Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

JADIM 

všechny recenze uživatele

Není to úplne to, čo som čakal, keďže druhý diel som už videl. Navonok sa to tvári ako Akčná Komédia, ale v skutočnosti je to taká jednoduchá kriminálka. Akcia je veľmi dobrá, ale je jej minimum. Komédia už iba obstojná a je jej ešte menej. Nejako to už prefrčí, hlavne vďaka sympatickému opálenému Taxikárovi. 5/10 (Videné 10.1.2020, CZ dabing) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála věcí, která se Bessonovi povedla napsat a ještě lépe pánu režisérovi natočit. Sice má pár much, ale na druhou stranu dvojka, která od pohledu k sobě absolutně nepatří se nakonec sladí a vznikne z toho naopak dvojka, které prostě nejde než fandit od začátku až do konce. Příběh má víceméně taky hlavu a patu, nic zázračného. Ale musím brát v potaz, že tohle je akční jízda, parádní akční jízda, která se nezastaví. Od začátku se přiřítí jako stíhačka a nedokáže zastavit ani s dechem natož pak s vyndáním klíčků od zapalování. Kdyby se vyndali, možná by byl trochu čas na klábosení, ale to by pak film děsně srazilo. Když už se totiž nejezdí, tak se neustále vtipkuje a proto tuhle akční komedii mám tak rád. Excelentní akční scény skloubené s francouzským rapem, který mi osobně vůbec nevadí a titulní písní, která je proslavená hlavně díky Pulp Fiction. Takže trochu taková čórka, ale na druhou stranu by si tohohle taxíka bez ní nikdo nezapamatoval. --- Kvůli mě nemusíte riskovat. Nechci, aby vám sebrali řidičák. - Buďte v klidu, pane. Žádný nemám. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je rýchlou vzrušujúcou jazdou, ktorá prekračuje hranice akcie, komédie, romantiky, frašky a buddyho filmu v mnohých ďalších žánroch. Postavy sú sympatické, humor je rýchly a svižný a šoférovanie je rýchle a zbesilé. Dej nie je nijako originálny, ale celkovo je dobre prevedený. Soundtrack je zábavný a perfektne sa hodí k filmu. 7/10 ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: (Při prvním setkání s mercedesovým gangem.) Daniel Morales: - "Nazdárek, jak se vede? Myslíš, že si Schumacher? Jezdíš tu dokolečka. Co jsou to za autíčka? Mercedesy? Taky dělají auta?" & (Při druhém setkání s mercedesovým gangem.) Daniel Morales: - "Nazdar bavoři, jak se vede? Pořád v traktoru? Sorry za minule. Zapomněl jsem na ruční brzdu, proto mi to nechtělo jet." & (Při zběsilé jízdě směrem na letiště.) zákazník: - "Kvůli mně nemusíte riskovat. Nechci, aby vám sebrali řidičák." Daniel Morales: - "Buďte v klidu, pane. Žádný nemám." ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

TAXI ako ďalší film z dielne Luca Bessona ponúka povestnú francúzsku energiu, dynamiku i humor. Jazdy taxíkom, prípadne naháňačky sú natočené veľmi dobre: strih, kamera, ozvučenie, všetko ako má byť. Duo hlavných predstaviteľov tvorí jeden z najlepšich prvkov filmu a aj vďaka nim pôsobí TAXI pozitívnym dojmom. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Marseille. (dyfur)
  • Když policisté v hangáru představují nové obrněné auto, má černá skla. Když ale vyjedou ven, jsou skla čirá. (BloodMax)
  • Když Daniel (Samy Naceri) veze klienta na letiště, říká mu, že nemá řidičák. Když Émilien (Frédéric Diefenthal) Daniela „vyslýchá“, tak mu Daniel říká, že řidičák je jeho život a poté mu ho Émilien také vrací. (veronikajel)

Reklama

Reklama