Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době žánrovka z vězeňského prostředí a tak i díky tomu jsem shovívavě pár nelogičností přecházel a nechal se unášet jinak svěžím a napínavým dějem, který krásně gradoval a udržel mé napětí, kdo koho podrazí a kdo ne. I herecky ok, Ewan jako vždy dobrej a ten mladej zahrál podle mě výborně klučíka co se do toho velkého světa zločinu dostal jak slepej k houslím. Vikanderka trošku upozaděná, ale i tak se na ni dobře koukalo. Já se báječně bavil a kdyby nebylo pár těch do očí bijících lapsů, klidně bych pálil plnýma. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Poctivý, přímočarý, snadno zapomenutelný. Nejprve jim pomohl z vězení, pak, jakmile jde o velké prachy, netuší, komu může věřit a kdo pro něj někde potají chystá kulku do týlu. Mívám problém s hlavními hrdiny, kteří vypadají se samopalem v ruce směšně a tváří se ještě hůř. Brenton Thwaites je přesně takovým vyjukaným hošanem (ač mu to zcela jistě předepisuje scénář), ale jednoduše si sympatie získává velmi obtížně. Se zarostlým nervákem Ewanem McGregorem je to zcela opačné, jeho antihrdina vyzařuje charisma a diváka zajímá. Lokace jsou solidní, atmosféra také, stejně jako ta drobná princezna ze Švédska a další vedlejší postavy, akce jede v oldschoolovém rytmu, s gradací je to už horší. A vlastně s celým provařeným příběhem – který je namazaný na okoralý, i když pořád chutnající krajíc. Inteligentní thriller prostě nečekejte, nějakou zábavnou akční jízdu také ne. Spíš něco mezi tím, ale i to se počítá. A jasně stanovená cílovka to ostatně ocení. Takže nakonec opatrné poplácání po zádech za hodně slušné tři hvězdy. ()

Reklama

ti88na 

všechny recenze uživatele

Austrália vykradla všetko čo sme v danom žánri už stokrát videli a napchala to jedného totálne nudného a po všetkých stránkach priemerného filmu s pubescentom v hlavnej úlohe. Ewan síce pôsobil dôveryhodne aj v takejto preňho neobvyklo drsnej úlohe, ale ja predsa len nie som na zlých chlapcov. Takže ako to tu už niekto napísal, snímok vhodný len na to, ak Vás pri nespavosti už nebaví rátať ovečky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

McGregor ako tvrďák príjemne prekvapil, bol ťahúňom filmu. Naopak mladý Thwaites sa mi do svoje roly nehodil, vizážou je skôr vhodný do One Direction. Najlepšie scény boli vo väzení, potom to trochu upadne, ale zase aspoň na slobode vidíme Aliciu Vikander ako kompenzáciu. Na Austráliu celkom v pohode film, hoci záver sa mi až tak nepáčil. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další australácká velmi příjemná záležitost. MekŘehoře mám rád a tady si střihnul drsného kriminálníka. Mám rád i prison filmy, takže hned jsem si od první minuty mlaskal pod vousy... Souhlasím s Verbalem, že děl lehce sem tam zaskřípal a nesmělo se nad ním moc přemýšlet. Už jen těch šest měsíců vazby mezi chlapáky s doživotím atd...I sám útěk z vězení působil velmi easy... Na stranu druhou mně to bavilo, přepadení australáckejch zlatejch dolů hned tak někde člověk neuvidí a ta následná off road honička také bodla. Na mně film působil lehce pohádkově, zejména jeho závěr, ale nechť... Žánrovka jak má být. Za mne jsou to 3 zlaté cihly. * * * ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Film je inšpirovaný knihou „The Post Card Bandit,“ ktorej autorom je Brendan Berichon – učeň známeho bankového lupiča Brendena Abbotta. (MikaelSVK)
  • Ve filmu zazní píseň „Enter One“ od Sol Seppy. (Duoscop)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Západnej Austrálii a na autentických miestach, akými sú doly v Kalgoorlie či väznica s maximálnou ostrahou v Casuarine. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama