Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dorazila nová móda. Zombieky nestříleme přimo mezi očíčka, ale děláme z nich domácí mazlíky. Stačí jim dát na krk speciální obojek, kterými je budeme ovládat. Takže by nemělo hrozit, že vás bude chtít někdo sežrat, ovšem, pokud bude obojek fungovat. Mohlo by se totiž stát, že třeba vaši sousedi najednou zmizí. Originální zombie film, který v tomto žánru působí jako závan čerstvého vzduchu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Svůdná Carrie-Anne Moss mě vždycky dostane. Opět z její strany podaný excelentní výkon a jasně dominuje celému snímku. Film Fido je takovou odpočinkovou komedií u které nemusíte moc přemýšlet a jen se bavíte. Humorných momentů je tu víc než dost a milovníci zombie se dočkají i trochu toho násilí. Nejvíc mě dostala hláška: zlato, schovej zuby!! ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Výtečný ústřední nápad nebyl bohužel rozvinut do odpovídajícího nápaditého scénáře, byť po prakticky všech ostatních stránkách (zejména herci a kamera) Fido stojí za pozornost. Čekal jsem zkrátka zajímavější příběh než klasické klišé o chlapci a jeho psu... v tomto případě zombie. Zápal tvůrců je doslova hmatatelný, o to víc zamrzí, že jsem se bavil jen vlažně. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po tom nespočetném množství filmů, v nichž byly zombie neustále utlačovány a prezentovány stále stejně, díky jejich, po generace trvající existenci, která dávala důraz a prověřovala všeobecně známý fakt a představu o těchto nemrtvých a jejich způsobu života, se tvůrci tohoto filmu rozhodli, že z nich pro změnu vytvoří právoplatné, v podstatě mírumilovné členy produktivní společnosti. Ta je zde v podobě fiktivního městečka Willard, připomínající svým vzezřením jiná podivná a zajímavá místa, jako jsou kupříkladu Pleasantville či Stepford. Fido se poměrně úspěšně podvoluje onomu stereotypu a tím tak vytváří více vtipné, než hororové dílo se spoustou úsměvných momentů, dialogů a postav. Šťávu všemu dodává Carrie-Ann Moss, která zde vypadá a působí zcela opačně oproti své chladné a asexuální postavě Trinity. Žensky, krásně a smyslně, že zamotá hlavu i novému společníkovi v jejich obydlí. Zážitek ze sledování byl překvapivě zakončen mým dobrodružným snem, v němž jsem čelila zástupům zombies a prchala jsem před nimi až k vrcholkům zasněžené hory:) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Good dead are hard to find...Je to technicolorově barevné, je to zábavně cynické, je to zvráceně retro. Carrie-Ann Moss v roli matky svádějící oživlou mrtvolu by probudila vášeň i v balvanu ze Stonehenge, jejímu synáčkovi proudí v žilách k dobrému srdci břitvoostrý sarkasmus a rytíř smutné postavy Fido, který za celou stopáž nepromluví, je prostě k sympaťák k sežrání...Když ukousne hlavu nepříjemné sousedce, máte na jazyku zdvořilé bon appetite:)__ Od hororu coby žánru udržuji bezpečnostní odstup (na mém scared to death kontě smutně leží norský Fritt Vilt a pár Hitchocků), k zombie mám doufám zatím daleko (kromě časných ranních hodin:), ale přesto považuji FIDA za druhý nejlepší film letošních Varů. Na půlnoční promítání jsem mimořádně podlým způsobem dotáhla několik lidí, kteří nakonec byli vděční, že místo zteplalého moku dali přednost vychlazeným mrtvolám. A teď si ti méně odvážní z nich do prasátka střádají na rakvičku pro hlavičku. Já to risknu. 90% :) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Na pohrebe (cca 1:24:04) FIDO-vi nesvietia červené kontrolky. (GabrielGabko)
  • Helen Robinson (Carrie-Anne Moss) má ve filmu pětiranný revolver, ale v 53. minutě filmu z něj vystřelí celkem 9 krát bez přebití. (Stanley619)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama