Reklama

Reklama

Jednoho dne jeho manažer (Christopher Plummer) odkryje 40 let starý nedoručený dopis, který Dannymu napsal John Lennon. Píše v něm: ,,Zůstaň věrný sám sobě. Zůstaň věrný své hudbě." Chce mu tak podat pomocnou ruku v zorientování se v širých vodách slávy a úspěchu, v tom, co sám prožil. Na základě dopisu se Danny rozhodne zabrzdit a chytá druhou mízu. Dá se na cestu k znovuobjevení své rodiny a hledání pravé lásky. Film byl inspirován skutečnou událostí, John Lennon takový dopis opravdu napsal. (Indigo Film)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (173)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Danny byl kádr, dnes je vyšumělej jak měsíc starý otevřený krabicový víno, postavený na horkym place zalitým slunkem od božího rána do teskného večera vedle smradlavýho kontejneru, který si chodí označovat místní prašivý čoklové. Tak přinejmenším si připadá Danny poté, co objeví, jak "možná snad kdyby Bůhví" mohlo všechno být, dostat do rukou dřív to, co v těch zhýřelým životem roztřepaných prackách třímá nyní. A jak se dá čekat, jme se s tím něco dělat a probudit se z už pěkně dlouho nehezkýho sna. Desítky let si mrvil život, teď to všechno napraví. Jenže tou svou druhou mízou mrví životy druhým a ačkoliv je to jedno klišé vedle druhého a hledání rodiny střídá hledání sebe, dobře se na to kouká, ať už kvůli hudbě nebo, a to asi spíš, kvůli Alovi, který té vyčpělé trosce, jež žije jen z důchodkyň dvě hodiny žvýkajících lékořici, dal život i to srdíčko, jehož druhou polovinu má někde ukrytou. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Za všechno může přece John Lennon a už se v tom Danny vezeš. To mně bylo jasné hned, jak jsi dostal od něj dopis. To byla nádherná ALPacinova jízda a já před ním stále smekám. Například jeho vystoupení v baru bylo senzační, přitom dojemné a zabrnkalo na mojí emotivní strunu. Ano, bylo tam pár hrstiček patosu a klišé, ale můj pohled na tenhle příběh, který se mně silně dotknul i z jiných důvodů, to nijak neovlivnilo. "V mojí mysli je jaro, ale opadávají podzimní listy. Jak okolo kráčím, všechny je posbírám........slepě kráčím po cestě a hledám jasný cíl. Nedívej se zpět a nedívej se dolů..." ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Tak trochu všedná nuda s jediným výrazným prvkom - hereckým pardálom, s ktorého postavou ale nejde moc sympatizovať a cool môže pripadať iba tým pendrekovým dámam v prvej rade na jeho koncerte. Pacino čoby egoistický bohém si na nemladé kolená hľadá cestu k odcudzenému synovi, ako to pred ním v X filmoch robilo Y podobných postáv. A popri tom sa snaží zlanáriť na večeru nedostupnú Anette Bening, ale nie tak zábavne a šarmantne, ako sa o to onehdy pokúšal Jack s Helen. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Al Pacino jako stárnoucí rocker v existenciální krizi, který se na stará kolena rozhodně obrátit svůj život díky čtyřicet let starému dopisu. I když Druhá míza pečlivě opisuje žánrová schémata a prakticky nenabízí nic moc nového, Al Pacino táhne tuto překvapivě příjemnou a upřímnou zpověď hudebníka, který je otrokem svém předešlé kariéry. Díky skvělým hercům a příjemné hudbě navíc z tohoto snímku navíc dělá ideální feel good film. [75%] ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trailer vyzeral tak tuctovo, takze keby tam nehral Al, tak si to urcite nepozriem a to by bola chyba. Namet je sice jedno velke klise, ale scenar je napisany napadito a kazda jedna klise podzapetka, ktora je pouzita je nejak originalne a trochu necakane podana, takze aj po miliontykrat znova funguje. A najväcsia deviza filmu je samozrejme bozsky Al, ktory tu je neskutocne pozitivne naladeny a tou svoju pozitivnou energiou dokaze nakazit aj divaka, takze mu odpustite vsetky jeho chyby a budete ho nakoniec milovat. Jedina vec, ktora pôsobi nevierohodne je Alov spev. Dalej ako do hviezdnej roty by to fakt nedotiahol. :). Par hluchych miest sa tu najde, ale nejde o nic, co by vyrazne pokazilo vysledny dojem, takze vysledkom je velmi prijemny feel good film s podmanivym vykonom Ala Pacina. Pokial ho mate radi, tak tento film urcite nevynechajte. 7/10. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

Reklama

Reklama