Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

McGregor ako tvrďák príjemne prekvapil, bol ťahúňom filmu. Naopak mladý Thwaites sa mi do svoje roly nehodil, vizážou je skôr vhodný do One Direction. Najlepšie scény boli vo väzení, potom to trochu upadne, ale zase aspoň na slobode vidíme Aliciu Vikander ako kompenzáciu. Na Austráliu celkom v pohode film, hoci záver sa mi až tak nepáčil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že si ten film po nějaké době nebudu vůbec pamatovat, ale takhle hned po zhlédnutí jsou tam postavy, které jsou docela zajímavé, je to celé správně drsné a nakonec to dopadne i tak nějak pěkně pohádkově, což je v dobrém kontrastu s tím, co jsme do té doby viděli. Ewan McGregor, což mě překvapilo, byl skvělý i v téhle roli. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Záporácký McGregor vs. Bonobo vs. sígři venku i uvnitř. Celkem dobrá gangsterská australská jednohubka, jen na hodinu a tři čtvrtě celkem dost roztahaná na to, že ke konci ty grády vezmou do té doby až nepřirozeně rychlý sešup. Díky tomu nevyrovnání hladiny upoutávání pozornosti během filmu a u jeho konce to **** dostat bohužel nemůže, přesto a hlavně díky McGregorovi je to dostatečně koukatelné a zkonzumovatelné, byť v paměti nepříliš udržitelné. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Výrazově skromné, obsahově bohaté. Ačkoliv jsou v centru dění záporáci, divák si k nim dokáže najít kladný vztah. Pomáhají tomu sami (když budete střílet, tak jen do nohou), ale i ještě zápornější záporáci (ve vězení i mimo něj). Nechybí napětí, akce, zvraty, ani láska. Takže o moc víc chtít ani nemůžete. 70 % Oblíbená část- rozhovor Brendana a JRa po vytažení z vody zpět na loď ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Žánrová jednohubka, která chce být konkurentem britských "drsných" gangsterek. McGregor si roli zkušeného lupiče střihl s přehledem. Dokonce i příjemně překvapil a budete mu od začátku fandit. Je to zločinec, ale má svoji čest i pravidla a není to panchart. Kde jinde uvidíte Obi-wana hrát šachy a kropit policajty z vrtulníku. Pak už to vše je jasně dané. Ruští mafiáni, přepad zlatého dolu i většina vedlejších figurek jedou podle schéma. Mě ten mlaďas vůbec neseděl - nic proti. Být to jen kolem McGregora, tak by si mohl začít budovat kariéru na stará kolena alá Liam Neeson. Jen škoda, že jsou tu pasáže, které se snaží vypadat komplikovaněji. Pokud by to jelo lineárně bez těch odboček, pak bych dal i hvězdu navíc. Ke všemu mě ten konec krapet nakrkl a byl zbytečně navíc. Slabých posledních 20 minut a konec to srazil na průměr. Na velmi dobře koukatelný průměr. Hodnocení OST: Mix hudby z Kobry 11 a NCIS. Průměr 6/10 ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Film je inšpirovaný knihou „The Post Card Bandit,“ ktorej autorom je Brendan Berichon – učeň známeho bankového lupiča Brendena Abbotta. (MikaelSVK)
  • Ve filmu zazní píseň „Enter One“ od Sol Seppy. (Duoscop)

Reklama

Reklama