Reklama

Reklama

Kašlu na lásku

  • USA Down with Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšná spisovatelka Barbara Novak (Zellweger) se stane terčem cynického, ale neodolatelného playboye Catchera Blocka (McGregor). Po eskapádě dvojsmyslných žertů a rafinovaných schůzek překvapí vás i sami sebe nečekaným rozuzlením. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem podruhé a pořád jako chlap můžu říct, že se to dá. Pastelové barvy, spousta přehrávání, ale také příjemný humor, herci a skvělá stylizace. Všechno to do sebe zapadá. Jen si nejsem jistý, zda je to určeno opravdu pro slečny. Mé se to nijak zvlášť nelíbilo. Pro ně je to asi moc hravé a vypiplané. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kašlu na lásku paroduje jednak zlatá 60. léta, jednak filmovou produkci velkých amerických studií z oné doby. A navíc si utahuje i z módního feminismu a genderového hnutí. Z oné látky se určitě dalo vytěžit víc, film nepatří k těm, které by figurovaly v top žebříčcích, ale příjemné a funkční herecké obsazení z něj dělá přitažlivou podívanou. Renée Zellweger a Ewan McGregor prostě patří ke špičce a je to znát. Celkový dojem: 70 %. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dokonalou iluzi lesku a slávy šedesátých let vytvářející umělá retrokomedie o souboji pohlaví...ehm, genderů jsem samozřejmě myslel, vy rozkošná feministická drůbotino;) Vyvedená pěvecká čísla ve spojení s poněkud lacinými lechtivými narážkami a dvojsmysly, které v preciznosti svého dobového zasazení působí jako z jiného (dávno minulého a pěkně podivného) světa a momenty, v nichž si film líbezným způsobem tropí řiť ze svých inspiračních zdrojů (a ze sebe samého) nicméně působí trochu zvláštně a... nesprávně, to je asi to slovo. Ano, efektní nástup Ewana McGregora na scénu a zrzavá Renée jsou rozbuškami pro exploze diváckého nadšení, ale celkové vyznění je tak nějak neuspořádané a rozpačité. Ani nevím, jestli bych se chtěl podívat znova a přitom se mi to líbilo...co s tím? Asi 70%. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

40% - Jako parodie příliš upracované, a jako komedie příliš infantilní. Tato podívaná potěší nejvíc ty diváky, co si jsou schopni užít roztomilou romantiku výstředního vztahu dvou hlavních postav na kýčovitě růžovém retro pozadí New Yorku 60.let, aniž by je rušila nepovedená zápletka, nevkusné náladové zvraty, nepřesvědčivost postav, a lacině užitá hudba. Dlouhá, a na první přečtení nesrozumitelná věta... Nic lepšího tu ale nevymyslím. Jedna hvězda za McGregora, a druhá za kombinované záběry telefonních hovorů, kde jsem selhal uhádnout zamýšlenou cílovou věkovou skupinu adresátů :o) ()

uterox 

všechny recenze uživatele

Celosvětově to vydělalo: $39,468,111. Určitě pohodová romantická komedie u televize na večer. Větší zázraky bych však od toho neočekával. Zellweger se dle mého názoru na roli moc nehodí. Chtělo to někoho "víc" sexy. Obsazení hlavní mužské role bylo přesvědčivější. Celkově působí postavy "divně" a v tom je nejslabší stránka filmu. Člověk se s nimi tolik neztotožní a díky tomu ten příběh tolik neprožívá a nehltá to tolik. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Po závěrečných titulcích následuje vtipný epilog s pěveckým duetem ústředního páru. (cariada)
  • Daniel Orlandi navrhl pro tento film více než 100 kostýmů, včetně klobouků, košil a kravat. (Amplifier)
  • Vystoupení Judy Garlandové je zaznamenáno i ve filmu. (Elisebah)

Související novinky

Nová komedie pro Jennifer

Nová komedie pro Jennifer

21.03.2005

Jennifer Aniston si zahraje vedle Vince Vaughna v THE BREAK UP pro Universal Pictures. Mezi tímto rozhodnutím se ukázalo, že režie se chopí Peyton Reed, který už má zkušenosti s režií oblíbeného… (více)

Reklama

Reklama