Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 2

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nesrovnatelně lepší než předchozí 3D počin. Tedy milovníky špinavých farem tenhle snímek zřejmě zklame. Na druhou stranu obehrané téma, kdy skupinka mladistvých zabloudí k vidlákům a je postupně vykydlena, už prostě unavuje. Vzpoura v léčebně, útěk, vybílení restaurace, útěk, honička, nekrofilie...krmení prasátek...boj o život. Sympatická Lili Taylorová má vše pod kontrolou, pohledná, ale blbá Vanessa Grasseová dělá jednu botu za druhou. Motorovka a šťastný konec si zaslouží samostatnou hvězdu. Co jiného si přát, když se kladné postavy nevyskytují? Svižně natočeno, krásný les, temné smyčce, železa. Ne že by člověk většinu neočekával, ale to mi tentokrát nevadilo. I rozkošná nadsázka v restauraci, kdy po výstřelu do hlavy vytryskne téměř dvoumetrová rudá fontána, byla fajn. Z hlediska originality je téma Texaského masakru natolik vyprázdněné, že snad kromě psychologické artové studie jednoho šílence už nic překvapit nemůže. Rozhodně zábavnější, než leckterá současná buranská záležitost. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Od tejto dvojky režisérov som nič svetoborné nečakal a dobre som urobil. Podľa mnohých užívateľov to mal byť aspoň hotový krvavý masaker, no nekonal sa ani ten. Len sem-tam nejaký rezanec motorovou pílou alebo kladivo do hlavy a pod. Žiadne poriadne pílenie sa nekonalo. A dej? Chvíľu som si myslel, že z toho môže niečo byť, ale po pár minútach sa z toho stala jednotvárna nuda, ktorá mala v sebe na tento žáner až príliš málo napätia. Na druhú stranu oceňujem kameru, hudbu a herci sa našťastie tiež chovali prirodzene, aj keď sa od roboty nepretrhli. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kvituji zejména skvělou míru nepředvídatelnosti a solidní gore. Co se komu kde stane, kdo koho a jak oddělá a vlastně i kdo je kdo,v tom nový Leatherface dokáže řádně překvapit. Nešetří ani brutalitou a nechutností, zakusování do kamene, ustřelování hlav, soulož nad mrtvolou a další podobné dortíčky pro krvechtivé dětičky. Všechno je ale strašlivě prvoplánové, účelové a zcela se to míjí účinkem. Dal bych dvě, ovšem za nádherně "zprzněnou" scénu z Pulp Fiction s Pumpkinem a Honey Bunny o jednu zvedám. P. S. S původním snímkem už se tohle nedá vůbec spojovat. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vidět tuhle 18+ (Netflix rating!) krvárnu v patnácti po boku Pachu krve, Fakulty, Vřískotu nebo Blair Witch, asi bych to dneska adoroval podobně, ne-li více než výše vypsaný filmy. Jak se ale s nabývajícíma hororovejma zkušenostma mění nároky a preference, nemá už Leatherface mezi průměrnýma příbuznýma šanci na solidní umístění v mým guilty pleasure žebříčku... Vždycky se na podobný vyvražďovačky rád podívám, chce to ale něco víc než jen rutinní odškrtávání přibývajících mrtvol. A přitom to s onou tajnou identitou hlavního masochisty zprvu vypadá tak geniálně! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

U Bustilla s Maurym to kolísalo už minule pri "Among the Living", no tentoraz sa to dokolísalo nadobro. Tak nevýrazný, neosobitý a rutinný prequel k TCM by som od nich veru nečakal. Dúfam, že ich kúzlo ešte nie je nadobro preč a vrátia sa s niečím svojim. Nieže by to bolo nejaké zlé, ale ono to proste nie je moc dobré a z tých novodobých Texaských Chainsawov ma tento bavil najmenej. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama