Reklama

Reklama

Znovuzrozeni

(seriál)
  • Francie Les Revenants (více)
Trailer
Mysteriózní / Horor / Thriller
Francie, (2012–2015), 14 h 26 min (Minutáž: 50–60 min)

Hudba:

Mogwai, Jeff Russo

Hrají:

Frédéric Pierrot, Samir Guesmi, Guillaume Gouix, Anne Consigny, Clotilde Hesme, Céline Sallette, Pierre Perrier, Ana Girardot, Jérôme Kircher (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V malom francúzskom horskom mestečku, ktorému dominuje umelé jazero s obrovskou priehradou, sa stane zázrak. V uliciach sa začnú objavovať ľudia, ktorí sú už roky mŕtvi. Mestečko tak čaká náročná úloha začleniť domnelých mŕtvych späť do spoločnosti a zároveň prísť na koreň toho, čo stojí za týmto neuveriteľným fenoménom. (Arsenal83)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (62)

kinghome 

všechny recenze uživatele

Od začátku mě chytla atmosféra a to tajemno, které je ještě umocněné nádhernou a fascinující muzikou. Začal jsem soucítit s postavami a jak jsem si nějaké oblíbil, tak jsem jiné začal nesnášet. Od začátku mě srala Camille, která mi byla nesympatická a celá divná, ale to nemění nic na tom, že její postava byla napsaná úžasně a k ní se pomalu ale jistě přidal i ten dementní policajt, kterej dělal pořád jen problémy. Na druhou stranu jsem tam měl své oblíbence, kteří byli i největší záhadou a jejich příběhy mě vtáhly hned do sebe a já jen čekal co dalšího se o nich dozvím. Největším překvapením byl určitě Victor ( Swann Nambotin ) kterej hraje malýho divnýho kluka, který nemluví a vlastně skoro do konce nevíte co je zač a kde se tam vůbec vzal. Dalším oblíbencem byl Simon ( Pierre Perrier ), který měl nejzajímavější příběh a jeho smrt byla taky záhadou. Na začátku seriálu mě sralo, že jsem netušil vlastně vůbec nic a vždy ten pocit ještě umocnila scéna před začátkem titulků, která se odehrává před několika lety, vždy podle smrti osoby o které díl je, ale potom jsem se do toho dostal a celé to začalo pasovat. Od začátku do konce naprosto úžasný, tajemný thriller (rozhodně né horor, to tam přidal zase nějakej vocas), který mě vtáhl od začátku do děje a nepustil mě až do konečných titulků. Doufám, že bude co nejdříve další série a vůbec se nedivím, že byl seriál nominovaný na několik cen a dokonce vyhrál Emmy. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že tohle mě hodně vtáhlo. Řekla bych, že hlavně díky sugestivním hereckým výkonům a ksichtíkům herců. Velmi přirozeně natočené. Hudba minimalistická. A děj často hodně nečekaný. Ale podobnost s Twin Peaks v tom teda příliš nevidím... Celou dobu jsem to viděla na ****, pátý díl mě přesvědčil o *****. Těší mě, že se to nezvrhlo do plytkosti a brutalita zůstala až do konce. Výborně neuzavřený konec, pesimistický. ()

Reklama

Disease 

všechny recenze uživatele

Co se týče atmosféry, je přirovnání k Twin Peaks OK, stejně jako k Trierovu Království (ovšem bez humoru). Případnou další sérii bych celkem rád zkouknul, ale nedovedu si tak úplně představit. o čem by byla, když je příběh relativně elegantně uzavřen (vztahy mezi mrtvými a živými obyvately dvojměstí?...) ()

dosig 

všechny recenze uživatele

Konec trochu přitažený za vlasy, nicméně velmi dobře udělaný mysteriózní seriál. A to přesto, že chovám averzi vůči francouzským seriálům a filmům obecně. Městečko Twin Peaks jsem zatím celé neviděla (kill me now), takže nemám s čím srovnávat. A to je možná dobře. V neposlední řadě seriál skvěle doplňuje hudba Mogwai <3 Více takových seriálů a méně sraček z Ameriky, pretty please ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tendence přirovnávat každý opravdu mysteriozní seriál ke kultovnímu Twin Peaks jsou sice pochopitelné, ale v případě Les Revenants to není příliš fér. Génius Lynch na vrcholu své tvůrčí imaginace stvořil malý televizní zázrak, umělecké dílo, ke kterému budou v obdivu nejspíš vzhlížet další generace. Les Revenants je "pouze" skvělý seriál, který místo bizarních postaviček sází spíše na reálné, propracované charaktery, tak typické pro evropskou tvorbu. Odlišná, přesto podmanivá atmosféra i hudba, úchvatné prostředí francouzského horského městečka a v neposlední řadě i originální námět, to jsou hlavní klady této zatím osmidílné série, u které si divák nevyhnutelně položí otázku, jaké by to asi bylo, kdyby se vrátil některý z jeho zemřelých blízkých? Jak by asi reagoval v první chvíli a jak by se to posléze odrazilo v běžném životě, v začlenění onoho člověka zpět do rodiny? V seriálu se nehraje (většinou) na živé proti mrtvým, příběhy obou skupin se prolínají, na povrch vyplouvají polozapomenuté osudy a postupně v pečlivě odměřených dávkách přibývá odkrývání záhad, závěrečné odhalení přesto zůstává sympaticky otevřené, takže pokud vás uspokojí jen seriál s zodpovězenými otázkami a rychlým spádem, tento se vám nejspíš líbit nebude. Mě osobně okouzlil a nebude to jen tou nádhernou úvodní znělkou. Těším se na druhou sérii. ()

Galerie (289)

Zajímavosti (16)

  • Přehrada, která hraje v seriálu významnou roli, se jmenuje Tignes, známá také jako chevrilská přehrada, která se nachází na řece Isère v obci Tignes ve francouzském regionu Auvergne-Rhône-Alpes (Trajektt)
  • Okrem toho, že seriál je adaptáciou rovnomenného filmu z roku 2004 Les Revenants, jedným z hlavných vplyvov má na neho švédsky film Nech vojde ten pravý (2008) pre jeho prenikanie fantázie do veľmi realistického sveta. (Arsenal83)

Reklama

Reklama