Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Do Ewana bych vždycky tipoval roli kladnou či alespoň komediální. Že si ale střihne (ještě ke všemu v australském filmu) padoucha, to bych do něj opravdu neřekl. Ale opravdu mu to šlo, více takových rolí pro Ewana! Film je jinak krapet roztahaný. Kdyby byl o nějakých 20 minut kratší, vůbec by to filmu neuškodilo. Díky Ewanovi a taky i díky Alicii, čtyři hvězdy to nakonec budou. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„MP5K - zvláštne jednotky; M4 - delostrelectvo; M60 - Rambo III.” Ewan McGregor keď sa mesiac neholí, tak človek mu uverí aj toho prison ganxta bez problémov. Film ma bavil až do cca poslednej polhodiny, keď scenáristi ukázali, že nemajú vajcia nato, aby vybočili zo žánrovej škatuľky a zakončili príbeh nekompromisne. Inak ale môže byť, ak máte radi tento žáner, Son of a Gun určite stojí za pozornosť. 60 % ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Budem asi jeden z mála, ktorému film sadol. Mám rád filmy z väzenského prostredia a podobne ako užívateľ Big bear i ja som si krochkal blahom... Samozrejme je tu pár nezrovnalostí, hlavne ten, ako sa dostal sympatický mladík medzi najťažších zločincov, ale ok. Určite to šlo urobiť presvedčivejšie, krivé obvinenie, následné prepustenie alebo podobne. Film neskôr zmení kurz, ale stále je veľmi chytľavý a ani love story medzi mladíkom a čoraz častejšie obsadzovanou Aliciou Vikander mi vôbec nevadila a do filmu pekne zapadla. E. McGregor je tradične výborný, film má dobré tempo, takže ja si nesťažujem a som spokojný. Som zvedavý na kariéru mladého Brentona Thwaitesa, zdá sa mi celkom talentovaný a sympatický. Uvidíme, či sa odrazí. 80%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že si ten film po nějaké době nebudu vůbec pamatovat, ale takhle hned po zhlédnutí jsou tam postavy, které jsou docela zajímavé, je to celé správně drsné a nakonec to dopadne i tak nějak pěkně pohádkově, což je v dobrém kontrastu s tím, co jsme do té doby viděli. Ewan McGregor, což mě překvapilo, byl skvělý i v téhle roli. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film balancuje mezi standardem s nadstandardem. Ta hranice je ale tenká a neuvěřitelně subjektivní. Třeba australská angličtina. Nebo vůbec australský styl je něco co působí tak svěže a "jinak" (pokud je někdo háklivý na US šablony a cenzory, ví o čem mluvím). Další je přítomnost McGregora. Jeho vousatý vzhled mi hned připomněl jeho cestování po světě na motorce. Když jsem ve scéně "nákup zbraní" slyšel známý, cca 20 let starý, rave mix bylo to jak balzám (no vzpomínky, no)... Akce není okatě přestřelená. Vedlejší postavy sympatické (Alicia Víkendem, Matt Nable, atd). To vše jsou ale jen ty drobné subjektivní plusy. Z jiného soudku je dějová nevyváženost. Je to jak na houpačce. Střídavě se děj vleče (vybavuje se mi spousta zbytečných záběrů a scén co nemají na děj žádný vliv) nebo letí dopředu bez vydechnutí (útěk z vězení, loupež zlata). Díky tomu jakmile film skončí, v paměti zůstanou jen útržky. Také mi nějak nesedl Brenton Thwaites. Slaďoučký... až moc. A chováním nijak extra sympatický. No a teď si z toho vyberte ;). ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu zazní píseň „Enter One“ od Sol Seppy. (Duoscop)
  • Názov filmu zaznie vo filme iba raz, v 96. minúte. (figis20)

Reklama

Reklama