Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (95)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Americká garnitura chránící své občany a demokracii používá mnohdy metody, které vyvolávají úvahy, zda by občané nepotřebovali chránit i před ní samotnou - to je obecně známo. Tento snímek odrážející skutečnou postavu novináře, společensky zadupaného jen proto, že někomu šlápl na kuří oko, je natočen výborně vtahujícím a svižným stylem, který zaujme diváka, přestože si nedělá ambice detailního popisu onoho střetu novinářských a státních zájmů, ani usedlého biografického díla o hlavní postavě. Lehčí forma dramatu s prvky politického thrilleru byla zvolena dobře, režisérem je dobře vystavěna, je zajímavá, znepokojivá, odvážná, i když trochu šablonovitá. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No jo no, keď chceš bojovať v Nikarague a nemáš na to lové, tak ťažko budeš bojovať. Našťastie južné LA namiesto zberu bavlny obľubovalo bílunké a ty máš ka mošov s lietadlami, ktorý ti to vedia priviesť na tony a odviesť s5 zbrane, tak prečo to neskúsiť. Problém je len, že nejaký snaživý novinárčok z Hornej Dolnej ti na to príde a rozšíri túto zvesť po krajine. Ja by ho zabil. Alebo ho stačí len zdiskreditovať? Film vo veľmi light verzi o tom, ako vláda za pomoci CIA robila zlé veci a ako sa im na to prišlo. Renner skvelý, príbeh skvelý. 4 z 5 ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

To se tak jedou jeden novinář postavil vládě ,která je dávána za vzor v demokratičnosti a jak vše je v té americe úžasné.Ejhle ,ale je ten novinář očerňován jako blázen,protože přišel na zapojení americké vlády do obchodu z drogami.CIA napomáhala v šíření drog v USA ,aby pak posléze mohla vyhlásit boj s drogami..Jen za tuto skutečnost dávám filmu plný počet.Za mě tedy celkově 85% a pět hvězd. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jeremy Renner je v tomto politickém thrilleru vynikající jako reportér , kterého ničí jeho největší reportáž. Kdyby tak byl příběh stejně dobrý jako on. Film postrádá vzrušení a je takový jednodimenzionální. Vidíme dvě oblasti, které nefungují dohromady. Politiky, kteří přísahají, že dělají všechno pro blaho lidí a novináři, kteří mají závazek informovat nás o podstatných věcech ve společnosti v níž žijeme. Tento příběh se odehrává uprostřed devadesátých let. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Zajímavá story. Novinářské pátrání, které nezachycuje jak jsou novináři prodejní, ale tento je výjimka potvrzující pravidlo. Nebojácný hrdina, který neváhá riskovat svých 5 dětí pro blaho černošské populace aneb velká mystifikace a komploty CIA v přímém přenosu. Ve všem je trochu pravdy, ale kolik je jí doopravdy v této zdařilé a příjemné krimi, to opravdu nevím. Jeremy Renner je skvělý. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • V čase 2:36 je možné si všimnout v článku textu „receive Czech-made L-39 jet“. Text odkazuje na událost roku 1982, kdy Libye dodala nikaragujské vládě pro boj proti Contras cvičné/lehké bitevníky Aero L-39 Albatros československé výroby. Následující rok se Libye pokusila neúspěšně dodat dalších 17 letounů. (DBlitz)
  • Rok po tom, čo Gary Webb zomrel, sa rozhodol novinár Nick Schou skontaktovať jeho rodinu a poprosiť o požehnanie pre napísanie knihy o ňom. Schou chcel očistiť pamiatku novinára, o ktorom sa v nekrológoch písalo ako o zdiskreditovanom reportérovi. Nebolo to však ľahké, kvôli chúlostivej téme mu knihu nechcelo vydať žiadne vydavateľstvo, nakoniec však predsa len slávil úspech v Nation Books. (beso74)

Reklama

Reklama