Reklama

Reklama

Stavebná firma pri demolačných prácach poškodí a pradávnu hrobku a prebudí v nej hromadu krvilačných zombíkov z dlhého spánku. Našťastie, sú tu dvaja frajeri z East Endu, ich podarení kamoši a agilní starčekovia z miestneho domova dôchodcov. Svižná antideveloperská zombícka komédia doplnená jedinečným londýnskym slangom sa zmení na krvavý kúpeľ. (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (211)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tradiční britská zombie komedie, tedy hodně specifický subžánr hororových filmů, mě osobně hodně baví, protože se tu potkává ten nenapodobitelně britský smysl pro humor a obvykle má takový snímek i některé významové přesahy. Cockneys vs Zombies začínají jako (opět tak typická) britská gangsterka, Matthew Hoene je takový levnější Guy Ritchie, vychází a respektuje stavovské rozdělení britské společnosti a jeho srdce zjevně také bije za dělnickou třídu, a vůbec není překvapením, že se jeho film ohání i sociálním aspektem, kolik skvělých britských sociálně laděných komedií už tu bylo, že. Velmi mne ale překvapil generační aspekt, obdivovat dědu, který bojoval proti Hitlerovi, má v britských filmech sice také svou silnou tradici, ale tady tvůrci udělali z mezigeneračního svorníku motor děje i celého filmu, což mne v primárně teenagerský koncipovaném snímku mile překvapilo. Jo, jasně, je to béčko se vším všudy, navíc je tu dost znát nízký rozpočet, americkým produkcím (The Walking Dead, Zombieland atd.) se to opravdu vůbec nedá postavit v roveň, leč tahle komedie má své nezpochybnitelné kouzlo...a navíc tak přesně odráží sílu britského ducha, ducha silného a sebevědomého národa - natřeli to Němcům, natřou to i zombíkům, bojovat je prostě nutné... Češi by takovýhle snímek mohli natočit jen stěží, leda by to byl zombieŠvějk... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Matthew Hoene se připojil ke svým kolegům a natočil další zombie „černou komedii“, kterých se v posledních dvou letech urodilo hned několik. Přestože nejsem fandou zombie žánru, musím uznat, že ani tentokrát jsem neodešel zklamán. Britský humor mi sice občas moc nesedne, ale tady jsem se párkrát skutečně od srdce zasmál. Kromě několika vtipných situací se tu objeví i řada hlášek, které mi určitě na nějakou dobu v hlavě uvíznou: „ Rozvážet důchodcům žrádlo, nemá budoucnost“, nebo dokud zde ještě figuruje zřejmě nejlepší postava Mentál Mickey se svou brokovnicí „Seznam se s Tracy PIČO…“ Je jen velká škoda, že nezůstal až do samotného závěru. Samozřejmě se tohle musí brát s velkou nadsázkou, protože jakmile tohle začne brát někdo moc vážně, budou lítat odpadní hodnocení. Morbidní situace mám rád, takže jsem si jednotlivé fighty celkem užíval. Je sice pravdou, že některé situace jsou hodně trapné, ale najde se tu i spousta takových, které mi zvedli náladu. Především pak banda důchodců stála za to. Rozhodně se mi líbila víc, než bankovní lupiči a jejich rukojmí (teda kromě již zmíněného černocha Mickea).50% ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Dva - tři frky bez záruky, nejotravnější geront pod sluncem a dvojka rachitických brášků bez charismátka. Potenciál ku využití by byl, ovšem Matthlal Hovene se předčasně sebeuspokojil u prachsprostých náznaků. Sestřenka mohla oblažit oko šmírákovo alespoň kouskem masa, závod ve sprintu - rentiér versus chcíplotina - šel dotáhnout více, bubačisko s ocelovým plátem v šešuli mohl předvést podstatně zběsilejší drajv, ten dědek nemusel být takový čůrák....tři prdele popravených nadějí. A měla-li poslední hláška filmu vyznít komicky, nepovedlo se. Vyšel z ní patetický canc, naškrábaný na nejedné stránce anglofilní literatůry. Chcete-li však spatřit bijáček, v němž budete nakonec s černočerným mávátkem v ruce fandit šouravým mrtvolám proti bandě otravů, jen do toho. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Popravde som od toho ocakaval ovela viac. Hlavne rôzne vtipy. Par skvelych sa tam najde, ale celkovo mam z toho dojem, ze skvely napad dôchodcovia vs. zombici nedokazali tvorcovia rozviest v poriadny film. Hlavne interakcie medzi zombikmi a dôchodcami tam je dost malo a prilis vela casu stravime s cool otravnymi mladymi dementami. Takze vo vysledku je tam par dobrych vtipov a stavnete gore sceny. Proste jednohubka na jedno pozretie. 5/10. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Vtipné. Milé. S vydařeným soundtrackem. Sir Richard Briers jako Hamish překvapil. Čtvrtou (v podstatě velmi protekční a neobjektivní) hvězdičku přidávám v rámci boje proti ageismu (a taky se mi zdejších 59 % zdá nespravedlivě málo; aneb: Tady nejni žádnej Brixton... a je to zatraceně škoda). We shall prevail! 3,5 krvavě rozesmáté bipperty-bopperty star. Bloody disgusting... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Cockney je východolondýnský dialekt používaný hlavně v části East End, odkud hlavní hrdinové filmu pochází. (Milan25)
  • V úvodu filmu hraje píseň „Monster“ od rockové skupiny The Automatic. (JerryMalfoy97)
  • Keď vybuchne v dodávke bezpečnostná farba a zadymí auto, vodič Terry (Rasmus Hardiker) si otvorí okno a kašľe von z okna. V ďalšom, bezprostrednom zábere sú však všetky okná uzavreté napriek dymu v aute. (Laslo)

Reklama

Reklama