Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála věcí, která se Bessonovi povedla napsat a ještě lépe pánu režisérovi natočit. Sice má pár much, ale na druhou stranu dvojka, která od pohledu k sobě absolutně nepatří se nakonec sladí a vznikne z toho naopak dvojka, které prostě nejde než fandit od začátku až do konce. Příběh má víceméně taky hlavu a patu, nic zázračného. Ale musím brát v potaz, že tohle je akční jízda, parádní akční jízda, která se nezastaví. Od začátku se přiřítí jako stíhačka a nedokáže zastavit ani s dechem natož pak s vyndáním klíčků od zapalování. Kdyby se vyndali, možná by byl trochu čas na klábosení, ale to by pak film děsně srazilo. Když už se totiž nejezdí, tak se neustále vtipkuje a proto tuhle akční komedii mám tak rád. Excelentní akční scény skloubené s francouzským rapem, který mi osobně vůbec nevadí a titulní písní, která je proslavená hlavně díky Pulp Fiction. Takže trochu taková čórka, ale na druhou stranu by si tohohle taxíka bez ní nikdo nezapamatoval. --- Kvůli mě nemusíte riskovat. Nechci, aby vám sebrali řidičák. - Buďte v klidu, pane. Žádný nemám. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jeho tempo je vražedné. Jeho revírem jsou silnice Marseille. Řeč je o taxikáři Danielovi (Samy Naceri), který povýšil své řemeslo poslíčka na taxikáře. Svým speciálně upraveným Peugeotem si s nějakým dodržováním rychlosti nedělá starosti, hlavní je dovézt zákazníka včas. Ale jednou veze policistu Emiliena (Frédéric Diefenthal), který má naopak se získáním řidičáku nesmírné problémy, a na nic netušícím Danielovi si vysloveně smlsne. Aby Daniel neztratil řidičák, souhlasí, že bude nějaký čas dělat Emilienovi osobního šoféra - ve službách policie.. Pokud se řekne Francouzský film, nebo ještě lépe - Francouzský AKČNÍ film, tak jméno, které každému naskočí je Luc Besson. Sice režii Taxi nechal na Gérardu Pirèsovi (a rozhodně neudělal špatně), ale Bessonův rukopis z filmu čiší v každé scéně. Skvěle natočené jsou veškeré akční scény, hlavně (samozřejmě) jízdy taxíkem napříč ucpaným městem. Kromě akce film nabízí i nespočet (no oproti dalším dílům je jich bohužel méně) vtipných scén - hlavně špičkování mezi hlavními hrdiny. Po herecké stránce také nemám co vytknout - Samy Naceri, Frédéric Diefenthal i jejich ženské protějšky - Marion Cotillard, Emma Wiklund - prostě lahoda.. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Teda něco takhle příjemného, zábavného a oddychovém se dá natočit jen ve Francii. V ideální zemi, kde si lze vzít policii na mušku a udělat si z ní legraci a nevypadá to trapně. Prakticky jediné co mě Taxíku mrzelo je to že dělají z Peugeota raketu co válcuje Mercedes (tedy země co neumí dělat auta vůbec - a nejhorší je zrovna Peugeot - si dělá legraci ze země co dělá nejlepší auta v Evropě). To je ale jen můj problém a můj osobní vztah k Francouzům jako výrobcům aut. Vše ostatní je na 200% v pořádku a funguje. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

No sice je Taxi zábavný film, ale nedokážu pochopit, jak to že měl takový úspěch, že si vysloužil tolik pokračování. Už jen těch chyb kolik se ve filmu objevilo. Např. hned v úvodu se Gérard Pirés očividně nemohl u proslovu Danielova bývalého zaměstnavatele rozhodnout, jestli Slunce ještě svítí nebo je již tma a mohl bych pokračovat. Na druhou stranu honičky jsou skvělé a člověk se místy upřímně zasmál. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Když přišel Luc Besson s touto akční komedií z krásného a slunného Marseille, nechtělo se mi ani věřit, že Frantíci dokáží skloubit dobrou akci s jejich typickým, ale místami fakt povedeným humorem. A Taxi je takovým snímkem jako vyšitým. Moc vážnosti zde není, většinou se zde utahuje z poldů a ti vystupojí poměrně směšně. Ale zároveň je to svižná akční a zábavná jízda, která mě bavila od začátku do konce. Velkým plusem jsou tady skvělé dialogy, kterými mě dvojice Naceri a Diefenthal příjemně provázeli po celý film. Taxi u mě vždy zůstene jako skvělá francouzská jízda, ke které se rád budu vracet. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Daniel Morales (Samy Naceri) jezdí v Peugeotu 406 a gang německých lupičů bank v Mercedesech 500E. Tyto vozy vycházejí z vozu Mercedes-Benz 124, ale pro Mercedes jej upravovalo Porsche. Bylo vyrobeno pouze 500 kusů. (lskala)
  • Když policisté v hangáru představují nové obrněné auto, má černá skla. Když ale vyjedou ven, jsou skla čirá. (BloodMax)

Reklama

Reklama