Reklama

Reklama

Orphan Black

(seriál)
všechny plakáty
Trailer 1
Kanada, (2013–2017), 36 h 39 min (Minutáž: 43–46 min)

Hudba:

Trevor Yuile

Hrají:

Tatiana Maslany, Jordan Gavaris, Maria Doyle Kennedy, Kevin Hanchard, Kristian Bruun, Skyler Wexler, Evelyne Brochu, Dylan Bruce, Ari Millen, James Frain (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Sarah se stane svědkem sebevraždy ženy, která vypadá přesně jako ona. Začne se za ni vydávat a ponoří se do světa plného tajemství. (Netflix)

Videa (90)

Trailer 1

Recenze (78)

West 

všechny recenze uživatele

Maslany je chameleon. První dva díly jsou jen takové,.. seznamovací, ovšem od třetího to nabírá neskutečnej drive a pálí to až do závěru první serie, která mě nadchla hlavně originalním příběhem, svou hravostí a bez nejmenších slabších, či nudných míst. Má to akci, drama, tajemno a dokáže to být i celkem vtipné, což jsem vůbec nečekal. Po herecké stránce naprosto skvělé. Tatiana je talent - každá její postava má svůj styl, gestikulace, slangu, mimiky, nářečí a osobitého charakteru.. Pokud to nespadne do nějaké rutiny (což se u seriálů stává) řadím ho do svých oblíbených. 1.Serie - 80% Druhá je rozhodně slabší, začali si pohrávat s pár postavami - Ti co byli v první serii zlý přehodili jako spojence do týmu Sarah a spol. Ale některé díly byly povedené (např: S02E05, 6, 9, a záverečný). Četl jsem, že třetí sezóna zatím naprosto vede, tak uvidíme.. 2.Serie - 70% ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Orphan Black absolutně stojí na skvělém hereckém výkonu Tatiany Maslany, která velmi věrohodně ztvárňuje všechny své klony. Jak ale seriál postupuje a příběh je čím dál zamotanější, tak začíná ztrácet na libosti, alespoň pro mne. 1. a 2. série jsou pro mne vrcholem. Třetí série je prozatím zklamání, uvidíme jak se to dál posune. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Hrátky s identitou, černý humor, supr charaktery (u mě vede gay brácha Felix a vědátorka Cosima, časem i čím dál tím víc upjatá housewife Alison), naprosto úžasná Tatiana Maslany v životní(ch) roli(ích), na hranu 3 a 4 hvězd to sráží občas slabší scénáře a občas vyšší koncentrace klišé než by mi bylo milé, za nedostatečný prostor pro Teddyho (ve třetí sérii chybí úplně, skandál!) a znatelně slabší druhou sérii Orphan (is the new) Black prozatimně zaokrouhlen dolů. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Pěkné a vtipné herecké etudy, a to nejen mimikou a vizáží, ale i po stránce jazyka (anglická vs. americká angličtina, angličtina s celou řadu přízvuků, angličtina vyšších vrstev, plebejců, policajtů, punkerů, sociálních živlů, akademiků, studentů, slušňáků z předměstí, gayů atd. atd.), je tam narážka i na slečnu Doolittlovou, neváhala bych konceptem tohohle seriálu prubovat herce na konkurzech, divadelních i filmových. Dělají si z toho srandu, seriál je na tom postavený, a čistě kvůli tomu, jak se i herecky pracuje s rolemi a záměnami dál (když jeden klon hraje druhý a podobně), jsem se na celou první sérii ráda podívala až do konce. Všechno ostatní je nevyužitý potenciál (scénář příběhu, logika děje a zvratů, kamera, hudba, střih... jen ještě scéna a kostýmy jsou fajn, ale to souvisí), a i když je to pochopitelné, je to škoda - nelze si neříkat, jak boží jízda by tohle musela být, kdyby nezůstalo u prvního plánu, ale použilo se to k výstavbě echtovního a brilantně scénáristicky promyšleného detektivního případu s esteticky i myšlenkově dechberoucí syrovou scifi-socio-politickou kritikou. Ráda si počkám, jestli to někdo využije a přetaví. Řekla bych, že to po tom přímo volá. *~~ ()

Anteia 

všechny recenze uživatele

Seriál o klonech a nejenom o nic s ňufky T. Maslany v hlavních rolích! Na jednu stranu moc klišé a co mě taky neba, opět nějaká lesbo postava, která nečekaně umírá, jo, strčte do seriálu lesbu a vždycky ji nechte chcípat. Ale né, jinak na Tatianu Maslany se opravdicky moc dobře kouká a to může mít sebevíc debilní dialog, a nebo jenom mlčet a pochodovat po místnosti v kalhotkách. Kdyby se virtuálně dalo smekat kloboukem, smekám jako o závod! ()

Galerie (1 496)

Zajímavosti (19)

  • Jordan Gavaris, který hraje Felixe, údajně neměl roli dostat, odmítl se však smířit s tímto verdiktem a po inspiraci videoklipem Micka Jaggera "Dancing in the Street" si připravil vlastní upravené vystoupení v tomto duchu a tím tvůrce přesvědčil. (Eržik)
  • „Clone club“ je název, který označuje fanoušky Orphan Black. V některých kruzích jsou obzvláště oddaní lesbičtí fanoušci „Clonesbians“. (ICTS)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama