Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Bizarní krvavá bláznovina, která mě bavila od začátku do konce. Šílenej vědátor píchá mountain dew do mrtvol, dozví se o tom jeho spolubydlícího a patálie ve stylu bublající ukrojený hlavy v pekáči, blondatej bobr, nahotinky, šílený zombící (který bohužel nekoušou) a micka začínají.. za doprovodu parádní psycho hudby u který jsem trsal hlavou na začátku a nakonci, když hrála. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vida, Re-Animatora jsem si pamatoval mnohem slabšího, než se mi zdá teď po opakované projekci. Repríza zkrátka mile překvapila, je to bezvadná hororová zábava se skvělými postavami, mezi nimiž samozřejmě vyniká Herbert West. Na hororovou komedii je to dějově poměrně nepředvídatelné. A na osmdesátá léta hodně krvavé a brutální. Závěrečná patnáctiminutovka masakr. Horror movie of the year ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Těžko něco dodávat, tenhle film si za ta léta, co spatřil světlo světa, žije tak nějak svým (morbidním) životem a stal se z něj doslova kult. Čemuž se není moc co divit, protože tohle je fakt neskutečná, černočerná sranda, která i po cirka třiceti letech pořád funguje. Gore je tu víc než zaběhnutých psů v Jižní Americe a vypadá prostě skvostně, no schválně v kolika filmech uvidíte uříznutou hlavu jak sexuálně loudí po bujné blondýně...? :-) No a Jeffrey Combs je ode dneška můj oblíbenej doktor-oživovač. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Milý překvapení. K opakovanýmu zhlídnutí (po x letech) starejch horrorovejch filmů přistupuju pesimisticky, v drtivý většině totiž potom upravuju hodnocení směrem dolů, Re-Animator ale skvěle funguje i po zhruba čtvrtstoletí od prvního zkouknutí. Film se slušnou atmoškou, bez zbytečnejch prostojů, triky jsou naprosto v pohodě, vtípky zvládnutý na jedničku a závěrečná taškařice, to je třešínka na nekazícím se dortíku. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Trabl, opravdový trabl. V tomto případě jsem se nesešla s... a seznam by byl dlouhý... Tedy v první řadě s tvůrci, neb takovéhle ztvárnění mi nepřipadalo vtipné a zábavné, spíš jen brutální a odporné, dále s herci, šíleného vědce si nepředstavuji jako obrýleného klouzka s učesanou pěšinkou, příběhem, ten nekulhal, ten měl obě nohy zlomené a v neposlední řadě ani s hudbou... Ta jedna hvězda je z milosti, v podstatě za to, že mi neslezly vlasy. P.S. Zkusím si odchytit sousedovic kočku. Challenge Tour Horror, 2016. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles v Kalifornii. (Epistemolog)
  • Film inšpiroval americkú kapelu Death, ktorá na jeho motívy zložila pieseň "Scream Bloody Gore". (firewind)
  • V jedné chvíli říká doktor Carl Hill (David Gale), že je zrcadlo jednosměrné a že přes něj není slyšet. V druhé polovině filmu je ale možné všimnout si, že uvězněný doktor Dean Halsey (Robert Sampson) vidí i slyší. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama