Reklama

Reklama

Star Wars: Vzestup Skywalkera

  • Česko Star Wars: Epizoda IX - Vzestup Skywalkera (více)
Trailer 3
USA, 2019, 142 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, John Boyega, Naomi Ackie, Carrie Fisher (a.z.), Lupita Nyong'o, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Mark Hamill (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Lucasfilm a režisér J.J. Abrams znovu spojují síly, aby diváky vzali na epickou výpravu do předaleké galaxie ve filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera. Ve strhujícím závěru stěžejní Ságy Skywalkerů se zrodí nové legendy a odehraje se konečný boj za svobodu galaxie. (Falcon)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (1 431)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tak se mi to v hlavě rozleželo a zůstávám u nejvyššího hodnocení. Dostala jsem všechno, co bych od nového dílu Star Wars čekala, nebyla narušena originální atmosféra a vlastně celý to sledování bylo příjemný. Chápu skalní fanoušky, že je rozčiluje, že jdou tvůrci hodně naproti divákovi a dělají tak legendu lépe čitelnou i pro ty, kteří k filmu přijdou jen náhodou. Ale není to tak trochu logický krok? O tom, jestli je správný nebo ne, můžeme debatovat. Za mě je to slabších 5* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nova trilogie ma bohuzel sestupnou kvalitu. Zatimco sedma epizoda byla fajn, i kdyz to mohlo bejt i natesenim po delsi pauze od trojky, osmicka uz byla krapet o nicem a devitka jde v tomhle jeste dal. Ano, mame tu spoustu epickejch bitek, klasickou perfektni hudbu, vymazleny triky, souboje na mece, souboje ve vesmiru, proste vsechno, co k Star Wars patri, ale to je proste vsechno. Nova particka je tezce nezajimava a i kdyby jim tam trhaly streva nebo si to tam spolu rozdavali, bude vam to burt. Starejch postav nam tu uz moc nezustalo, rozlouceni Carrie je vylozene trapny a Billy Dee v podstate zbytecnej. Ale na to, ze me postavy uz nijak zvlast nezajimaj, jsem si uz vicemene zvyknul, tady je nejhorsi problem naprosto vymastenej scenar. Je mi jasny, ze se tam tvurci pokouseli narvat co nejvic, vsechno douzavrit, sem tam mrknout na letity fandy, ale vysledek je proste nesmyslnej chaos, kde obcas je to jen blby, obcas smesny, ale vetsinu casu to kolikrat proste nedava smysl, at uz dej nebo jednani postav. No a ocekavany epicky finale je zaprvy predvidatelny a za druhy lehce trapny. Jako jo, porad je to jedno z mala zabavnejch sci-fi poslednich let, nuda opravdu nehrozi a klidne na to nekdy znova kouknu, ale se starejma Star Wars to uz moc spolecnyho nema, za me zklamani, i kdyz v podstate ocekavany. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vy jste tady na pana Disneyho ale strašně, strašně moc zlí. A on dal přitom světu myšáka Mickeyho a kačera Donalda. A teď i tyhle barevné, načančané (a doufejme, že už) finální Starbucksy, eeeh Starwarsy... Ano, máte částeně pravdu, oproti předešlým dvěma epi-disney-zodám to bylo méně učesané, více bylo vidět, že se bojuje s tím, jak to nějak důstojně zakončit (což se nepovedlo tak docela dobře), ale jsou to Star Wars a i když jsou na míle vzdáleny ode všech původních epizod, beru je na milost. Téhle trojdílné dotáčce IMHO uškodil snad nejvíce casting, protože celá řada herců disponuje charismatem level 0 až 1, např. Adam Driver mi do role Kylo Rena nesedl teda vůůůbec a ani Daisy Ridley s věčně lehce podmračeným obličejem nebyla žádné terno... Takže za čtyři a dejte už s tím prosím vás pokoj a nechte Star Warsy spinkat v hrobečku. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Že bych si z toho intenzivním nadšením leštila svůj lightsaber, se říci nedá, ale rozhodně nesdílím místní kritickou hysterii. Je sice pravda, že se závěrem každé ságy se pojí očekávaní vyšší než obvykle, ale pokud vás nějak nepohoršila Ep. VII jakožto vykradačská Ep. IV a Ep. VIII coby taškařice s roztomilými zvířátky, těžko vás tohle může drasticky zklamat. *Spoilery* Oceňuju značný úbytek humoru, který nefungoval v této trilogii skoro nikdy. Může se zdát, že se Abrams věnuje mrtvým (postavám a herečce) vice než živým, ale kde jinde než na samém konci přivést ony milované figury zpět? To vsak neplatí pro zombíka Palpatina, jehož linie působí nuceně – a je poznat, že s ním v předchozích dílech nepočítali. Zároveň Abrams zpětné dovysvětlí, proč to Rey s tou Silou šlo už od počátku tak skvěle, z čehož měli fanoušci po premiéře Ep. VII totální amoky (podobné výkřiky jsou teď ohledně Force healing, což však beru jako další skill pro pokročilé uživatele, ale samozřejmě Abramsovi neříkejte, že tím popírá celou Ep. III). Cením, že navázal na zcela evidentní pnutí Rena a Rey z osmičky a neudělal z nich sourozence či tak něco./// C3PO má příliš prostoru, další roztomilý robot nebyl nutný stejně jako creepy Lando. Podobně nadbytečné jsou i nové postavy (Poeova ex, černoška Jannah), které jsou spíš jen stafáž./// Dopadlo to ale přesně v souladu s nastolenými motivy a tématy napříč desetiletími – jedinec překonal za pomoci přátel své slabiny a konečně přijal svůj úděl/moc. Ve vztahové rovině On vykonává oběť z lásky a zaplatí cenu nejvyšší, aby Ona mohla žít./// Na TRoS je rozhodně poznat, že probíhaly různé přepisy scénáře a přetáčky. Kdo např. poznal, že na začátku je Kylo na Mustafaru a že Finn chce Rey říct, že je Force sensivite, ne zamilovaný? Každopádně je naivní kritizovat jen režiséra či scenáristy, tohle totiž opravdu nejsou autorské filmy. Hlavním problémem je, že si Disney na začátku trilogie neurčil alespoň základní dějový oblouk a najímal vždy nové lidi, takže stížnosti posílejte Myšákovi. P. S. A jestli je tohle intenzivní fan servis, tak proč většina fans nadává? [2x kino, 2D s titulky] ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to impotentní a bez duše. Na obrazovce se mohlo odehrávat co chtělo a stejně mi to bylo buřt, protože ke mně žádná emoce nedoputovala a nehnul se mnou ani závěrečné pidi fight s Palpatinem. A ty nepovedený a unylý charaktery v čele s připochcaným Adamem Driverem, který provázejí celou touhle přísavku na filmovou legendu, do toho už pak jen pěkně sednou a vlastně tomu filmu nic neudělaj, protože není co zkazit, byť jsem teda stejně měl pocit, že kdyby do první linie spíš strčili ty důchodce z úplně původních filmů, tak by bylo líp. Za mě koukatelný, ale to je tak všechno. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (60)

  • Lucasfilm (potažmo Disney) za smrt Carrie Fisher (Leia) může inkasovat až kolem 50 milionů amerických dolarů z pojistného. (Geralt z Rivie)
  • Obří sochy na Exegolu byly zobrazením těch nejmocnějších Sithů. Mezi ně patřili: Revan, Andeddu, Tanis, Tenebrous, Phobos a Desolous. (LostRyba)

Související novinky

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Nové Star Wars mají synopsi a datum natáčení

Nové Star Wars mají synopsi a datum natáčení

22.06.2023

Nový Star Wars film pokračující příběh Rey (Daisy Ridley) má oficiální název, synopsi a také předběžné datum začátku natáčení. Tzv. Skywalker sága skončila v roce 2019 snímkem Star Wars: Vzestup… (více)

Reklama

Reklama