Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 1

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kvituji zejména skvělou míru nepředvídatelnosti a solidní gore. Co se komu kde stane, kdo koho a jak oddělá a vlastně i kdo je kdo,v tom nový Leatherface dokáže řádně překvapit. Nešetří ani brutalitou a nechutností, zakusování do kamene, ustřelování hlav, soulož nad mrtvolou a další podobné dortíčky pro krvechtivé dětičky. Všechno je ale strašlivě prvoplánové, účelové a zcela se to míjí účinkem. Dal bych dvě, ovšem za nádherně "zprzněnou" scénu z Pulp Fiction s Pumpkinem a Honey Bunny o jednu zvedám. P. S. S původním snímkem už se tohle nedá vůbec spojovat. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Patříte-li tak jako já do skupiny diváků, kteří považují Texas Chainsaw Massacre ze čtyřiasedmdesátého za směšnou, nudnou a mizerně natočenou amatérskou debilitu, možná vezmete zavděk tímhle hodně volně pojatým prequelem. A povedeným. Scénárista si trochu šňupl pro povzbuzení fantazie, bulharská divočina uspokojivě nahradila americký jih zalidněný divokými a zdegenerovanými burany a řežba může začít. Úvodní scéna s narozeninami malého Leatherfejse je kouzelná, jen pochybuju, že by takový prcek tak zlehka nesl onu kravskou motorovku (pokud by ovšem nebyla z plastu). Intermezzo z pakárny šíleného doktora posedlého elektrošokovou "terapií" je příjemným zpestřením děje, následné roadmovie taktéž, ale konec už jede ve starých známých kolejích - šílení hillbillyové honí svoje oběti, oběti křičí, pak jsou dopadeny a je s nimi amen. Více méně šílené jsou i ony oběti (které se navíc honí i mezi sebou), poliši i zaměstnanci blázince. Co na tom, že Hewittovi se jmenují Sawyerovi, vždyť jak pravil klasik : "Co je po jménu - i pod jiným jménem budou Leatherfejsovi řezničit stejně". Lili Taylor coby matka vyšinutého rodu je okouzlující. Velmi příjemný, laskavě hřejivý filmeček, jsem mocinky spokojený a radostně tleskám pacičkami. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No jo, je to takový mix Halloweenu od Zombáče a Vyvrženců pekla, také od Zombáče (jaká to ironie) a kožený ksicht, je tady spíš takový divák a všechno to vstřebává a nasává to do sebe, aby se ke konci rozjel. Ale přišlo mi, že duo režisérů, se snaží vrstvit brutalitu a zvrácenost, nad příběhem, což jak se ukáže, je škoda veliká. Jelikož ke konci mohli udělat řádnou ojebávku, že by se Lizz přidala k rodině, jelikož ji společnost zavrhla. Kdo však předvedl vynikající výkon, byl Stephen Dorff který naprosto s přehledem zastává roli psychouše, který děsí všechny okolo sebe. Rozhodně je to lepší než, ta verze z roku 2013, ale Marcusova verze je prostě zdařilejší, napínavější a víc démoničtější, i po tolika letech. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Podle mě je největší problém v názvu. Dvě třetiny filmu si s klasickým Texaským masakrem vůbec netykají a díky silné kriminální lince se blíží spíše k Zombieho Vyvržencům nebo dokonce Stoneovým Zabijákům. Páni režiséři navíc po tuhle dobu tahají diváka za fusekli, a bude jen čistě na něm, jestli to vezme s povděkem, anebo ho to nasere. Na ono ňuňánkové prostředí farmy Sawyerů tak zbude dohromady asi kolem 20 minut celkové stopáže, což pro fandy originálu bude určitě málo. Je ale zase fakt, že v závěru to pěkně šlape, les je oldschoolově nasvícenej a motorovka, na jejíž ostrej zvuk všichni nadrženě čekáte, nakonec přece jen odvede kus špinavý prácičky. No a abych byl kompletní, tak počítejte s výbornou Taylorkou, nějakou tou úchylnou šukačkou a pár gore atrakcema (mezi ně však rozhodně nepočítám tu s prasaty, protože je blbě natočená a jde v ní hovno vidět). Takže asi tak. A příště, kluci žabožrouti, bych prosil zase vlastní tvorbu! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Což o to, je to slušný gore fest. Milovník sekané a roztodivných úchylárniček si to určitě užije, ale dějově to už taková sláva není. Vlastně je to dost zbytečné a místy to na mě působilo jako epizoda z nějakého seriálu. Celej ten origin na mě moc nefungoval - onen náhlý obrat kožoxichťáka na temnou stranu síly působil dost nevěrohodně a vynuceně. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama