Reklama

Reklama

Kašlu na lásku

  • USA Down with Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšná spisovatelka Barbara Novak (Zellweger) se stane terčem cynického, ale neodolatelného playboye Catchera Blocka (McGregor). Po eskapádě dvojsmyslných žertů a rafinovaných schůzek překvapí vás i sami sebe nečekaným rozuzlením. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Crazer 

všechny recenze uživatele

Skvělá retro komedie, plná vtipných dialogů s komickými prvky. Mnohé komedie by si s tohoto filmu měly vzít příklad, jak se dá vytvořit kvalitní a zábavný film, jen bych nemusel mít v každé větě "kašlu na lásku" .. Film si každopádně získal mou pozornost debilním a slizkým úsměvem Ewana McGregora a jeho strašnými černými podkolenkami a také samozřejmě plnou pusou čokolády Renée Zellweger a jejím závěrečným monologem, který bych si nikdy nezapamatoval. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dokonalé retro od úvodního titulku, přehnaná stylizace, muzikálová choreografie, obrazové i slovní sexuální narážky, prostě perfektní zábava. Klišé nejsou použita kvůli scenáristické bezradnosti, ale jsou přehnána a shazována. Pokud je Renée Zellweger skvělá, tak Ewan McGregor je naprosto úžasný. Hodně pozitivní překvapení. ()

Reklama

Parlay 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny snímku fungují po komediální stránce na výbornou (pousmání střídá úsměv od ucha k uchu), režisér má vše pevně v rukou a snímek až překvapuje svojí sebejistotou. Zbylá třetina (za ni by scénáristé zasloužili vytahat za uši) notně kazí výsledný dojem, avšak stále je to za čtyři hvězdičky díky jako vždy skvělému Ewanovi (snímek stojí za vidění už jenom kvůli němu), hravé (a zároveň pečlivě volené) stylizaci a D.H. Pierceovi v roli ňoumovitému šéfa. P.S. Jen je škoda, že se po "Moulin Rouge" opět nedostal ke slovu Ewanův výstavní hlas, zde to k tomu přímo vybízelo... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem se to má tak: oceníte ho pouze v případě, že důvěrně znáte parodovaný subjekt. Protože ve skutečnosti jde opravdu o parodii, konkrétně na vztahové komedie o (ne)rovnosti pohlaví, které se točily v 50. a 60. letech. Není to jen romantická komedie stylizovaná animovanými titulky a pastelovými kostýmy, ale regulérní parodie. Už jen způsobem vyprávění, dvojsmyslnými dialogy dotaženými ad absurdum, nebo třeba hudbou, která přesně vystihuje dobovou tendenci "komicky" podbarvovat každý gag nebo emoční reakci. O herecké stylizaci Ewana a Rennée nemluvě. Ale režisér zašel ještě dál a mrštil po nás hrstí obrazových citací ze zcela konkrétních filmů s Doris Dayovou nebo Shirley MacLaineovou. Blbůstka, ale zatraceně dobře promyšlená. 80 % ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju tyhle filmy, ve kterých sympatičtí frajírci krotí emancipované ženy (viz Deset důvodů) a při tom krocení zkrotí i sami sebe. A když je to nehorázně vtipné a přitom vůbec ne blbé, když je to krásně roztomilé a přitom ne kýčovité. A když jsou tam skvělé narážky na staré hollywoodské filmy (a herce), které miluju. Zkrátka jsem se culila jak idiot na veřejném místě (no jo, mám práci, ve které se celý den jen dívám na filmy, a nestydím se za to :-)) a došla jsem takového emocionálního obohacení, že jsem při večerním úklidu překonala svou příšernou fobii z pavouků a zabila jsem jednu ošklivou johanu. Fuj! (Zjistila jsem, že i pavouci mají rádi porno - ležérně se totiž rozvalovala na krabičce s obrovskýma prsama neznámé paní.) Doufám, že se mi děti toho pavouka nepomstí. Brrr. Ale zpět k filmu - nechápu, že jsem ho neobjevila dřív! Rozhodně už teď patří k mým nejoblíbenějším. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Vystoupení Judy Garlandové je zaznamenáno i ve filmu. (Elisebah)
  • Píseň Down with Love", což je anglický název celého filmu, je z repertoáru Judy Garlandové. (Elisebah)
  • René Zellweger a Ewan McGregor se později společně objevili také ve filmu Miss Potter (2006). (skinny)

Související novinky

Nová komedie pro Jennifer

Nová komedie pro Jennifer

21.03.2005

Jennifer Aniston si zahraje vedle Vince Vaughna v THE BREAK UP pro Universal Pictures. Mezi tímto rozhodnutím se ukázalo, že režie se chopí Peyton Reed, který už má zkušenosti s režií oblíbeného… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno