Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (190)

mo cuishle 

všechny recenze uživatele

Nehezcí nesympatičtí herci, kterým nelze věřit nic z toho co hrají. Celý film šedý tmavý depresivní. S původní Angelikou to nemá vůbec nic společného. A je i lepší to tak brát že se jedná o uplne jiný film. O výběru hlavních hrdinů se nebudu ani zmiňovat. I v původním příběhu bylo Angelice snad 15 a "Žofrému" cca 40 ale tady je to tedy opravdu velký rozdíl. Jako samostatne braný film za 3☆. Jako remake Angeliky pr*ser. Takže celkem 2☆ ať nejsem zlá. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jakkoliv původní Angelika patří k mému dětství,nikdy jsem nebyl její fanda a od doby kdy jsem jí viděl naposledy už uplynulo hodně vody a tudíž si s děje prakticky nic nepamatuju a tenhle remake mi nikterak žíly nerve.Bohužel ovšem novodobá verze je poměrně veliká nuda,kde se sice tu a tam něco děje,ale už jen díky nepříliš vydařenému obsazení jsem po celou dobu neměl potřebu někomu fandit a zajímat se kdo jak dopadne.Jelikož je Angelika pro mnohé nesmrtelnou klasikou,tohle beru jako krok vedle.Pro větší snesitelnost a spád by určitě pomohlo pokrácení o dobrou půl hodinku...40% ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Snažila jsem se film sledovat bez předsudků a otevřeně k novátorskému pojetí. Jakmile však ve filmu zazněla ukradená melodie z původní Angeliky, věděla jsem, že už ho nezachrání vůbec nic. Romantika, tajemno i vášeň starého příběhu zmizely a stal se z něj tuctový akční snímek stříknutý péčkem. Jednu hvězdu dávám za Gérarda Lanvina, coby Geoffreye, kterému jedinému jsem jakž takž přišla na chuť. Až na to péčko tedy. Zbytek, škoda mluvit. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

V rozhovoru režisér řekl, že ho nebaví točit akční ani milostné scény. Jenže ty ostatní (tedy dialogové) vždycky skončí mnohem dřív, než se daná scéna pořádně rozjede. Výprava je ošizená, což žádné řeči o větší realističnosti nezachrání, bratránek Philippe vypadá, jako by si do Francie odskočil z Blízkého východu, když Angelika souloží s Joffreyem, je to evidentně dubl (srovnej velikost poprsí ve scéně před zrcadlem)...a podobně jako v novém Robocopovi i sem tvůrci nepochopitelně vložili kus "starého" soundtracku. Závěrečný titulek o tom, že jde o první díl, zůstane zřejmě jen zbožným přáním tvůrců. Hvězdička navrch za Sorbonna. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Evidentně jdu zase trochu proti davu. Takže asi takto. Jediná chyba tohoto filmu je, že ho všichni srovnávají s původní sérií, která upřímně umělecky také nějak zvláště nevyčnívala, hm? Romantické historické drama s nezdolnou hlavní hrdinkou, která otevře náruč snad každému, jen aby získala to, na čem jí záleží. Ok... Možná někomu původní představitelka Angeliky přišla rajcovnější, ale mě teda více oslovila nádherná N. Arnezeder. O Joffreyovi se to samé nedá říct, ale i tak byl i díky J. Šťastému G. Lanvin sympatickým nástupcem. Chyba toho vysokého věku. Děj hodně jednodušší, za to kostýmy nádherné. je to svižné, celkem akční a hlavně si to na nic nehraje. Když jsem zde pročítal ty komentáře, přemýšlím, kdo v tom viděl porno. Skrze jednu odvážnější postelovou scénu? Pusťte si Nymfomanku a pak mluvte o pornu ve filmu... Já byl spokojen, asi i díky nízkému očekávání díky zdejší většině. Jen se obávám, že skrze neúspěch na všech frontách se pokračování hned tak nedočkáme, a to asi myslím, že by byla škoda... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Angelice (Nora Arnezeder) je ve filmu 17 let, její představitelce Noře Arnezederové je přitom bylo v době natáčení 25. (M.B)
  • Scénář snímku vznikal ve spolupráci Nadiou Goloubinoff, dcerou autorky románu Anne Goolon. (M.B)
  • Představitel Joffreie Gérard Lanvin byl v době filmování šedesátník, v knižní předlože bylo přitom postavě 30 let. (M.B)

Reklama

Reklama