Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (94)

italka63 

všechny recenze uživatele

Film byl zručně natočený, nenašla jsem hluché místo, při kterém bych se nudila. Náš Velký bratr za Velkou louží v období studené války byl všeho schopný a bohužel klidně i zneužil pro moc vlastní obyvatelstvo. Čímž netvrdím, že druhá strana to nedělala též, jen trochu jinak. Jeremy Renner mi sednul, takže bez rozpaků čtyři hvězdy. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Investigativní novinář odhaluje citlivou kauzu CIA (do Států pašovala kokain, za utržené peníze financovala protivládní rebely v Nikaragui) a následně se nestačí divit, co (mu) vydání článku způsobí. I když: pár nepřímých výhrůžek, snaha o zdiskreditování a zametení pod koberec nepřinášejí žádné drámo, jen hlavní postava běsní a ztrácí nervy (i divákovy sympatie). Film tak zaujal spíše z "faktografického" hlediska v první polovině, než v té druhé osobní. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak film o všem a o ničem. Na to, jak velké téma zpracovává, je pojat nesmírně nudně. Když to srovnám třeba se Všichni prezidentovi muži, kde se vnitřní napětí postupně graduje, a kde postavy jednají logicky s postupně odkrytými důkazy, tady mi přijde, že se hlavní postava - na to, že je investigativní novinář - chová neuvěřitelně naivně a hloupě, vůbec nepřemýšlí dopředu, a ještě se diví, že když šlápne vládě na kuří oko, že si to vypije. Slušná výprava, ale to je tak všechno. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Film trochu ve stylu Mannova Insidera s Russelem Crowe v hlavní roli. Ale zdaleka ne tak dobrý. Novinář Garry Webb začal rozkrývat zapojení CIA do financování válek a převratů ve Střední Americe. CIA do těchto zemí dodávala zbraně a financovala to obchodem s drogami, kterými zásobovala většinou Afroameričany v Kalifornii. Film je podle skutečné události, je velká škoda, že si s ním tvůrci nedali více práce. Hlavně scénárista. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Americká garnitura chránící své občany a demokracii používá mnohdy metody, které vyvolávají úvahy, zda by občané nepotřebovali chránit i před ní samotnou - to je obecně známo. Tento snímek odrážející skutečnou postavu novináře, společensky zadupaného jen proto, že někomu šlápl na kuří oko, je natočen výborně vtahujícím a svižným stylem, který zaujme diváka, přestože si nedělá ambice detailního popisu onoho střetu novinářských a státních zájmů, ani usedlého biografického díla o hlavní postavě. Lehčí forma dramatu s prvky politického thrilleru byla zvolena dobře, režisérem je dobře vystavěna, je zajímavá, znepokojivá, odvážná, i když trochu šablonovitá. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • V čase 2:36 je možné si všimnout v článku textu „receive Czech-made L-39 jet“. Text odkazuje na událost roku 1982, kdy Libye dodala nikaragujské vládě pro boj proti Contras cvičné/lehké bitevníky Aero L-39 Albatros československé výroby. Následující rok se Libye pokusila neúspěšně dodat dalších 17 letounů. (DBlitz)
  • Auto, ktoré vo filme vlastní hlavný predstaviteľ Gary Webb (Jeremy Renner), je Triumph TR6 Convertible. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama