Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

heyda 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, hodně zvláštní, chvílemi natolik zvláštní až byl jednoduše divný. Popravdě jsem moc nepochopil, o co tu šlo. Samozřejmě chápu, že v pubertě má každý choutky utéct z domu, ale takhle divně jsem si to nikdy nepředstavoval. Navíc ten táta i ti Patrikovi rodičové byli až nereálně vypatlaní. Nemohli čekat nic jinýho. 40% ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Útěk do Divočiny pro dospívající.. a vůbec ne špatně udělaný. Vlastně se to Pennově filmu v mnoha ohledech dost podobá - kamera, střih a celkem i samotnej příběh. Testování, jestli obstojí kamarádství a jestli zabere holka, na kterou se snažím udělat dojem, k tomuhle patří. Ale proč má cenu něco podobnýho sledovat, i když jsem věkem jinde? Není to totiž trapný ani nereálný. Dialogy rodičů působí přesně tak otravně, jako tomu bývá ve skutečnosti, hlavní kluk má fajn ideály (nevim, jak to dělá, ale šklebí se taky stejně jako James Franco), nosí knír a kamarádí se s brilantním, totálně wierdow Biaggiem. Hlavně díky němu jsem se i zasmál. (Navíc tu hraje Alison Brie!) ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

"King of Summer" je odlehčené letní drama s dětmi na prahu dospělosti, které může zaujmout zejména svou vizuální podobou (lepší střih a kameru jsem dlouho u žádného filmu neviděla) a výborným soundtrackem.. Příběhově malinko pokulhává a scénář na mě působí poněkud chaoticky.. Charaktery postav (především těch rodičovských) jsou hodně nestabilní.. Každopádně mě bavil sarkastický a přisprostlý tatínek Toy (jen díky němu bych film dětem rozhodně nepustila) a kamarád mimoň Biaggio, kteří dodávali snímku komediální část.. Nick Robinson mi připomínal našeho herce Adama Nováka v jeho mladých herecky aktivních letech.. Lepší průměr ;-) ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Je tady hodně dobrýho, ale taky hodně nedotaženýho. Klukovské fantazie o svobodě "explodující" v působivých stylizovaných slo-mo montážích jsou vrcholem filmu, ale jakmile dojde na dialogy, tak jde trochu o křeč, které ne tak úplně funguje, nehledě na pokus o zbytečně vtipnou rodičovskou linii. Finále je uspěchané a rezonovat ve mně nebude. Bylo zaděláno rozhodně na víc. 7/10. P.S. Tohle léto je hodně bohaté na "coming of age" filmy - kromě "Králů" ještě Mud a blíží se z Benátek dobře hodnocený Joe od Davida Gordona Greena. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré. Všechno šlape tak jak má - dobře vybraní herci, hudba, kamera (hlavně dlouhá montážní scéna s podmazem MGMT byla vynikající). Scénář taky není z těch tuctových a přináší pár příjemných odboček oproti běžným klišé. Přesto mi některé vztahy mi připadaly trochu nedostatečně vykreslené, možná by to chtělo tak 10-15 minut navíc. Tematicky silně spříznění belgičtí Velikáni Bouli Lannerse byli proto přece jenom o něco lepší, především tím, že šli v pití kalichu hořkosti ještě více na dřeň. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Ve sceně, kdy chlapci hrají s Kelly (Erin Moriarty) monopoly, mají Joe (Nick Robinson) a Biaggio (Moises Arias) zapálené doutníky. Když se ale kamera zaostří pouze na Joa, je vidět, že jeho doutník není zapálen. Vzápětí ale vydechuje kouř. (lili_jane)
  • Televízne noviny vo filme uvádzajú, že Joe (Nick Robinson) má modré oči. V skutočnosti ich má hnedé. (joker211)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2013, kde sklidil mnoho nadšených ohlasů diváků. (Terva)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama