Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení! Nikdy bych nečekal, že to řeknu, ale Taxi je lepší než všechny díly Rychle a zběsile. Tahle francouzská akční jízda má vtip, má náboj, má skvělou hudbu, přímočarý scénář a svou stopáží nenudí ani na chviličku. Škoda jen, že závěr obsahuje prvek, ze kterého F&F čerpalo již mnohonásobně. Jinak si ale nemám vůbec na co stěžovat, sympatický a svérázný Naceri, policajtský Diefenthal a nádherná Marion Cotillard, to je podívaná jak má být. Snad mi po jízdě s Danielem v dalších dílech nepřejde chuť. Velmi silné 4*. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Z profilu filmu som vyčítal, že existuje viacero nasledovateľov toho úspešného filmu. Byť úspešný ale v žiadnom prípade neznamená byť dobrý, kvalitný, zaujímavý a naopak veľmi často bývajú úspešnými filmy hlúpe a nepodarené. Svoje nedostatky potom musia kompenzovať rýchlymi autami, zrážkami áut prenasledovateľov, hlúpymi policajtmi a alžírskym taxikárom s neodolateľným úsmevom Bélu Bugára, ktorý zázračne vyviazne zo všetkých šlamastík. Možno by bolo lepšie, ak by v tejto (údajne) akčnej komédii bolo viac komédie na úkor akcie. A najlepšie by bolo, ak by nebolo. ()

Reklama

URBAN 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý byl toto jeden z mých nejoblíbenějších filmů , ale časy se mění . Uznávám že tento film má dost do sebe , vtipy a akci , ale na mě už to úplně nefunguje , prostě je to dobrý , ale jen dobrý , šlo to i líp . A nebo jsem si ho už jen ohrál , ale přesto si ho rád pustím , jen to už není ono . ( 15.5.14/MAC/4* z nostalgie ) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Taxi je vlastně hrozná blbost. Humor příliš nefunguje, akce je tam pomálu a nepomáhá ani Bessonova hvězdná aura a jeho vlastní scénář. Musel jsem se k tomu hodně přemlouvat, ale nakonec jsem našel tři důvody, proč do filmu jít. Umístění v žebříčku, božská Marion a bohužel znám osobně toho retarda, který v bílém taxi Marseille jezdí po Hradci Králové. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Akhenaton: 1. Maudits Soient Les Yeux Fermes (Chien De Paille) ,2. Scooter ,3. Dini (Assia) ,4. L'amour Du Risque (Fonky Family) ,5. La Charge ,6. Give Me Your Love (Deni Hines) ,7. La Vie De Reve (3 -Oniel) ,8. 1ere Attaque ,9. Le Dernier Coup ,10. Ne Rien Faire (Karl) ,11. 2 Eme Attaque ,12. Marseille La Nuit (Iam) ,13. Taxi (Mafia Underground) ,14. Derniere Banque ,15. Vie Infecte (Carre Rouge) ,16. Tu Me Plais (K.Reen/ Def Bond) ,17. Theme De Lily Iii ,18. Lyrix Files (Akhenaton) ,19. What Makes You A Man (Deni Hines) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Formule, ve které v závěru sedí Daniel (Samy Naceri), má polep Police Nationale CRS. Jedná se o znak francouzských policistů nasazovaných především jako tzv. těžkooděnci na demonstracích a nepokojích. (Horryx)
  • Pri výrobe filmu bolo použitých 110 áut. (WalterIK7)

Reklama

Reklama