Reklama

Reklama

Orphan Black

(seriál)
všechny plakáty
Trailer 7
Kanada, (2013–2017), 36 h 39 min (Minutáž: 43–46 min)

Hudba:

Trevor Yuile

Hrají:

Tatiana Maslany, Jordan Gavaris, Maria Doyle Kennedy, Kevin Hanchard, Kristian Bruun, Skyler Wexler, Evelyne Brochu, Dylan Bruce, Ari Millen, James Frain (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Sarah se stane svědkem sebevraždy ženy, která vypadá přesně jako ona. Začne se za ni vydávat a ponoří se do světa plného tajemství. (Netflix)

Videa (90)

Trailer 7

Recenze (78)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Jsem nadmíru spokojen. Vyzdvihl bych herectví Tatiany Maslany, která bravurně ztvárnila klony a každému z nich vtiskla kus originálního já. Plusem je kamera a hudba. Felix zatím u mě vede anketu nejsympatičtější seriálová kikina. Občasné veletoče a úlety ve scénáři tu jsou, tvůrci je však servírují s nadhledem a se smyslem pro černý humor. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Naprosto brilantní výkon Tatiany Maslany, která mě uchvátila svou pohotovostí hned v prvních epizodách. Dále jak se příběh zamotává a komplikuje i přes spoustu skvělých zvratů mě to místy začínalo trochu nudit a tím pádem jsem ztrácel pozornost, dokud se opět něco nedělo. Možná není dobré seriál sjíždět naráz. Dobře to vystihl geimz: Prvých 5 dielov, kde divák spolu s hlavnou hrdinkou poriadne nevie, čo sa deje, kde sa Sarah vydáva za policajtku a snaží sa prísť na to, kto sú ostatné ženy, čo vyzerajú ako ona, je skvelá, s poriadnou dávkou mysteriózna a napätia. Bohužiaľ, s postupným odhaľovaním, kto skutočne ťahá za nitky, seriál stráca svoje kúzlo. ()

Reklama

Anteia 

všechny recenze uživatele

Seriál o klonech a nejenom o nic s ňufky T. Maslany v hlavních rolích! Na jednu stranu moc klišé a co mě taky neba, opět nějaká lesbo postava, která nečekaně umírá, jo, strčte do seriálu lesbu a vždycky ji nechte chcípat. Ale né, jinak na Tatianu Maslany se opravdicky moc dobře kouká a to může mít sebevíc debilní dialog, a nebo jenom mlčet a pochodovat po místnosti v kalhotkách. Kdyby se virtuálně dalo smekat kloboukem, smekám jako o závod! ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Pěkné a vtipné herecké etudy, a to nejen mimikou a vizáží, ale i po stránce jazyka (anglická vs. americká angličtina, angličtina s celou řadu přízvuků, angličtina vyšších vrstev, plebejců, policajtů, punkerů, sociálních živlů, akademiků, studentů, slušňáků z předměstí, gayů atd. atd.), je tam narážka i na slečnu Doolittlovou, neváhala bych konceptem tohohle seriálu prubovat herce na konkurzech, divadelních i filmových. Dělají si z toho srandu, seriál je na tom postavený, a čistě kvůli tomu, jak se i herecky pracuje s rolemi a záměnami dál (když jeden klon hraje druhý a podobně), jsem se na celou první sérii ráda podívala až do konce. Všechno ostatní je nevyužitý potenciál (scénář příběhu, logika děje a zvratů, kamera, hudba, střih... jen ještě scéna a kostýmy jsou fajn, ale to souvisí), a i když je to pochopitelné, je to škoda - nelze si neříkat, jak boží jízda by tohle musela být, kdyby nezůstalo u prvního plánu, ale použilo se to k výstavbě echtovního a brilantně scénáristicky promyšleného detektivního případu s esteticky i myšlenkově dechberoucí syrovou scifi-socio-politickou kritikou. Ráda si počkám, jestli to někdo využije a přetaví. Řekla bych, že to po tom přímo volá. *~~ ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Celý pilot stojí a padá na charizmatu hlavní hrdinky, která ho má naštěstí na rozdávání. Potenciál do budoucna by zde byl, jen ho nezabít případnou (hrozící) vatou a klišé. Hodnocení pilotu: 77% ___ Druhá epizoda byla jednoznačně slabší, vyložila několik karet na stůl, ale jaksi zmizela atmosféra. Doufejme, že se třetí epka vytasí s nějakým esem v rukávu. Hlavní postava je stále velice sympatická, ale to pobíhání sem tam nebaví. ___ Přede mnou poslední dvě epizody a já si marně lámu hlavu s tím, zdali se do nich vůbec pouštět. Čím více autoři rozkrývali tajemství, tím klesala epizodu za epizodou atmosféra, atraktivita, ale především ono dravé a zábavné tempo. Hlavní hrdinka se skryla ve stínu charismatické "stepfordské paničky" Alison, z drávé (ze začátku nejzajímavější) Cosimi se vyklubal otravný jedinec a na vrchu této nesourodé "pyramidy" je naprosto iritující, otravná, zbytečná svou existencí, Helena. _____ Nabalovaná klišé tomu nepřidávají a ač mám Beth, Alison, Miss S a Felixe opravdu rád dávám tomu vale. Škoda. 65% ()

Galerie (1 496)

Zajímavosti (19)

  • Evelyne Brochu, která hraje Delphine, byla jednou z hereček, která kandidovala na hlavní roli. Nebyla obsazena, ale část Delphine byla napsána speciálně pro ni. (ICTS)
  • „Clone club“ je název, který označuje fanoušky Orphan Black. V některých kruzích jsou obzvláště oddaní lesbičtí fanoušci „Clonesbians“. (ICTS)
  • Režisér John Fawcett uvedl, že jeho velkou inspirací byl film Memento (2000). (aknamor)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama