v praxi. 2.) Když se probíralo „bourání“ člověka, měl jsem chřipku. 3.) Thx za titule „dresi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Film bol natočený za 21 dní. (Grims)
  • Podle původního plánu se mělo natáčet v Novém Mexiku a Utahu. Nakonec se však natáčelo v Jižní Kalifornii. (Pedronaut)

Související novinky

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

18.12.2019

Režisér Yorgos Lanthimos (Favoritka, Humr) oznámil svůj další projekt. Bude jím gotický horor The Hawkline Monster podle knihy Richarda Brautigana. Příběh se pak točí kolem dvou pistolníků, které si… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Star-Lord hledá tátu

Star-Lord hledá tátu

16.12.2015

Z loňských Strážců Galaxie se vyklubal obrovský hit, který se 4. května 2017 dočká pokračování. O čem bude? To režisér James Gunn tají, docela jistě ale víme, že se na plátně objeví otec hlavního… (více)

Reklama

Reklama