Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Další z variací na téma hrátky s mrtvou tkání tentokrát podle Lovecrafta a vůbec né špatně. Re-Animator v první řadě sází na budování atmosféry, která ale na moji osobu neměla moc velký účinek, pomocí skvělé hudby a nechutných gore efektů, které nabízejí agresivního několikrát zlámaného kocoura či uříznutou hlavu, která do svého těla vysílá příkazy k ošahávání spoutané dívky a závěrečná bitva v márnici stojí opravdu za to. Obrovskou výhodou Re-animatora je, že se kromě samoúčelné snahy znechutit může opřít o herecké výkony. Hlavně se jedná o Jeffreye Combse, který si svého šíleného doktora Herberta "Oživím tu mrtvolu i kdybych tě měl zabít" Westa vychutnává a za pochvalu stojí i Bruce Abbott. Re-Animator je poctivé hororové béčko, které rozhodně stojí za pozornost. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle předlohy H. P. Lovecrafta a věnováno památce Davida Galea. Smrt doktora Grubera na začátku filmu je hnusná. CITÁT - Je mrtvý ?.......... Krvavý snímek o životě, lásce ( k práci i ženě ) a smrti. Nejnormálnější postava je Herbert West ( Jeffrey Combs ) ostatní kolem něho jsou cvoci. DIALOG - WEST - Musel jsem ho zabít. DAN CAIN ( Bruce Abbott ) - Co ? Je mrtvý ? WEST - Už ne.... .... Je logické, že kdyby jsme našli substanci, která dokáže zpomalit fyzikálně - chemické procesy, uměli bysme život znovu vrátit. CHYBA VE FILMU - V jedné chvíli říká doktor Carl Hill ( David Gale ) , že je zrcadlo jednosměrné a že přes něj není slyšet - přesto v 65 minutě ho uvězněný doktor Dean Halsey ( Robert Sampson ) vidí i slyší. Ke konci filmu už je to docela slušný krvavý masakr. Své slovo dostane i tlusté střevo. Hudba - Richard Band a kamera - Mac Ahlberg. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Kterak speciální vynález na oživení mrtvol způsobil daleko více škody a brutality, než úžitku. Nejsem vyloženě skalním vyznavačem sci-fi a s horory mám to obvykle ještě horší, film s kombinací obou žánrů u mne výrazně uspěje spíše svátečně. Příběh dvou mladých vědců provádějících proti přání nadřízených z univerzity riskantní experimenty mne spočátku velice bavil, bohužel čím více brutální úchylností zde přibývalo, tím více i mé nadšení směrem ke konci filmu klesalo. Nicméně musím tvůrce pochválit (kromě velice profesionálně odvedené technické stránky) za to, že téhle šílené zábavě o oživlých mrtvolách v pitevně nechyběl nadhled, ba až sklon k osobité parodii. Ve zcela smrtelně vážné rovině by to se všemi vychytávky typu zombie doktor s umělou hlavou a samostatnou mluvící hlavou v laboratórní misce.. opravdu nemohlo fungovat. 55% (Horror Challenge Tour) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hups tak tady jsem se bud díval na jinej film a nebo je tu pár autorů komentářů reanimovanou mrtvolou. Bez urážky, ale čemu daváte 5*? Téhle nudě? která je podkreslena jednim Themem, který se za celý film prakticky nezmění? Herci jsou nudní, horrorové scény jsou bez efektu, nudné a atmosféra filmu nijak nepomáhá. Nebudu se navážet do špatným triků, které ještě k věku chápu, ale k jednoduchosti tohoto filmu. Doktor co přijde na způsob jak oživit mrtvé zemře, jeho student převezme jeho otěže a k němu se přidá další mladý doktor? HAHA :D slabé 3* hodně slabé ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk S.Gordona. Sice mám raději jeho o rok mladší Ze záhrobí, ale Re-Animátor je prostě neodolatelný. Lovecraft patří mezi mé oblíbence, filmování jeho povídek se však málokdy vydaří. Zde dojde nejen na pořádné maso, v určitých momentech se dokonce s chutí zasmějete. Krvavé orgie v márnici nemají chybu a útočící a škrtící střeva jistě mnohým připomenou pozdější Jacksonovu zombiárnu Braindead. Erotické hrátky s useknutou hlavou jsou už jen pověstnou třešinkou... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Vzhledem k tomu, že je film Re-Animator původní povídkou „Herbert West- Re-Animator“ pouze inspirován, jde zde najít mnoho rozdílů od předlohy. Například oživený bezhlavý člověk nebyl konkurenční profesor medicíny, nýbrž voják, kterého Herbert West oživil po havárii letadla v 1. světové válce, kde působil na frontě jako lékař. (Hlavonozec)
  • Film je volně inspirován příběhem HP Lovecrafta "Herbert West - Re-Animator". (Chatterer)
  • Film bol zakázaný v Singapure, Švédsku a na Islande. (Paldiny)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama