Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (819)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Eric Bana vs. Démoni vs. The Doors:) Scotta Derricksona považuju za výborného hororového režiséra a až na uklouznutí v podobě Hellraiser: Inferno, na mě všechny filmy, které jsem od něj zatím zhlédla, silně zapůsobily. Od démonického V moci ďábla, po němž se mi opravdu lehce neusínalo, přes kritiky i diváky strhaný remake Den, kdy se zastavila Země, který mi nepřišel tak špatný, až právě po Deliver Us From Evil. "Exorcist, Possession Movies" miluju a tento snímek svému žánru ostudu rozhodně nedělá. Výborně budovaná hustá atmosféra, děsivé výjevy, nějaké ty tradiční lekačky (ze kterých jsem já vždycky po*raná:), úžasná hudba, Erica Banu skvěle doplňující Joel McHale a naprosto dokonalá, mrazivá scéna vymítání, která nemá ve filmovém světě konkurenci. Vymítání nebohého člověka za doprovodu kultovního songu Break On Through (To the Other Side) nemá chybu a povznáší už tak strhující scénu na novou úroveň. Vůbec by mi nevadilo, kdyby písničku nechali dohrát až do konce. Chraň nás od zlého je poctivá žánrovka, která sice pracuje s osvědčenými postupy i schématy, ale snímku to na kvalitě a děsivosti nic neubírá. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Film je to dobrý, ale nebudem skrývať mierne sklamanie. Myslím, že sa v červených čislach dlho neudrží. Oproti parádnemu Sinisteru je to totiž poriadny krok späť. Sinister bol depresívny, desivý, ťažko sledovateľný, nepríjemný a miestami ma totálne odrovnával... zatiaľ čo tento horor je najskôr určený teenagerskej vekovej kategórii. Technicky je to pochopiteľne zvládnuté skvele, o čom som ani nepochyboval, a niekoľko scén je naozaj vydarených, ale ľakačky absolútne nefungujú (z toho množstva na mňa zapôsobila vlastne len jedna jediná) a namiesto budovania atmosféry sa režisér koncentruje predovšetkým na efekt. Takže koho ešte neomrzeli všetky tie Conjuringy a Possessiony, príde si na svoje aj tu - je to totiž kombinácia všetkého možného, čo tu bolo doteraz, všetko v nádhernom balení. Depky samozrejme nehrozia, párkrát som sa zasmial nad vtipnými hláškami (ktorých bolo taktiež dosť), ako celok ma to bavilo, ale nadšenie je v mojom prípade na míle ďaleko. Cez 70% by som tomu nedal. Odporúčam detičkám, aby sa pochválili, aký parádny horor videli. Na mňa to skôr zafungovalo ako dobrá komédia (ale aspoň niečo v tých kinách hrajú). ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Traja vojaci počas jednej z akcii v Iraku narazia na záhadnú hrobku. Po návrate k svojim rodinám už to viac nie sú oni. Mestom New York sa začína šíriť množstvo nevysvetliteľných udalostí. Prípadu matky, ktorá v zoo zhodí svoje dieťa do arény s levmi sa ujíma miestny policajt Ralph Sarchie. Z počiatku jasný prípad naberá po krátkom čase temný smer. Detektív si začína uvedomovať, že na jeho vyriešenie bude potrebovať väčšiu pomoc, ako len zdravý úsudok. Svoje sily spája so svojským farárom Mendózom, špecializujúcim sa na exorcizmus. Od úvodu veľmi slušný snímok, ktorý absolútne nenudí, ba priam prizvára vaše zmysly k obrazovke vašeho lacného televízora. Záverečná scéna boja zla s dobrom v určitých okamihoch veľmi pôsobivá. Herecké obsadenie + zmáknuté remeslo s kvalitnou kamerou na výbornú. No je mi ľúto, ale presto všetko som očakával viac. Filmy s megalomanskou reklamou toho proste musia ponúknuť viac. Len "baf" povedať nestačí! Z hororových prvkov okrem atmosféry a spomínaného záveru pramálo. Škoda. Každopádne, "Deliver us From Evil" je veľmi slušný mysteriózny thriller - 65%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Exorcismus pro mladší a nepokročilé. Je s podivem, že tak předvídatelný a po všech stránkách průměrný film natočil právě režisér, který už posednutí ďáblem mnohem lépe a mnohem sugestivněji zpracoval už ve svém strhujícím filmu V moci ďábla a který ve svém předchozím duchařském kousku Sinister prokázal, že dovede bravurně pracovat s atmosférou a přinutí diváka, aby se skutečně bál. Tedy věci, které jeho poslednímu filmu fatálně chybí... Režisér Scott Derrickson má ale hlavně zjevně slabost pro křížení nesouvisejících žánrů, jak už předvedl právě ve výše zmiňovaném velmi sugestivním vymítačském hororu V moci ďábla, kde funkčně zkřížil žánr hororu a justičního dramatu. Nyní ovšem roubuje exorcist horor na temný rádobyfincherovský thriller a to celé ještě kříží s klasickým policejním dramatem, navíc čas od času nelogicky odlehčovaným ,,cool" hláškami s komediálním podtónem, které posilují přesvědčení, že tenhle horor může fungovat jen u někoho, kdo dosud nezná dosavadní Derricksonovu tvorbu, o vrcholech žánru (Vymítač ďábla) nemluvě... ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zvířecí horor - no fakt, "bafne" na vás (abyste nezapomněli, že jako koukáte na horor, protože jinak nic strašidelného ve filmu není) pes, kočka, netopýři, pavouci, hadi... a ještě určitě nějaké potvory, které už jsem zapomněl. Řemeslně je to sice docela OK, tak by to mohl být fajn horor, jenže a) Eric Bana se svou vinou z té nejvíc obhajitelné vraždy všech dob je pak už otravný b) Superdrsný chlastající a kouřící kněz se svou temnou minulostí jakbysmet c) vymítání ďábla tu připomíná nějakou počítačovou hru d) namontování Doors je hrozně křečovité a sice se ta hudba skvěle poslouchá, ale často vůbec nekoresponduje s dějem... člověk by se měl asi bát, ale místo toho si začne podupávat nadšeně do rytmu. Celkově neoriginální klišoidní podprůměr. (4/10) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Na kameře, kterou používají vojáci na začátku filmu v Iráku, jsou GPS souřadnice (N 33.8833° E 45.0667°), ukazující skutečně na místo v Iráku ležící asi 80 kilometrů severovýchodně od Bagdádu. (rakovnik)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 95. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Paldiny)
  • Podľa Scotta Derricksona Sean Harris upadol počas natáčania do nevysvetliteľného tranzového stavu, a to pri natáčaní scény s čelovými stigmami. Po jej nakrútení si Harris nechal odstrániť protetiku, no niekto zavolal Derricksona, že s Harrisom nie je niečo v poriadku, pretože hovoril nejakým zvláštnym jazykom. Odviezli ho domov, kde ho uložili do postele. Na druhý deň, keď prišiel Harris na pľac, sa ho Derrickson spýtal ohľadom predchádzajúceho dňa a Harris len povedal: "Mal som taký rozpínajúci pocit a potom mi vedomie akoby upadlo. Potom si niekoľko hodín nič nepamätám." (Arsenal83)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama