Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Z profilu filmu som vyčítal, že existuje viacero nasledovateľov toho úspešného filmu. Byť úspešný ale v žiadnom prípade neznamená byť dobrý, kvalitný, zaujímavý a naopak veľmi často bývajú úspešnými filmy hlúpe a nepodarené. Svoje nedostatky potom musia kompenzovať rýchlymi autami, zrážkami áut prenasledovateľov, hlúpymi policajtmi a alžírskym taxikárom s neodolateľným úsmevom Bélu Bugára, ktorý zázračne vyviazne zo všetkých šlamastík. Možno by bolo lepšie, ak by v tejto (údajne) akčnej komédii bolo viac komédie na úkor akcie. A najlepšie by bolo, ak by nebolo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemna akcna komedia z cias, ked sa Bessonovi este darilo produkovat nenarocne filmy, ktorych jedinym cielom bolo zabavit divaka. Ustredna dvojka sa skvele doplnuje a chemia medzi nimi funguje od prvej chvile. Komisar Gibert tu este nema tolko priestoru ako v dalsich dieloch, ktore poriadne pridali na komedialnej stranke. Vtipov a aj akcie tu este nie je tak vela, ale film ma neskutocne pohodovu atmosferu, takze napriek tomu nenudi. Do velkej miery atmosferu navodzuje paradny pesnickovy soundtrack. Ustrednu dvojku perfektne doplnaju aj dve krasky Marion Cotillard a Emma Wiklund. Pripad, ktory sa riesi, je dost trivialny a je tu len na to, aby to neustale blbnutie malo aj nejaky zmysel. Akcie sice vela nie je, ale ked na nu dôjde, tak je stylovo a prehladne natocena a tvoria ju realne pôsobive nahanacky, takze ma bavi naplno. Vztahy medzi postavami, ktore sa postupne behom jednotlivych dielov vyvijali mi vzdy trochu pripominali seriu Smrtonosná zbran. Takze aj po rokoch som spokojny. Vysledkom je jednoducha ale zaroven prijemna akcna buddy komedia. Pochvalu si zasluzi aj pôvodny VHS dabing. 7/10. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

První Taxi byla svého času událost, o které mluvil snad každý. Tenkrát mě to moc nebralo, teď po letech to byla ale slušná jízda. Krásná mladičká Marion je tady jen na postelové scény, díky příjemné stopáži je tempo vraždnější než v Rychle, a bezstarostný kukuč Samy Naceriho dává tušit, že si to natáčení asi fakt užíval. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála věcí, která se Bessonovi povedla napsat a ještě lépe pánu režisérovi natočit. Sice má pár much, ale na druhou stranu dvojka, která od pohledu k sobě absolutně nepatří se nakonec sladí a vznikne z toho naopak dvojka, které prostě nejde než fandit od začátku až do konce. Příběh má víceméně taky hlavu a patu, nic zázračného. Ale musím brát v potaz, že tohle je akční jízda, parádní akční jízda, která se nezastaví. Od začátku se přiřítí jako stíhačka a nedokáže zastavit ani s dechem natož pak s vyndáním klíčků od zapalování. Kdyby se vyndali, možná by byl trochu čas na klábosení, ale to by pak film děsně srazilo. Když už se totiž nejezdí, tak se neustále vtipkuje a proto tuhle akční komedii mám tak rád. Excelentní akční scény skloubené s francouzským rapem, který mi osobně vůbec nevadí a titulní písní, která je proslavená hlavně díky Pulp Fiction. Takže trochu taková čórka, ale na druhou stranu by si tohohle taxíka bez ní nikdo nezapamatoval. --- Kvůli mě nemusíte riskovat. Nechci, aby vám sebrali řidičák. - Buďte v klidu, pane. Žádný nemám. ()

Sekmen 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film shlédl, tak si mne úplně získal. Pohodová francouzská lehce akční komedie, kde děj je na vedlejší koleji. Na hlavní koleji jede zběsilou rychlostí taxikář bez řidičáku Daniel ve svém Peugeotu 406 s neschopným policistou Emilienem za burácení hip hopu. Sympatický počin u kterého se vždy bavim. 75% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Stará závodná počítačová hra, ktorú hrá Frédéric Diefenthal (Émilien), sa odohráva na okruhu v Monaku, najstaršom okruhu Formuly 1. (damine178)

Reklama

Reklama