Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (153)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Pokud si někdo dá tu práci a dohledá si na netu skutečný průběh události, tak jedinou věc kterou může udělat, je film zazdít hodnocením, tak jako já. Protože jde napsat"volně inspirováno skutečným příběhem" ale to ono ne! Ono to prostě je podle skutečné události, přitom tím je ve filmu pouze ten zával :-) Zbytek už je jen blábol, který se odvíjí úplně jiným směrem. Proto moje hodnocení je jaké je. Jednu chvilku jsem už čekal, že jim budou dolů posílat i sušičku s automatickou pračkou a myslím, že by se scénáristi ani nepozastavili, nad velikosti trubky, která vedla dolů. Ach jo...proč jen se točí takové bláboly. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Človek má z výsledného tvaru filmu dojem, že tu ani nešlo o to, že bolo v podzemí uväznených 33 baníkov, ale že bolo pod zemou uväznených 33 čilských baníkov, ktorí majú čilské ženy a čilské deti a ktorých vyslobodzuje čilská vláda. Všade vlajú čilské vlajky. Je potom celkom sranda, keď to v podstate ani nikomu nevadí, nakoniec ani mne, ale ak je podobne nakrútená nejaká americká udalosť, zosype sa kvôli tomu na film kritika. Hollywood sem dal hercov, ktorí majú nejaké tie hispánske korene, pričom keby boli producenti skutoční frajeri, obsadili by úlohy nejakým výkvetom čilskej kinematografie. No a keďže sme v Latinskej Amerike, tak sa potenciálne obete stále modlia za svoju záchranu. Fakt netuším, nakoľko sa tieto dve polovýčitky zakladajú na skutočnom priebehu udalostí, ale tak trochu mi to celé smrdí lacným orientalizmom na úkor dôkladnejšej rekonštrukcie udalosti. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že si tento příběh horníků z Chile dokonce pamatuji. V dnešním filmovém průmyslu byla tudíž jen otázka času, než se toho chytí nějakej šikovnej producent, který by z toho udělal solidní srdceryvný příběh s happyendem. A ano, opravdu se povedlo. Jméno tomu dělá vopelichanej Tonda Banderas a celé to klade důraz na pravdu, což jednoznačně oceňuji. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Námet (podľa skutočných udalostí) mal na to, aby vznikol strhujúci, mrazivý, pôsobivý film. To sa nestalo. Máme dočinenia s podpriemerným titulom, ktorý si v mojich očiach nezaslúži ani len tie 3*. Nie je to katastrofa, ale je to dlhé a z nejakého dôvodu mi to bolo nesympatické. Viac, než pozitívny udobrovák Banderas, ma zaujal starý dobrý (starnúci) Lou Diamond Phillips. Fajn záverečné titulky. Poteší snová pasáž s manželkami. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události. Je to asi můj první film, který se věnuje zavaleným horníkům. A je to natočeno velice dobře, prakticky nemám co vytknout. Pro ty horníky i jejich rodiny to muselo být hodně náročné, vlastně nějaké 3 týdny museli vydržet se zásobami na 3 dny. A když už se konečně k nim dostali, tak stejně nemohli ven. A teď další dlouhé čekání, jestli se je vůbec podaří vytáhnout. Opravdu bych nechtěl být v takové situaci. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Exteriéry, respektive vchod do dolu San José, se natáčely na skutečném místě, kde k tragédii došlo. (T-enter)
  • Vo filme, bol Alex Vega (M. Casas) prvým baníkom, ktorý sa dostal na zemský povrch a stretol sa so svojou manželkou a čerstvo narodenou dcérkou. V skutočnosti však bol Alex až desiatym zachráneným baníkom. (MikaelSVK)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno