Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Kterak speciální vynález na oživení mrtvol způsobil daleko více škody a brutality, než úžitku. Nejsem vyloženě skalním vyznavačem sci-fi a s horory mám to obvykle ještě horší, film s kombinací obou žánrů u mne výrazně uspěje spíše svátečně. Příběh dvou mladých vědců provádějících proti přání nadřízených z univerzity riskantní experimenty mne spočátku velice bavil, bohužel čím více brutální úchylností zde přibývalo, tím více i mé nadšení směrem ke konci filmu klesalo. Nicméně musím tvůrce pochválit (kromě velice profesionálně odvedené technické stránky) za to, že téhle šílené zábavě o oživlých mrtvolách v pitevně nechyběl nadhled, ba až sklon k osobité parodii. Ve zcela smrtelně vážné rovině by to se všemi vychytávky typu zombie doktor s umělou hlavou a samostatnou mluvící hlavou v laboratórní misce.. opravdu nemohlo fungovat. 55% (Horror Challenge Tour) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

V dnešní době nic nového a nic mi Re-Animator nemůže nabídnout. Do dalších dílů se jisto jistě nepustím, protože tohle jednou stačilo. Otravná hudba, ničím zajímavé gore a mrtvoly. Až na pár scén horor o ničem a herecké výkony ještě horší než horší, takže fakt škoda, 80.léta jsou prostě pryč.. 2/10 = 20% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Herbert West je mladým ambicióznym lekárom, ktorý nepozná hranice. Dokonca ani hranice smrti. Pre záchranu človeka je ochotný urobiť čokoľvek. Objavením neznámej látky za pomoci ktorej dokáže oživiť mŕtveho človeka sa jeho šialenosť len stupňuje. Spojenca nachádza na prvý pohľad v neškodnom mladíkovi, taktiež študentovi medicíny, ktorý hľadá spolubývajúceho na privát. Spoločne sa rozhodnúť poraziť matku prírodu. Sú však ich kroky reálne a hlavne bez následkov? Som veľmi milo prekvapený. Síce miestami, najmä v závere vtipné dielo ( čo ja veľmi nemusím pri tomto žánri ), no disponujúce obrovskou silou a potenciálom do budúcna. Od tohto filmu by sa mohli učiť milióny režisérov. Po psychologickej stránke či goore snáď úplne bez chýb - 85%. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto musím s radostí dát plný počet! Už od úvodních titulků jsem věděl, že mě čeká skvělá, šílená, krvavá a hlavně humorná jízda, která se mi splnila. I když je rozjezd trochu "pomalejší", tak už je ze začátku jasné, že Jeffrey Combs alias Herbert West je tím, co snímek bude táhnout a nespletl jsem se. Charismatický, leč pro kolegy nepříjemný, šílený věděc zahraný na jedničku s hvězdičkou. Lepší už snad ani být nemohl a hned jsem si ho oblíbil. Atmosféra se mi od začátku líbila a scéna s kočkou byla brutální. :D "Neočekávej od něho tango. Má zlámanou páteř." Další dějství jsem si jen užíval. Prošpikované černým humorem, odkazy na několik až kultovních snímků a od suprové scény s hlavou to začalo jet na plné obrátky. Scéna v márnici na mě působila, i když je snímek přes 35 let starý, naprosto senzačně a svým provedením, humorem a parádními maskami, jen dotvrdila pro mě plné hodnocení. Pár mušek by se sice našlo, například samotný konec mi moc nesedl, ale jinak se pro mě jedná o skvělé dílo. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

I přes drobné nedostatky prostě skvělé. Může za to rozpočet, že se v exteriéru neodehraje ani jedna scéna, můžeme se divit, jak může znovuoživlá mrtvola přes kus města přenášet polonahou holku v bezvědomí v náručí, aniž by si toho kdokoli všiml, a podobně. Ale v týhle jízdě na tom vůbec nezáleží. Ani zde není tolik krve a nechutností, jak bych podle některých kometářů zde čekal, ale spousta skvělých vtipů, oživlých mrtvol lidí či kocourů, na lidi útočící střeva, useklá hlava prznící hezkou holku, ale hlavně, hlavně: Jeffrey Combs alias Herbert West. Kdykoli je na place, úroveň filmu a skvělé zábavy jde strmě vzhůru, kdykoli tam není, divák se těší, už aby se zase vrátil. Blíží se mu snad jen dr. Hill (respektive jeho část), ale jen blíží. Parádní a fenomenální horor, přesně tak, jak se patří. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Vzhledem k tomu, že je film Re-Animator původní povídkou „Herbert West- Re-Animator“ pouze inspirován, jde zde najít mnoho rozdílů od předlohy. Například oživený bezhlavý člověk nebyl konkurenční profesor medicíny, nýbrž voják, kterého Herbert West oživil po havárii letadla v 1. světové válce, kde působil na frontě jako lékař. (Hlavonozec)
  • Stuart Gordon a Dennis Paoli mali v úmysle natočiť vernú adaptáciu románu H.P. Lovecrafta, ale nakoniec sa inšpirovali jeho poviedkou len veľmi voľne a príbeh rozvinuli skôr ako paródiu na Frankensteina. (beso74)
  • V první polovině filmu hledá Herbert West (Jeffrey Combs) co nejčerstvější a nejméně poškozená těla, aby stádium rozkladu nenarušilo proces re-animace. V původní povídce však tenhle problém obešel tím, že vymyslel druh jisté báze, která uměle zakonzervuje tělo, aniž by ho porušilo jako při balzamování. (Hlavonozec)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama