Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

pepo 

všechny recenze uživatele

Ja podobné filmy moc nemusím, ale toto mi prekvapivo sadlo. Škoda šmatlavej réžie a hercov, lebo to mohla byť ešte väčšia pecka. Totálne zvrátené, choré, vtipné a navyše sú tam samozrejmosti ako úchýlné mŕtve hlavy , nahé kozy, vraždiace črevá, postava menom Hans Gruber , hudba z Psycha a podobné lahôdky. 8/10 ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Re-Animátor je dokonalou výstavkou chutně naservírovaného humoru s chytře vymyšleným nápadem o re-animovaných mrtvolách. Nesmím opomenout také Jaffreyho Combse, který vystřihl parádní roli šíleného vědce, jenž je hnán jedinou vidinou, kvůli které jde doslova přes mrtvoly. Efekty drží krok, jsou velmi povedené, a ucelují tu skvělou parodickou atmosféru. Inu, osmdesátá léta jsou zlatý věk a Re-Animator je jen dalším důkazem. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Ááááj fíííl bédrrrrrrr....! alebo cítim sa omnoho lepšie. Ak sa totiž v záplave hororového braku, čo sa často sa tvári vznešene, či už Áčkovou produkciou a/alebo rozpočtom alebo účasťou známeho herca, objaví perla, je to dôvod na radosť. Nuž a radosť nepochybne k zlepšeniu nálady prispieva. Je vidieť, že Stuart Gordon sa pohyboval v divadelnom prostredí ovplyvneného radikálnymi prístupmi hipíckej a posthipíckej éry. Bez potreby explicitného vyjadrenia názoru na spoločnosť je v tomto filme prirodzene obsiahnutý. Práve na základe druhu humoru, ktorý je jednoducho skvelý. Moja krvná skupina. čo dodať. Kdeže béčko. Toto je A. A Ako sa patrí! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak v téhle absurdní až bizarní divočině bych Lovecrafta určitě nepoznal, film mi spíš (dějem i formou) připomínal staré expresionistické brakové krváky, jen s barevným obrazem. Mnohem víc komediálnosti než horrorovosti mi vůbec nevadilo, protože se jedná o humor hodně černý... nebo spíš krvavě rudý. A určitě by se našlo dost jedinců, kteří by prohlásili, že něco tak krvavého a nechutného může připadat vtipné jen narušeným osobnostem (promiň Padmé). Odhalená mladá Barbara Crampton je rovněž významným bonusem, i když mně se mnohem víc líbí ve zralejším věku. Jen mě trochu zamrzel nedotažený konec, uvítal bych ještě aspoň pár záběrů na oživenou Barbaru. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Milý překvapení. K opakovanýmu zhlídnutí (po x letech) starejch horrorovejch filmů přistupuju pesimisticky, v drtivý většině totiž potom upravuju hodnocení směrem dolů, Re-Animator ale skvěle funguje i po zhruba čtvrtstoletí od prvního zkouknutí. Film se slušnou atmoškou, bez zbytečnejch prostojů, triky jsou naprosto v pohodě, vtípky zvládnutý na jedničku a závěrečná taškařice, to je třešínka na nekazícím se dortíku. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy se Cain (Bruce Abbott) a Meg (Barbara Crampton) vloupají do kanceláře Dr. Hilla (David Gale), rozbijí výplň dveří. Poté se však Dr. Hill (David Gale) a jeho hlava vrací do kanceláře a výplň dveří je neporušená. (AmonK)
  • Film je volně inspirován příběhem HP Lovecrafta "Herbert West - Re-Animator". (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama