Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Taxi je vlastně hrozná blbost. Humor příliš nefunguje, akce je tam pomálu a nepomáhá ani Bessonova hvězdná aura a jeho vlastní scénář. Musel jsem se k tomu hodně přemlouvat, ale nakonec jsem našel tři důvody, proč do filmu jít. Umístění v žebříčku, božská Marion a bohužel znám osobně toho retarda, který v bílém taxi Marseille jezdí po Hradci Králové. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Je super pocit vidieť aký má vplyv na priemerného režiséra, talentovaný scenárista. Štýlová akčná jazda, od ktorej sa americká krádež môže veľa učiť. Francúzske komédie sú asi presne môj štýl humoru, pretože ja neviem prečo, ale poslednou dobou ma rozosmejú iba francúzske filmy. Čo, ale nemení nič na fakte, že je to po dlhej dobe inteligentná komédia, pri ktorej som sa aj reálne zasmial a smiechom padal na zem. Policajt, ktorý je neschopný si zložiť vodičák a taxikár šoférujúc tak rýchlo, že je viac vo vzduchu ako na zemi, geniálna dvojica a o to lepší film. Čo k tomu viac povedať? Kto mal pred vyše 22 rokmi taký trafený nápad spraviť rýchlo a zbesilo (v dobe pred rýchlo a zbesilo) s dopravnými predpismi, radením a civilným šoférovaním? Všetká česť Lucovi Bessonovi. Známka: A ..... ()

Reklama

JADIM 

všechny recenze uživatele

Není to úplne to, čo som čakal, keďže druhý diel som už videl. Navonok sa to tvári ako Akčná Komédia, ale v skutočnosti je to taká jednoduchá kriminálka. Akcia je veľmi dobrá, ale je jej minimum. Komédia už iba obstojná a je jej ešte menej. Nejako to už prefrčí, hlavne vďaka sympatickému opálenému Taxikárovi. 5/10 (Videné 10.1.2020, CZ dabing) ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Když přišel Luc Besson s touto akční komedií z krásného a slunného Marseille, nechtělo se mi ani věřit, že Frantíci dokáží skloubit dobrou akci s jejich typickým, ale místami fakt povedeným humorem. A Taxi je takovým snímkem jako vyšitým. Moc vážnosti zde není, většinou se zde utahuje z poldů a ti vystupojí poměrně směšně. Ale zároveň je to svižná akční a zábavná jízda, která mě bavila od začátku do konce. Velkým plusem jsou tady skvělé dialogy, kterými mě dvojice Naceri a Diefenthal příjemně provázeli po celý film. Taxi u mě vždy zůstene jako skvělá francouzská jízda, ke které se rád budu vracet. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Naprosto rychlá a zábavná akční komedie o jednom zběsilém taxikáři se smolným poldou! Když Daniel opustí svůj skůtr u roznáškové služby a přesedlá do čtyř kolového taxi, posedlý rychlou jízdou a úpraveným vozem, netuší co ho bude čekat. Po svezení milé paní,sveze i jejího syna závratnou rychlostí, když pak zjistí že je to policista. Aby nepřišel o papíry a tím i svého miláčka, dohodnou se, že mu udělá službu a dopadne s ním gang červených mercedesů. Hra na kočku a myš při vysokých rychlostech se spousty zábavy může začít… ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Těsně před natáčením spadl režisér Gerard Pires z koně a musel zůstat v nemocnici na pár týdnů. Po tuto dobu ho zastoupil Gerard Krawczyk, který mu každý den chodil do nemocnice ukazovat svou práci a pokračoval podle Piresových instrukcí. Krawczyk poté režíroval pokračování Taxi, taxi (2000) a Taxi 3 (2003). (don corleone)
  • Pri výrobe filmu bolo použitých 110 áut. (WalterIK7)

Reklama

Reklama