Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (95)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mdlá režie trochu kalí zajímavý příběh, Cuesta jako by točil jen další díl Homelandu, ale POSLÍČEK má rozhodně co říct. O propíraný problém lehce zavadila i moje bakalářka, Webb v podstatě upozornil CIA na nebezpečí internetu, jakožto prostředku pro šíření nesympatických informací, ale kdo o tom neví bude valit bulvy. Nebo usne. Nikaragua byla pěkné svinstvo a teroristé s hvězdy a pruhy jsou něco na co už si svět zvykl. Skvělý film a výborný Renner. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film založený na informaci, že CIA v 80. letech pašovala do USA kokain ze střední Ameriky. Ve skoro každé roli nějaká známá tvář, navíc Renner po dlouhé době neakční a dost dobrý, jenže i přes to zajímavé téma to na mně působilo lehce odflákle. Nevím jestli víc než v Cuestovi není chyba v Landesmanovi (už jeho Consussion mi přišlo takové mdlé a bez šťávy). Rozhodně ale šíleně informativní (např. závěrečná fakta o načasování aféry s Lewinskou!!). ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

O zapojení amerických tajných služeb do obchodu s drogami si dnes cvrlikají vrabci na střeše. Ať už se jedná o heroin z Afghánistánu, kokain z Nikaragui či drogový kartelový stát v Kosovu pod dohledem KFOR, vždy v tom měla či má CIA a její spojenci prsty. Tím nechci tvrdit, že ostatní státy a jejich tajné služby jsou v tomto ohledu čistí jak lilie, ale Amerika má těch zájmů nejvíc a zároveň patří mezi demokratické státy a tudíž toho na ní také nejvíc praskne. Gary Webb byl prvním novinářem, který se totuto problematikou hlouběji zabýval a tehdy jeho odhalení zasáhlo jak americkou společnost, tak především CIA. Že se agentura všemožně snažila sabotovat jeho práci a komplikovat osobní život je víc než jasné. A o tom všem je Cuestův film. Není to o konspiračních bytech, přestřelkách, honičkách či napínavé atmosféře, ale o mravenčí práci jednoho zarytého novináře, který krůček po krůčku odhaluje pozadí působení CIA podporovaných Contras, jejichž činnost úzce souvisela s americkým kokainovým boomem. A nutno říct, že Webb v podání Rennera působí uvěřitelně a důvěryhodnost je vlastně devízou celého filmu, stejně jako obsazení s celou řadou známých jmen v relativně malých, ale důležitých, rolích. K dokonalosti sice něco chybělo, ale i tak u mě panuje naprostá spokojenost. 85% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mohla to byt komplexná špionážna záležitost s politickým pozadím, ale je to zamerane iba na pohlad hlavneho aktera v odhaleni tohto celeho svinstva. Takze vysledok je komorny pribeh o tom ako mu to zmenilo zivot. Ja som sa rozhodne nenudil. Jeremy Renner tu podava kvalitny vykon. Kopa dalsich skvelych hercov sa tu mihne v malych vystupoch. Ale predsa len som si prial zistit viac o celej tejto kauze. Asi je este prilis skoro a budeme si musiet pockat dalsich par rokov, kym sa CIA sama ku vsetkemu neprizna. 6/10. ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Jestli něco nemám rád, tak je to tupý film, který se snaží dělat ze sebe něco, co není. Tím spíš, pokud již samotný námět slibuje hodně. Cuesta nezvládl absolutně nic. Příběh se rozpadá pod rukama a místo smysluplného obsahu hraje na efekt a silné řeči. Takhle teda rozhodně ne. Pokud už se chcete podívat na kvalitní film o diskreditaci člověka a manipulací skrz média, pusťte si radši The Insider. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Na projektu se začalo pracovat již v roce 2005, natáčet se pak začalo v roce 2013. (karlik4801)
  • Auto, ktoré vo filme vlastní hlavný predstaviteľ Gary Webb (Jeremy Renner), je Triumph TR6 Convertible. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama