Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvě hodiny nadupané akcí, ve kterých se gang mladých zlodějíčků zaplete do sítí kruté a brutální zločinecké armády. Uprostřed území nikoho přežije jen ten nejsilnější. Helene Laborie (Nadia Fares) je francouzská důstojnice zvláštního policejního komanda. K soudnímu přelíčení má předvést Abedinam Nexhepa, největšího bosse podsvětí, ale během transportu na speciální eskortu zaútočí uprostřed opuštěné průmyslové oblasti jeho lidé, kteří se nezastaví před ničím. Ono místo právě vykrádá ne moc zkušený mladý gang… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (126)

Falko 

všechny recenze uživatele

Samy Naceri, ktoreho som spoznal ako divokeho taxikara v styroch komediach TAXI (1998 - 2007) sa tentokrat predviedol ako obycajny smrtelnik v akcnom thrilleri a to nielen ako herec, ale je podpisany aj pod vyrobou filmu. Prva polhodinka sa rozbiehala celkom nadejne, ale potom bol z toho taky akcny gulas v tych priemyselnych garazach, ze som uz prestal mat prehlad, kto vlastne proti komu strielal. Neskor som mal sice jasno, ale nestacilo to na to, aby som dal stvrtu hviezdicku a nezachranila to ani vynikajuca hudba Alexandra Desplata, ktory komponuje hudbu aj pre hollywoodske filmy a myslim si, ze patri medzi spicky. Za jedno pozretie to urcite stoji, hlavne pre fanusikov akcnych filmov by to mohol byt celkom slusny filmik. Mne by sa tento film asi viac pacil pred 15-timi rokmi, ale dnes som uz zvyknuty na nieco lepsie... 11.05.2010 _______ Samy Naceri - (Nasser) +++ Benoit Magimel - (Santino) +++ Nadia Fares - (Helene Laborie) +++ Pascal Greggory - (Louis) +++ Sami Bouajila - (Selim) +++ Anisia Uzeyman - (Nadia) +++ Richard Sammel - (Winfried) +++ Angelo Infanti - (Abedin Nexhep) +++ Produkcia: Sami Naceri +++ Hudba: Alexandre Desplat +++ ()

Mr.Nigga 

všechny recenze uživatele

Hodně podprůměrný akčňák, který se snaží zaujmout diváka laciným pokusem o dramatičnost, leč ve výsledku vychází jako nemastná-neslaná blbost. Francouzi měli skvělý potenciál udělat akční komedii a dokonce k tomu ze začátku směřovali, bohužel se to zvrtlo a jako samotný akčňák to prostě nevyšlo. škoda ()

Reklama

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Francouzské thrillery většinou nezklamou a tenhle je toho důkazem. Parta týpků, co chtěli vykrást sklad, ostraha skladiště, zbytek jednotky hlídající mafiánského bosse...Na první pohled lidé, co si půjdou tak akorát po krku, okolnosti je ale donutili ke spojenectví. Jenom by mě zajímalo, kolik těch parchantskejch týpků z Albánie bylo, vypadalo to, že sakra hodně. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Žabožrouti si natočili vlastní PŘEPADENÍ 13. OKRSKU a je jen škoda, že toho z něj neopsali víc. Třeba sympatické postavy, zábavné dialogy, parádní hudbu, napětí, které by se dalo krájet, hutnou atmosféru... no, je toho hodně, co koňohryzové vynechali a proč jim z toho ve výsledku vyšlo jen nudné akční béčko, ze kterého si budu pamatovat akorát pískání si melodie ze SEDMI STATEČNÝCH v autě. A to, co opsali, navíc opsali odflákle (pokus o únik kanálem nebo autem), ani s akcí to zrovna nerozčísli, no a pak bysme se ještě mohli bavit o nelogičnostech typu "obléhači hned na začátku rozstřílí venkovní sirény, ale bůhvíproč až na konci rozestřílejí kamery". Kdepak, takovej o pět let starší DOBERMANN je mnohonásobně dravější, stylovější, brutálnější, nápaditější a celkově zábavnější frantíkovskej akční náhul. Přesto Sirimu hodili lano z Hollywoodu, kde natočil - wait for it - další průměrnou obléhačku. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Akční podívaná na slušné úrovni s příjemnou pointou (lupiči a policejní doprovod proti mafii) , neokoukané tváře.... hmm.. jo, to můžu... za předpokladu, že to vnímám jako akční podívanou a nebudu se rozpakovat nad scénářem a čekat některá vysvětlení.... Ne, kdepak, nešťourám, neštoural jsem, chtěl jsem "akčnit" a taky že jo... "fakt jsem akčnil" a držel hrdinům poctivě palce.... :-) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Film je inspirován snímkem Přepadní 13. oksku (1976). Na film odkazují především scény, kdy po sobě útočníci "uklidí", aby to zvenčí vypadalo, že se nic neděje, nebo scéna, ve které se jedna z postav snaží uniknout kanálem. (Lorge)

Reklama

Reklama