Reklama

Reklama

Kašlu na lásku

  • USA Down with Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšná spisovatelka Barbara Novak (Zellweger) se stane terčem cynického, ale neodolatelného playboye Catchera Blocka (McGregor). Po eskapádě dvojsmyslných žertů a rafinovaných schůzek překvapí vás i sami sebe nečekaným rozuzlením. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

k212 

všechny recenze uživatele

Opravdu vydařené a hlavně zábavné. Vřele doporučuji pustit si film v originálním znění, protože řada slovních přestřelek v češtině vyzní až moc česky. No a pokud nemáte rádi (nebo pokd se nedokážete oprosti od averze) velké černé pruhy nad a pod filmem, růžovou barvu, rádoby připitomnělé blondýnky, podvazky na ponožky, beatniky, a dlouhá překombinovaná vysvětlování... tak to není rozhodně film pro vás. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

40% - Jako parodie příliš upracované, a jako komedie příliš infantilní. Tato podívaná potěší nejvíc ty diváky, co si jsou schopni užít roztomilou romantiku výstředního vztahu dvou hlavních postav na kýčovitě růžovém retro pozadí New Yorku 60.let, aniž by je rušila nepovedená zápletka, nevkusné náladové zvraty, nepřesvědčivost postav, a lacině užitá hudba. Dlouhá, a na první přečtení nesrozumitelná věta... Nic lepšího tu ale nevymyslím. Jedna hvězda za McGregora, a druhá za kombinované záběry telefonních hovorů, kde jsem selhal uhádnout zamýšlenou cílovou věkovou skupinu adresátů :o) ()

Reklama

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Teda, moc jsem od tohoto filmu neočekával, o to více jsem od něj získal. Skvěle vystižená 60. léta, místy pro někoho možná kýčovitá a až "barbínská", mě pohladila na srdci stejně tak, jako výkony Renée a Ewana. Co mě však zarazilo, tak byl rychlý spád úvodu, takže mi chvíli trvalo, než jsem se zorientoval. Poté však následovala více jak hodina samých vtípků, naschválů a odhalování. Nejvíce oceňuji původně zcela jasnou, později již menší předpovídatelnost konce, nebo spíše jeho skvělou složitost. Kašlu na lásku je více než romantická, opravdu jen komedie, a kdo ví, třeba se na ni někdy podívám. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny snímku fungují po komediální stránce na výbornou (pousmání střídá úsměv od ucha k uchu), režisér má vše pevně v rukou a snímek až překvapuje svojí sebejistotou. Zbylá třetina (za ni by scénáristé zasloužili vytahat za uši) notně kazí výsledný dojem, avšak stále je to za čtyři hvězdičky díky jako vždy skvělému Ewanovi (snímek stojí za vidění už jenom kvůli němu), hravé (a zároveň pečlivě volené) stylizaci a D.H. Pierceovi v roli ňoumovitému šéfa. P.S. Jen je škoda, že se po "Moulin Rouge" opět nedostal ke slovu Ewanův výstavní hlas, zde to k tomu přímo vybízelo... ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Na půl cestě ke **** při sčítání kladů a těsně u *** při odečítání záporů.... Tak především to není "pravá" romantická komedie. Je to jenom komedie, protože romantická vzbudí nějakou odezvu emocí v srdci a ne jenom polechtá bránici. Jinak stylově a vizuálně výborné, Ewan jako vždy skvělý a Renée přiměřeně sladká. Dámy (zvlášť ty v USA) si asi hvězdičku přidají. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Vystoupení Judy Garlandové je zaznamenáno i ve filmu. (Elisebah)
  • Po závěrečných titulcích následuje vtipný epilog s pěveckým duetem ústředního páru. (cariada)
  • René Zellweger a Ewan McGregor se později společně objevili také ve filmu Miss Potter (2006). (skinny)

Související novinky

Nová komedie pro Jennifer

Nová komedie pro Jennifer

21.03.2005

Jennifer Aniston si zahraje vedle Vince Vaughna v THE BREAK UP pro Universal Pictures. Mezi tímto rozhodnutím se ukázalo, že režie se chopí Peyton Reed, který už má zkušenosti s režií oblíbeného… (více)

Reklama

Reklama