Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (410)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jo jo, když se má ve Francii natočit současná komedie (to jest ne ze staré školy), musí se scénáře chopit Luc Besson. Taxi je prostě klasa, má to super vtip, super obsazení, super auta (i když je to místy hodně přitažené za vlasy, ale co, u tohohle se člověk má bavit). Co víc si přát? Po zhlédnutí filmu jsem málem nějak začal mít víc rád Němce, ale pak mi docvaklo, že Emma Sjöberg je Švédka:) A pokud máte rádi moderní muziku, ať už trochu taneční nebo hip hop, přijdete si na svoje, podkreslení honiček je prostě výborné...No a pokud nemáte rádi policii, bude se vám Taxi líbit ještě víc;) Mimochodem televizní dabing ani zdaleka nadosahuje kvalit toho z videa...a přitom Taxi, Taxi televize uvedla právě s nedostižným "videodabingem"...tohle nikdy nepochopím... 80% i po všech těch letech (psáno 2014). ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Na Taxi jsem se podíval na doporučení kolegy z práce, který se rozplýval nad tím, jak je to vtipný film. Ode dneška budu jeho doporučení brát s rezervou, protože nejspíš u sledování TV hulí trávu. Za celou dobu jsem se ani jednou pořádně nezasmál a protože mi nikdo neumřel a nejsem mrzout bez smyslu pro humra, mám za to, že Taxi není komedie. Ale abych nekřivdil...mám rád nekorektní humor ve stylu Futuramy a Simpsonů a inteligentní humor ve stylu MASH...ideálně pak kombinaci v podobně britského humoru. Je tedy možné, že v Taxi je nějaký druh delikátní vtipnosti, který mi unikl. Tím se ale pro mě stává spíš akčním filmem. A tady už nespokojený nejsem. Nějak se povedlo namíchat pohodový film s pěknými akčními scénami, takže nejde o thriller, ale o neškodnou podívanou, kde si frantíci utahují ze skopčáků, ale především s policajtů. Na mě to bylo legrační málo, ale zase to nebylo nevkusné, takže vysloveně zklamaný nejsem. Akční film pro holky. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[72%] Naprosto pohodová záležitost se sympatickým hereckým hlavním duem postav. Děj to nemá nijak světoborný, záporáci jsou nevýrazní, mají zde málo prostoru, ale nevadí. Naháněčky jsou výborné, krásně natočené, není to zde vyloženě v každé minutě vtipné, ale svou úroveň to má. Akční to moc není, jen to finále mohlo mít víc zapamatujících momentů, ale jak říkám – celé to působí pohodově, takže není potřeba zde mít výraznější děj, hromady akce, vtipů a výraznější příběh. Ty slabší, ale zasloužené 4* nakonec dávám. Na 1 vidění je to ideální. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Taxi je vlastně hrozná blbost. Humor příliš nefunguje, akce je tam pomálu a nepomáhá ani Bessonova hvězdná aura a jeho vlastní scénář. Musel jsem se k tomu hodně přemlouvat, ale nakonec jsem našel tři důvody, proč do filmu jít. Umístění v žebříčku, božská Marion a bohužel znám osobně toho retarda, který v bílém taxi Marseille jezdí po Hradci Králové. ()

otík 

všechny recenze uživatele

S ohledem na další filmy série přeci jen pomalý a místy ani ne tak zábavný rozjezd. Chemie obou hlavních hrdinů a především policejní dvojice zatím není tolik výživná a celkově to sice vtipné místy je, ale hluchých míst to má mraky. Ve své době příjemné zpestření, dnes už jen nostalgická vzpomínka na to, že už před 17ti lety psal Besson prázdné filmy. Hudba: Iam (dnes Akhenaton) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Pri výrobe filmu bolo použitých 110 áut. (WalterIK7)
  • Když Daniel (Samy Naceri) veze klienta na letiště, říká mu, že nemá řidičák. Když Émilien (Frédéric Diefenthal) Daniela „vyslýchá“, tak mu Daniel říká, že řidičák je jeho život a poté mu ho Émilien také vrací. (veronikajel)
  • Na začátku závěrečné honičky urazí Daniel (Samy Naceri) svým Peugeotem zpětná zrcátka Mercedesů. Později při honičce však Mercedesy svá zpětná zrcátka opět mají. (Martin_Happy)

Reklama

Reklama