Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kid se vrátil! A tentokrát jsou události ještě zuřivější a mají větší spád než minule. Karate Kid (Ralph Macchio) přicestoval do Okinavy na návštěvu umírajícího otce svého učitele Miyagii (Pat Morita). Ale tento výlet otevřel Miyagiho starý spor s jeho zapřísáhlým nepřítelem. Daniel se naučil mnoho ze starobylé japonské tradice a ví, co znamená pojem cti, ale právě díky tomu se začíná zaplétat do všeprostupující nenávisti krevní msty. Kid, ani jeho učitel, již nemohou hrát hru podle jasných pravidel - tentokrát jde o boj na život a na smrt. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Elanornegra 

všechny recenze uživatele

Okrem úvodu, je to viac filoziickcke. Prostredie Okinawy v 80tych rokoch tomu dáva určite zaujímavý rozmer. Hudba fajn, ale samotna zápletka je dosť low. Ako aj karate je tu využívané minimálne. O triedu slabšie ako predchodca, aj ten záver čisto beckova záležitosť ako aj záverečný fight. Za snahu, aj aby som lepšie pochopil cobra kai, kde 3. Séria má priamy súvis ....55% ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jede jako přes kopírák. Jen se ubralo karate (v předchozím dílu ho už bylo tak minimum) a přidalo se více filozofování. Daniel-san je pořád stejná bábovka, kterou přepere kdokoliv. Vyvažuje to změna prostředí na Okinawu (Havaj). Příběh mě ovšem dostal nečekaným zvratem. V okamžiku usmíření těch dvou jsem už čekal konec a zároveň jsem si říkal, že si ze mě dělá někdo prdel, protože mimo občasné potyčky tam nebyl jediný pořádný souboj. Jaké pak bylo moje překvapení, když se na scéně objevil zlý synovec. Souboj samozřejmě k smíchu, ale aspoň něco. 3* ()

Reklama

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Máme tady pošuka co touží po pomstě, i když si jeho otec přál přátelství, pak mistra bojových umění, a nakonec mladého učně. Je tu opět láska, ale také jeden namyšlený hňup, co by měl dostat za vyučenou. Film opět nic víc nenabízí. Jen že se vše odehrává tentokrát jinde. Kdo si zachová chladnou hlavu, a kdo opět vytočí své otáčky? Příběh dobrý. Scény nic moc. Hudba téměř žádná. Drama jen chvíli. Poznámka: Konec však všechno otočí jinak. Poznámka: Závěrečná scéna je docela dobrá. (Hodnocení ale nemění.) Hvězdiček 2 ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Je velmi zajímavé koukat na film z nostalgie, povětšinou mám k tomu filmu určitý vztah. Po mnohaleté pauze a shlédnutí jsem se zásmal mnoha věcem, ve smyslu nelogičnosti, béčkovitosti nebo typickým snímáním kamery 80.let. Druhý díl v sobě má méně trénování, jelikož chlapec již skoro všechno umí. Hodně příběh zachraňují záběry na přírodu Okinawy. Konečné zúčtování na konci filmu zde samozřejmě nechybí. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dvojka sa mi páčila o trošičku viac ako jednotka. Už len kvôli prostrediu Okinawi(v tomto prípade Hawaia). Vzťah medzi Mijagim a Danielom sa postupne prehlbuje a tam, kde sa prvá časť zameriavala na Daniela, je tento diel venovaný jeho učiteľovi a návratom do minulosti. Je to v zásade veľmi úsmevné, vidieť ako sa to berie strašne vážne. Ale na druhú stranu si to uchováva taký ten milý morálny základ, na ktorom sa dá stavať. Pamätám si, že ako dieťa som bol z toho uchvátený. A dnes som si pripomenul prečo. Páči sa mi, ako málo to akceptuje niektoré fakty podané o Mijagim v prvej časti. A koniec mi príde, ako keby si tvorcovia spomenuli, že neuzatvorili jednu dejovú líniu. Ku cti im slúži, že ju nakoniec za päť minút dvanásť uzatvorili. Dnes by sa s tým nikto neobťažoval. 3* a guilty pleasure. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Elisabeth Shue (Ali Mills) se po natáčení prvního filmu rozhodla sérii opustit a pokračovat ve studiu na Harvardu. Měla mít ještě symbolickou roli, v níž by se s Danielem (Ralph Macchio) rozešla, nakonec ale byla ze scénáře vyškrtnuta. (Claude Speed)
  • V severoamerických kinech film utržil 115,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Reklama

Reklama