Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Taxi je vlastně hrozná blbost. Humor příliš nefunguje, akce je tam pomálu a nepomáhá ani Bessonova hvězdná aura a jeho vlastní scénář. Musel jsem se k tomu hodně přemlouvat, ale nakonec jsem našel tři důvody, proč do filmu jít. Umístění v žebříčku, božská Marion a bohužel znám osobně toho retarda, který v bílém taxi Marseille jezdí po Hradci Králové. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemna akcna komedia z cias, ked sa Bessonovi este darilo produkovat nenarocne filmy, ktorych jedinym cielom bolo zabavit divaka. Ustredna dvojka sa skvele doplnuje a chemia medzi nimi funguje od prvej chvile. Komisar Gibert tu este nema tolko priestoru ako v dalsich dieloch, ktore poriadne pridali na komedialnej stranke. Vtipov a aj akcie tu este nie je tak vela, ale film ma neskutocne pohodovu atmosferu, takze napriek tomu nenudi. Do velkej miery atmosferu navodzuje paradny pesnickovy soundtrack. Ustrednu dvojku perfektne doplnaju aj dve krasky Marion Cotillard a Emma Wiklund. Pripad, ktory sa riesi, je dost trivialny a je tu len na to, aby to neustale blbnutie malo aj nejaky zmysel. Akcie sice vela nie je, ale ked na nu dôjde, tak je stylovo a prehladne natocena a tvoria ju realne pôsobive nahanacky, takze ma bavi naplno. Vztahy medzi postavami, ktore sa postupne behom jednotlivych dielov vyvijali mi vzdy trochu pripominali seriu Smrtonosná zbran. Takze aj po rokoch som spokojny. Vysledkom je jednoducha ale zaroven prijemna akcna buddy komedia. Pochvalu si zasluzi aj pôvodny VHS dabing. 7/10. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak co, Bavoračky, jak je? Furt v tom traktoru? Omlouvám se za posledně. Já blbec, zapomněl jsem na ruční brzdu, proto mi to nejelo." Peugeot poráží Mercedesy a ještě se jim vysmívá? Já tedy, kdybych na to měl, tak jsem zastáncem německý kvality, ale projížďku vytuněným taxi Peugeotem si nikdy nenechávám ujít. Mám totiž slabost pro tento bessonovsky pokleslej druh zábavy. Prostě taxík sviští, pasažéři zvrací, Daniel se neustále usmívá, Émilien vytrvale zkouší získat řidičák a já lituju všechny Němce, kteří se přiblíží ke splašenýmu taxíku. ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: (Při prvním setkání s mercedesovým gangem.) Daniel Morales: - "Nazdárek, jak se vede? Myslíš, že si Schumacher? Jezdíš tu dokolečka. Co jsou to za autíčka? Mercedesy? Taky dělají auta?" & (Při druhém setkání s mercedesovým gangem.) Daniel Morales: - "Nazdar bavoři, jak se vede? Pořád v traktoru? Sorry za minule. Zapomněl jsem na ruční brzdu, proto mi to nechtělo jet." & (Při zběsilé jízdě směrem na letiště.) zákazník: - "Kvůli mně nemusíte riskovat. Nechci, aby vám sebrali řidičák." Daniel Morales: - "Buďte v klidu, pane. Žádný nemám." ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Když přišel Luc Besson s touto akční komedií z krásného a slunného Marseille, nechtělo se mi ani věřit, že Frantíci dokáží skloubit dobrou akci s jejich typickým, ale místami fakt povedeným humorem. A Taxi je takovým snímkem jako vyšitým. Moc vážnosti zde není, většinou se zde utahuje z poldů a ti vystupojí poměrně směšně. Ale zároveň je to svižná akční a zábavná jízda, která mě bavila od začátku do konce. Velkým plusem jsou tady skvělé dialogy, kterými mě dvojice Naceri a Diefenthal příjemně provázeli po celý film. Taxi u mě vždy zůstene jako skvělá francouzská jízda, ke které se rád budu vracet. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Pri výrobe filmu bolo použitých 110 áut. (WalterIK7)
  • Když policisté v hangáru představují nové obrněné auto, má černá skla. Když ale vyjedou ven, jsou skla čirá. (BloodMax)
  • Formule, ve které v závěru sedí Daniel (Samy Naceri), má polep Police Nationale CRS. Jedná se o znak francouzských policistů nasazovaných především jako tzv. těžkooděnci na demonstracích a nepokojích. (Horryx)

Reklama

Reklama