Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (95)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film ve všech ohledech, ale po zhlédnutí musím jednoznačně konstatovat, že mě nesmírně kladně překvapil. Jak už jsem mnohokrát říkal, filmy založené na skutečných událostech mě málokdy zklamaly a Kill the Messenger není žádnou výjimkou. Samotné téma filmu bylo nesmírně zajímavé, vůbec jsem o ničem takovém nevěděl. Jeremy Renner si střihl hlavní roli, která mu byla šitá jako na míru. A celkově herecké obsazení je velmi kvalitní, jedno známé jméno se střídá za druhým. Nejvíce mě bavily dialogy, které byly poutavé a zároveň i promyšlené. Kdo má takovéto filmy rád, přijde si zde zajista na své. Za mě dávám 80 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je sám o sobě zajímavý. Snaha člověka bojovat za pravdu, přičemž si tento uvědomí, že to je skutečně jako bojovat s větrnými mlýny a může to mít velmi tragické následky. Jen kdyby to podání nebylo tak strašlivě nudné a kdyby se Jeremy Renner až tak moc nesnažil. Jeho postava se stává protivnou a vyznění příběhu celkem zaniká. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Film trochu ve stylu Mannova Insidera s Russelem Crowe v hlavní roli. Ale zdaleka ne tak dobrý. Novinář Garry Webb začal rozkrývat zapojení CIA do financování válek a převratů ve Střední Americe. CIA do těchto zemí dodávala zbraně a financovala to obchodem s drogami, kterými zásobovala většinou Afroameričany v Kalifornii. Film je podle skutečné události, je velká škoda, že si s ním tvůrci nedali více práce. Hlavně scénárista. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Je to pravdivý příběh.“ – „Příteli, některé příběhy jsou až moc pravdivé, než aby je šlo zveřejnit.“ A po závěrečném vyjádření zbyla jen hořkost a zmar. Aneb jak lze pomocí zdiskreditování člověka srazit víc, než kdyby ho fyzicky mučili. Ten hněv, bezmoc ale na druhou stranu i odhodlání hlavního hrdiny jsem cítil s ním, a přestože mi bylo ve zdejším obsahu řečeno, jak dopadne (zas spoiler jak Brno), nebránilo mně to fandit mu maximálně po celou dobu. Navíc mě potěšilo obsazení některých herců do vedlejších rolí. Bohužel, snaha o podání Webbova příběhu co nejvíce realisticky, tedy bez akčních honiček, přestřelek a já nevím čeho ještě, přijde pravděpodobně v očích širokého diváctva v niveč. Ne však u mě, já slušné 4* filmu rozhodně neupřu. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75% ... Ako vláda USA získavala peniaze na podporu Contras v boji proti komunizmu v Nicarague. Celkom vydarené, ale tá ľahkosť ako sa k článku dopracoval sa mi nepozdávala. Navyše takéto typy thrillerov si zaslúžia hutnejšiu a emotívnejšiu atmosféru, ktorú v tomto filme akosi obišli, či skôr povrchne odbili. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Herečka Mary Elizabeth Winstead, která hrála editorku Mercury News Annu Simons, uvedla, že natáčení scén v redakci bylo vzrušující, protože nikdy nevěděla, co přesně bude Jeremy Renner (Webb) říkat nebo jak to bude říkat. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama