Reklama

Reklama

Noční jízda

Trailer 1

Ivan Locke (Tom Hardy) je vzorný otec rodiny a úspěšný podnikatel ve stavebnictví. V nejdůležitějším okamžiku své kariéry zvedne zvonící telefon a rozhovor, který následuje, odstartuje sérii událostí, jež pomalu vnesou světlo do dřívějších mužových tajemství. Jeho kariéra, rodina i duše se zmítá v krizi. Vyjde najevo, jak může jediné chybné rozhodnutí vést k úplnému zborcení pečlivě vybudovaného, záviděníhodného života. (AMC Czech)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (563)

vteco 

všechny recenze uživatele

Šedé BMW, britské silnice a dálnice, několik desítek telefonních hovorů, jedno pevné rozhodnutí a dokonalý Tom Hardy. Film, který se odehrává pouze v interiéru auta, ale díky velmi kvalitním dialogům a jednoduchému příběhu ze života, si svou kvalitu a poutavost drží po celou dobu. Není to akční jízda plná výbuchů a křiku, ale ukázka, jak si může člověk díky jednomu rozhodnutí zničit celý život během jedné jízdy do Londýna. [75%] ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno... Byl jsem varován abych do toho nešel, že prý nejsem cílovou skupinou. No dobrá varovalo mě i to, že je za tím režisér největšího proseru kariéry Jasona Stathama Redemption, ale co už stejně jsem do toho šel no a dostal jsem úžasný, psychopatologický a drsně uvěřitelný drama. Fakt nekecám vám!! Akorát bych to víc vygradoval. takže nejprve by se Hardy dozvěděl, že aby si to odsral tak u něj v práci zalili do betonu 50 mrtvol a hodili to na něj a beton se rozpadá a policie už je na cestě dále by mu manželka oznámila, že na protest proti jeho nevěře upaluje sebe i děti a na závěr bych to vyšperkoval telefonátem z porodnice kde by mu bylo oznámeno, že při nepodařeném císařském řezu u jeho kolegyně z práce který nechtěně udělal dítě byla dítěti uříznuta omylem hlava a zároveň i nechtěně probodnuta jeho matka a oba jsou dead. Načež by Hardy začal řvát něco jako Oh my good no!!! ztratil by kontrolu nad vozidlem vjel do zdi a to auto by vybouchlo! Tomu bych říkal kurva gradace a možná bych dal i 2* Takhle tu máme jenom zoufale nudnou a nezajímavou rádoby hrozně důležitou konverzačku která místy trochu zaujme, ale ve finále unudí k smrti a neodnesete si z ní vůbec nic.20% ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Excelentní sólo Toma Hardyho, který 90 minut jede v autě a kromě něj se ve filmu nikdo další neobjeví. Hroutí se mu život, milenka rodí, zhrzená manželka brečí a zvrací a do toho mu má 218 kamionů za devět hodin přivést tolik betonu, kolik je potřeba na největší betonovou výstavbu v dějinách Evropy. Dialogy probíhají v rovinách postupně gradujících telefonních hovorů a jsou výborné (na druhou stranu, Hardyho monology mírně váznou a nejsou tak zajímavé). Formálně to trochu připomíná snímek Pohřben zaživa (který se pro změnu odehrává celý v rakvi). Režisér a scénárista Steven Knight si dokázal s nesnadným námětem poradit nadmíru dobře a na minimálním prostoru rozehrál plně funkční a realistické drama, které vydrží celou dobu obstojně bavit (a má i své vtipné momenty). ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Milý deníčku, brzy mi bude čtyřicet a tak jsem se rozhodl zachovat jako správný chlap. Onehdá jsem se na služební cestě potkal s nehezkou starší ženou, bylo mi smutno, tak jsem jí udělal dítě. A dnes, milý deníčku, tedy opouštím kvůli tomu svoji práci. A to ji mám tak rád! Já bych lil beton i ze spaní. A abych nezapomněl, opouštím i manželku a své dva syny. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jít na tento film do kina a nic o něm předem nevědět, je docela zajímavý zážitek - osobně si vybavuji ten moment, kdy mi konečně došlo, že se celý film bude vážně odehrávat JEN v autě, který se dostavil až po dlouhých minutách čekání, zda se děj přenese někam jinam. A ani dál se člověk nezbaví dalšího čekání - já jsem třeba pořád čekal, jestli se Locke nakonec vybourá (to mě asi vyváděl z míry ten volant na pravé straně), a někdo za mnou pro změnu špitnul ke svému sousedovi: "Kdy už tam konečně dojede?" :) No, možná někdy není ani tak důležitý cíl cesty, jako sama skutečnost, že jsme se na ni vydali - hlavnímu hrdinovi této hodně netradiční road movie změní jeho cesta zásadně život, a osobně bych byl velmi opatrný v hodnocení toho, zda je to změna k horšímu či lepšímu. Příjemná je vynalézavost kamaramana, který se stále snaží snímat Toma Hardyho z jiných úhlů, netřeba se tedy bát, že by ho celou dobu točili na jednu statickou kameru - na to by se vážně nedalo koukat (i tak je tento minimalistický filmový koncept pro řadu lidi těžko stravitelný a nemálo lidí to vzdalo a odešli z kina předčasně). Filmů, které se celé odehrávají na takto malém prostoru, jsem již viděl několik (TELEFONNÍ BUDKA; POHŘBEN ZAŽIVA; MADRID, 1987), a osobně nemám pocit, že by to byl úplně můj cup of tea - dostávám z těch filmů náběhy ke klaustrofobii, není mi příjemné je sledovat a považuji je za slepou uličku kinematografie, ačkoli jim současně nedokážu upřít jejich filmové kvality. Pro fanoušky Toma Hardyho je to učitě dobrá volba a snímek by se mohl líbit i lidem, kteří rádi u filmů přemýšlí a nevadí jim konfrontace s filmy, které se vymykají běžné mainstreamové produkci. Za mě 4 hvězdy, je to dobrý film, který si je zaslouží. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (14)

  • Celý projekt sa takmer zrútil skôr ako Tom Hardy (Ivan Locke) otočil kľúčikom v zapaľovaní BMW. Pôvodne sa malo nakrúcať na štvorprúdovke M1, no dva týždne pred začatím prevádzkovateľ povolenie zamietol. Nakrúcalo sa nakoniec na trojprúdovke, ktorá bola v súkromnom vlastníctve. (ambron)
  • Snímka vyšla aj pod označením No Turning Back. (MikaelSVK)
  • Tesne po ukončení hovoru s Bethan (Olivia Colman), počas ktorého ju uspávajú, je Lockovi (Tom Hardy) vidieť tzv. neviditeľné slúchadlo v pravom uchu. (Tomy_TO)

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

11.09.2020

Režisér Doug Liman (Na hraně zítřka) a herečka Anne Hathaway (Interstellar, Debbie a její parťačky) společně chystají nový snímek Lockdown, jenž má podle všeho být mixem nízkorozpočtové romantiky a… (více)

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama