Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Radko 

všechny recenze uživatele

Ááááj fíííl bédrrrrrrr....! alebo cítim sa omnoho lepšie. Ak sa totiž v záplave hororového braku, čo sa často sa tvári vznešene, či už Áčkovou produkciou a/alebo rozpočtom alebo účasťou známeho herca, objaví perla, je to dôvod na radosť. Nuž a radosť nepochybne k zlepšeniu nálady prispieva. Je vidieť, že Stuart Gordon sa pohyboval v divadelnom prostredí ovplyvneného radikálnymi prístupmi hipíckej a posthipíckej éry. Bez potreby explicitného vyjadrenia názoru na spoločnosť je v tomto filme prirodzene obsiahnutý. Práve na základe druhu humoru, ktorý je jednoducho skvelý. Moja krvná skupina. čo dodať. Kdeže béčko. Toto je A. A Ako sa patrí! ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Předrevoluční rychlodabing téhle lahůdce dodal tu správnou šťávu :-) Když hned v úvodu explodovali Dr. Grüberovi oči, bylo jasné, že mne paměť nezklamala a tohle úsměvné krvavé osmdesátkové béčko je přesně to, které jsem si jen mlhavě pamatoval, přesto tušil zaslouženou kvalitu :-) Repríza stála za to :-) ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Maximálně pokleslá zábava! Po dokoukání jsem si vzpomněl na Jacksonův rajčatový protlak jménem Braindead - Živí mrtví a srdéčko hned několikrát zaplesalo! V jádru se jedná o komediální horůrek s libůstkovými splatter efekty, který je stejně, tak béčkový jako zmíněný kult. Navíc mi to sedí po všech stránkách, ať už v použité hudbě, výpravou, scénářem, ale nejvíc ve zvolených typech hlavních protagonistů. Obzvlášť Jeffrey Combs v roli experimentátora Dr. Westa je dokonalý, jak svým prapodivným chováním, zapáleností, tak i tím pěkně zvráceným pohledem. Od každého aspektu je tu něco, navíc vše dobře vyváženo a nic zbytečného navíc. Žádné nůďo, ale čistokrevná a střeštěná filmová lobotomie, která je stále dobře koukatelná. K tomu všemu napěchovaná pekelně morbidním černým humorem! Právem se jedná o klasiku svého žánru! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Utrhnutá mluvící hlava líže kozy spoutaný nahý holce. To v jiných filmech asi neuvidíte. Brakový námět je velmi zábavně a dobře zpracován do bezvadnýho filmu. Je to fakt ultimátní horor, ale budete se spíše řehtat. Všude megakrve a brutalita a do toho tam běhá sheldonovský Jeffrey Combs a cedí hlášky. Fakt ta jeho postava je hrozně super a tomu už tak grotesknímu filmu dodává punc nezapomenutelnosti. A ten hudební motiv...no prostě paráda. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Re-Animátora treba hodnotiť v kontextu doby. Rok 1985? Už bolo na svete Smrtelné zlo a Scanners. O dva roky neskôr vzniklo Smrtelné zlo 2 či Hellraiser. Vizuálna stránka mňa bavila aj dnes. Barbara Crampton sa nebránila nahote a David Gale bol nadšený orálny milovník. Tmelom filmu, okrem krvavých trikov, bol však Jeffrey Combs a jeho skvelo padnúci výraz tváre. Fajn retro nekrofilka, ktorá si s odretými orgánmi vybojovala lepšie dojmy než som čakal. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Pôvodne chcel režisér Stuart Gordon natočiť film vo formáte 16 mm a navyše ako čiernobiely. (beso74)
  • Film bol zakázaný v Singapure, Švédsku a na Islande. (Paldiny)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles v Kalifornii. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama